NatuurbeheerKoeien en schapen van schaapskudde Het Stroomdal in Schipborg gaan stikstof in de natuur opeten

Schapen en koeien als wapen tegen stikstof op de Drentse heide. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het is precies wat er gebeurt in delen van het Drentsche Aa-gebied.

Bron

Natuurbeheer op de Drentse heide door begrazing. Koeien en schapen van schaapskudde Het Stroomdal in Schipborg gaan stikstof in de natuur opeten, letterlijk
dvhn.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+3
anonymous_400
Precies , hoe meer koeien hoe minder stikstof overschot 😊
Kars
@anonymous_400 en hoe meer export van agrarische producten, hoe meer we stikstof uit buitenland kunnen terug brengen de grens over. ASML lukt dat niet.
somerled-delremos
Vee gaat 'stikstof' opeten en dat vervolgens ter plekke weer uitscheiden, toch? Of gaan de parkwachters met poepschepje e.d door het park?
jan w
@somerled-delremos
Maar in de pies zit toch het meeste stikstof of hebben ze een vergiet waar ze dat in opvangen.
marcsterreborn
@jan w Ze noemen me
somerled-delremos
@jan w Ik weet niet hoe zo'n ding heet om de urine op te vangen, dus vandaar "poepschep e.d."
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , schapen , stikstof , natuur , natuurbeheer en mooi geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!