Schouten herhaalt: 'Geen vergunning nodig voor beweiden'

Landbouwminister Carola Schouten blijft er net als de provincies bij dat er voor beweiden en bemesten geen vergunningplicht geldt. Dat schrijft ze aan de Tweede Kamer als antwoord op vragen van Tweede Kamerleden Thom van Campen (VVD) en Derk Boswijk (CDA).

Volgens Schouten heeft beweiden juist een positief effect op de stikstofemissie ten opzichte van de situatie waarbij de dieren op stal staan. Ook onderschrijft ze de maatschappelijke wens van koeien in de wei. 'Ik zal mij daarom blijven inzetten voor het promoten van deze activiteit.' Ze wil ook om deze reden niet dat het starten van beweiden of extra uren weidegang toepassen vergunningplichtig wordt.

Deel dit topic Schouten herhaalt: 'Geen vergunning nodig voor beweiden' (nieuweoogst.nl)

Landbouwminister Carola Schouten blijft er net als de provincies bij dat er voor beweiden en bemesten geen vergunningplicht geldt. Dat schrijft ze aan de Tweede Kamer als antwoord op vragen van Tweede Kamerleden Thom van Campen (VVD) en Derk Boswijk (CDA).

Nieuwsgrazer

Reacties

grös
Anders zou het onderhoud van natuurgebieden ook lastig worden, moet men anders ook een vergunning heb een Formule race op Zandvoort? Of ieder mens die daar op de tribune zit, die stoten immers ook stikstof uit. En de Schotse hooglanders en andere geïmporteerde dieren, moeten de dieren op Oostvaardersplassen ook weer op stal, of terug naar Polen.
+1
Van-Epscheuten
Word hier een boel gemopperd/verwenst richting de minister. Vind echter dat ze hier op juiste manier voor de boeren op komt.
+1
Twentsch Land
1 vogel in de lucht maakt nog geen zomer !

@Van-Epscheuten
+1
@Van-Epscheuten Je hebt wel een punt. Alleen met zeggen dat zij vindt vergunningen niet nodig zijn komen we er niet. Het is haar taak om juridisch te onderbouwen dat dat zo is, en om anders de wet aan te passen. zodat de wet ook stand houdt bij de rechtbank. Hoe lang duurt dit geneuzel nou al?
Met de pasmelders doet ze ook jaar best de gegevens van collega's van de straat te houden. Echter dat het nu nog steeds nodig is komt door de waardeloze manier waarop de wetten zijn gemaakt en het niet in staat zijn dit voortvarend op te pakken.
Van-Epscheuten
In het stuk lees ik dat ze op het ministerie bezig zijn met een generieke onderbouwing, dit stemt mij positief.. @Gerrit v Schaick
@Van-Epscheuten ze houd wel alvast een slag om de arm voor weilanden die voor aanqijzing natuurgedoe niet aantoonbaar beweid of bemest werden. Succes met aantonen... zeker als je een keer verplaats bent en nu koeien melkt op een voormalig akkerbouwbedrijf
@Van-Epscheuten gisteren ook een stuk 7e actieprogramma nitraat debat zitten kijken. Valt ook niet mee het goed te doen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!