Opinie: Boeren hebben de sleutel in handen tot extra natuurQuote:
Landbouw en natuur moeten dichter bijelkaar worden gebracht. Dat kan door serieus naar de mogelijkheden te kijken van boeren als natuurbeheerders.

Deel dit topic Opinie: Boeren hebben de sleutel in handen tot extra natuur (volkskrant.nl)

Landbouw en natuur moeten dichter bijelkaar worden gebracht. Dat kan door serieus naar de mogelijkheden te kijken van boeren als natuurbeheerders.

weurding

Reacties

Kars
Boeren als natuurbeheerders. Juist dat willen ze. Elke boer verplicht zoveel procent natuurgrond onderhouden en daar nog voor moeten betalen om die troep mogen te gebruiken. Dat kan een pool of roemeen niet zo goedkoop. Die boer betaald geld om het te onderhouden.
Jaap40
@Kars als het op die manier moet zijn natuur organisaties overbodig geworden
+3
Kars
@Jaap40 hoezo? Gebeurd nu toch al massaal door boeren die grond pachten van natuur organisaties. Ze betalen er zelfs voor die rommel.
Jaap40
@Kars exact
En wat doet de natuurorganisatie vervolgens nog dan? De betreffende boer de hele dag vertellen wat hij wel en niet moet doen op het land, opdrachten geven?
paul1
@Jaap40 vooral wat hij/zij niet mag doen
Noorderling
Quote Reactie van @Jaap40:
De betreffende boer de hele dag vertellen wat hij wel en niet moet doen op het land, opdrachten geven?

Je moet zelfs betalen voor een verplichte cursus. Verdienmodel hebben ze wel goed dichtgetimmerd en trappen er ook nog in.
weurding
@Noorderling boven de 1 ha
+4
Kars
@Jaap40 hier staat overal jacobskruiskruid. Een boer had wat hulp ingeschakeld om dat in zij eentje niet te doen was.
Jaar erop zei die natuurorganisatie dat ie het alleen moest doen want met zoveel man verstoorde de natuur.
Ik liet hem mooi liggen. Andere had al in zen rug van het eruit trekken gekregen. Man man waar ben je dan als boer mee bezig. Laat je eigen nog afzeiken en commanderen door dat waardeloos volk.
Nooit van me leven dat ik krom ga voor onkruid te plukken in grasland wat jongvee nog niet uitgescheten krijgt.
Jannus
@Jaap40 Daar zitten rentmeesters achter die graag jou aan het werk zetten om voor hun de centen binnen te halen
jan.1
Ze hebben de boeren nodig om hun afspraken na te komen in de EU,dat gaan ze doen door inhouding en herverdeling glb gelden.
Dan maar minder glb gelden hier,dan blijf ik eigen baas.
Bartlehiemboer
@jan.1 Vraag me af voor hoe lang. Je ziet nu de onteigening plannen maar ik zie ook hoe snel men de vaccinatie "verplichting" heeft door gedrukt. Paar maanden geleden dachten we nog dat het allemaal nooit zo ver zou komen. Maar ze kunnen je alles maken een enge wending de laatste tijd. Wat gaat volgen? Minder vlees eten voor de Nederlander waren ze ook al mee bezig. Is nog net niet in de kabinetsplannen gekomen. Kan over twee maanden ook zomaar verplichting worden.
jan.1
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Vraag me af voor hoe lang. Je ziet nu de onteigening plannen maar ik zie ook hoe snel men de vaccinatie "verplichting" heeft door gedrukt. Paar maanden geleden dachten we nog dat het allemaal nooit zo ver zou komen. Maar ze kunnen je alles maken een enge wending de laatste tijd. Wat gaat volgen? Minder vlees eten voor de Nederlander waren ze ook al mee bezig. Is nog net niet in de kabinetsplannen gekomen. Kan over twee maanden ook zomaar verplichting worden.

Ja,onteigenen is een zwaar middel,en duur voor de overheid,dus de soep zal minder heet opgegeten worden als opgediend.Alles is in verandering ,dus ook meegaan is altijd het beste .
Zag gisteren op twitter mooie text voorbij gaan,als je ergens niet kan opbloeien moet je gauw vertrekken...
bio boer
@Bartlehiemboer als je de geest wat voorbereid kunnen ze heel wat doen wij zijn in de minderheids groep die kunnen relatief gemaklijk kapot maken het raakt de grootste groep niet
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!