€™Wondermiddel Olivijn haalt CO2 uit de lucht’

Op Prinsjesdag trekt het demissionaire kabinet de portemonnee voor klimaatbeleid. Maar blijft het bij biomassa verbranden of stimuleren we ideeën die ons innovatievermogen én het klimaat echt vooruithelpen? ,,Die vraag moet Den Haag zichzelf stellen”, meent uitvinder en ondernemer Pol Knops. „Toepassing van het mineraal Olivijn zorgt voor permanente CO2-verwijdering uit de lucht.”

Op de Human Campus in Helmond, met scholen en technische bedrijven, moet eigenlijk een bordje staan: ’Aub wél over de grijze steentjes lopen’. De steentjesmassa in de tuin bestaat uit kleine stukjes Olivijn. „Hoe meer het gesteente in beweging blijft, hoe sneller het verweert. Daarbij legt het permanent CO2 vast uit de lucht”, vertelt Liselotte ten Bosch, manager van het bedrijf greenSand.

Bron

’Wondermiddel Olivijn haalt CO2 uit de lucht’
telegraaf.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
robbies
Dat doen gras en mais ook
+1
ted9
Gelukkig geeft de winning en transport geen co2 uitstoot ......
+2
Hoe hoger de co2 , hoe groener onze planeet .
hans1980
In het kort accepteert het IPCC historische temperatuur schommelingen dat uit o.a. uit boomringen , ijskernen ed wordt berekend niet.
Men gaat bij het IPCC er vanuit dat temperatuur van het jaar 0 tot ca 1850 stabiel is gebleven (+/- 0,2°C) terwijl thermometer pas rond 1850 er was.
Dit betekent dat alles op industrieele revolutie en extra koolstof 0,03% naar 0,04% gegeven kan worden.
Terwijl bv er bewijs is dat op Groenland landbouw was , koolstof als oorzaak is een leugen
+1
Farma_boerke
Niets nieuws en al eerder geprobeerd. Olivijn moet fijngemalen worden en door verwering wordt CO2 gebonden. Traag en daarom vrijwel niet te gebruiken. Loopt of liep een proef samen met prorail on bij balast te doen.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's olivijn en koolstofrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!