Alleen 'koetoilet' maakt verwachtingen waar

De belangrijkste conclusie uit een onderzoek naar de scheiding van feces en urine laat zien dat niet alle scheidingstechnieken daadwerkelijk leiden tot een afname van de ammoniakreductie.

Bron

Alleen 'koetoilet' maakt verwachtingen waar
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

hans1980
Rest is beetje zelde dan emissie arme vloeren lees ik dan
Marco de 1ste
Koeien trainen om naar toilet te gaan.
bbc.com/news/world-europe-58552651/
Abarth
@Marco de 1ste

Dit onderzoek is ineens groots in het nieuws, terwijl het al in juli 2020 naar buiten is gebracht. Bijbehorende video is zelfs van 2019. Toen was het niet interessant genoeg, nu ineens wel en vind je het op alle nieuwssites.

Waar ik dan echt nieuwsgierig naar ben is of de koeien het nu nog doen en of het gelukt is om meer koeien het aan te leren. Maar daar lees je niets over… je zien alleen die oude beelden.

veeteelt.nl/nieuws/…
BertK
@Abarth Ken een bedrijf dat in de 80er jaren het ook geprobeerd heeft om koeien op een vaste plek te laten mesten (krachtvoerbox), was geen echt succes.
+2
weurding
@Abarth @Marco de 1ste je kan de mens al niet leren hun rommel op te ruimen en niet in het openbaar te pissen, wat verwacht je dan van vee?😉
jg
Grootste gevaar voor melkveehouderij is het inzetten op nog meer techniek.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!