Melkprijzenoverzicht 2021 t/m september

Voor iedereen die ontevreden is over de melkprijs van zijn afnemer volgt hieronder het melkprijzenoverzicht 2021 t/m september, en een grafiek met daarin de melkprijzen voor weidemelk over de jaren 2017-2021.

Deel dit topic

GJ Bosch

Laatste  |  

Reacties

+6
GJ Bosch
Melkprijzenoverzicht 2021 t/m sept

(klik om te vergroten)

+4
Jan-T
@GJ Bosch Zeer slecht dat je jou melkprijs die je ontvangt openbaar maakt.
Terwijl je nooit datgene vermeld wat je zou moeten ontvangen.

Conclusie de melkveehouders zijn niet in staat om voor zich zelf op te komen.
Of het kan zo zijn dat men daar te dom voor is.

Blijft een jaren tachtig melkprijs die niet realistisch is.
De sector word openlijk bij het pootje genomen.
+3
j h p
@Jan-T Jaren 80 melkprijs met heel veel meer eisen en kosten en hogere standaard gehalten.
Jawis
@GJ Bosch goed gedaan... tranparantie helpt ons zeker.....
GJ Bosch
Melkprijzen weidemelk 2017-2021

(klik om te vergroten)

+1
komelker 2
Overstappen van RFC naar A ware schiet ook niet op.
bio boer
@komelker 2 alleen als je Albert Hein gaat leveren heb je nog wel +je
+3
jg
De verschillen worden steeds kleiner
+3
Erco
Duurzaamheidstoeslag van Cono, de meesten halen die 1,5 niet. Want dat bestaat uit 18 punten waarmee je je eigen melkprijs kan terugverdienen ūüė¨ bij 15 vang je die 0,05x15 is 0,75 cent. Hier de 0,75 maar sommige halen maar 0,4. En de extra cent zal vlogpremie zijn maar daar staat tegenover dat je voerkosten (zeker dit jaar met eiwitarme kuilen) ook minimaal n cent stijgen. Dat vertekend. Maar omdat het zo mooi eruit ziet bij de melkprijsvergelijking laten ze dat maar zo. Toch wel weer de minst slecht uitbetalende.
jvt
@Erco idem arla, vergelijken inclusief vlog toeslag, grote tankuitloop, 24 uurs ophaling, arla garten plus, klimacheck etc etc. Kijkt dus idd leuk in vergelijking maar schiet n
+1
Helemaal super zon overzicht. Like
Grondboer9
Aware valt ook niet, alleen als je het ah concept hebt.
Ze zitten gewoon bijna heel de tijd onder DOC.
+2
Melkboer16
Het verleden is garantie voor de toekomst maar dit overzicht overziende moet je wel heel erg aan de grond zitten om weg te willen bij RFC
+1
bio boer
@Melkboer16 rfc is toch niet instaat om meer dan de rest tebetalen als coöperatie moet je toch meer kunnen betalen zo als cono als je leden je financieren hoe dat zit bij fc weet ik niet precies ze hebben wel de massa dat is schijnbaar geen kassa en ze hebben ook nog de a merken in handen toch lukt het niet hoe kan dat ?
@bio boer Dat is de schuld van de leden. Die hebben geen verstand van kaas. Geen verstand van poeder. Weten niks van babyvoeding yoghurt toetjes. En komen nooit in een supermarkt dus ze weten het verschil tussen AH en Aldi geeneens. Als je 100.000 euro geinvesteerd hebt in een zuivelfabriek en je weet het verschil tussen folie kaas en natuurgerijpte kaas niet hoe wil je dan een opinie hebben??
Noorderling
@Hans van Bergen
Een goede verkoper slijt alles 😉
grös
@Hans van Bergen
Dat programma keuringsdienst v w over boter, bijna niemand weet hoe ze goeie boter moeten maken, gaan ze daar nog een keer eisen aan stellen, voor 10 cent extra wil ik wel palmolie- en ma√Įsvrije melk produceren.
+1
Melkboer16
@bio boer vergelijkt u RFC dan vanaf de fusie eens met DOC, dan kom je als gemiddeld bedrijf tot een verschil van pak m beet 300000‚ā¨.
Dat is dan inclusief obligaties vast, nou dat is toch een heel bedrag!
Vooral in de beginjaren waren de verschillen fors en A-ware betaald ook vast niet beter als DOC of Vreugdenhil.
Ga je verder terug naar de tijd dat Coberco opging in de grote noordelijke coöperatie en toen ook veel leden vertrokken omdat ze geen geld in wilden leggen dan zit je zo aan het half miljoen.
+4
Afm2011
@Melkboer16 dus ?moeten we de komende jaren maar tevreden zijn met een lagere melkprijs ? "Rendement uit het verleden is geen garantie voor de toekomst ". RFC is de voorsprong kwijt, en moet hard aan de bak , niet teren op resultaat uit het verleden
jerseys
Mooi zo'n vergelijking.
robotslaper
En nu
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!