Video: Hoogleraar vergelijkt broeikasgasuitstoot koeien met die van auto’s

De Duitse professor Frank Mitloehner van de Amerikaanse Universiteit van Californië vergelijkt in een heldere video de broeikasgasuitstoot van koeien met die van auto’s. Het blijkt dat die van auto’s nogal wat schadelijker is.

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Filmpje is al uit 2019 zie ik, dit zou ik nou wel eens interessant vinden om dit te fact checken....
+1
Farma_boerke
@mlkvhoudr de twitterlijn van @ghgguru laat eea zien.
Verder gaat men er hier ook op in: foodlog.nl/artikel/flash/…
BertK
Kringloop van methaan en afbraak in 10-12 jaar is hier al vaker genoemd.
mlkvhoudr
@BertK ik heb er paar vragen bij, 1 is als je minder/meer dieren krijgt wat is dan de invloed op die kringloop en waarom hoopt CO2 zich op dat word toch ook ingezet in zuurstof bij fotosynthese?
+4
Farma_boerke
@mlkvhoudr kringlopen schuiven altijd wel iets, meer dieren is meer uitstoot en een nieuw ingesteld evenwicht (ze eten immers ook). Minder dieren is minder uitstoot, maar dan potentie tot rotting van plantenresten. De vraag is wat is erger.
Aanpassen rantsoen lijkt een goede tussenweg om methaan te reduceren en daarmee kopen we dan tijd om ook CO2 uit fossiel(bijna 80% van geheel) te reduceren.
@Farma_boerke inderdaad, goed samengevat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0