Intrekken vergunningen van veehouders niet zomaar mogelijk

Intrekken van natuurvergunningen van veehouders bij Natura 2000-gebieden is niet zomaar mogelijk. Dat stelt advocate Jacoline Kroon van A&S Advocaten uit Veenendaal.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Als ze willen salderen met afroming is dus zelfs je onherroepelijke vergunning niet veilig lees ik hier in 😡
matt
@mlkvhoudr een belangrijk punt is dat bij saldering (waarschijnlijk) geen vermindering van de stikstofbelasting optreedt. Intrekking gebeurt dan niet op grond van een van hierboven genoemde gronden. Intrekking van de vergunning is dan niet mogelijk

Ik lees juist dit.
mlkvhoudr
@matt ik lees daarin als er maar een deel afgeroomd word zo dat er wel milieuwinst plaats vind kan t wel, maar laten we hopen dat jij gelijk hebt
jg
@matt Bij salderen gaat 30 % gekort worden toch ?
+1
matt
@jg dat is om de stikstof te kunnen hergebruiken zonder dat de natuur hier onder zou lijden.
Hier gaat het om een onherroepelijke vergunning in te trekken
+1
matt
toch is handhaving geen optie. PAS-melders zijn immers in overtreding geraakt door onrechtmatige wetgeving. Het ligt dus meer voor de hand dat de PAS-melders de Staat aansprakelijk stellen voor de schade, die zij nu lijden, dan dat de Staat gaat handhaven. Dit is zeer waarschijnlijk ook de reden dat de minister zich zo inzet om de adresgegevens van PAS-melders niet aan de MOB te geven. Als de MOB de adressen heeft, gaat die vragen om handhaving. PAS-melders kloppen aan bij de Staat, omdat die onrechtmatig heeft gehandeld. Dit komt verder aan bod in een volgend blog.

Is wel interessant,dit als dit zo waar is.
matt
de ballon van de minister kun je makkelijk lek prikken. Het meest nare is dat de steeds voortdurende negatieve berichten een zwaar stigma drukken op veehouders, die rechtmatig met de juiste vergunningen hun ding doen.

Bewust ze weten er geen raad mee,en hopen dat er zo veel mogelijk stoppen.
Het liefst zonder vergoeding.
+1
Kanaal
Gisteren van de boekhouder gehoord, als je meer dieren houdt dan wat mag volgens de vergunning dan ben je in overtreding. Dan zouden ze de vergunning in kunnen trekken omdat je je niet aan de wet houdt.
weurding
Duidelijk uitgelegd en toch een opsteker tussen de sombere berichten betreffende dit onderwerp

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0