Opnieuw calamiteitenregeling melk vanwege droogte

Het College van Deskundigen Dierlijk van Stichting Milieukeur (SMK) heeft het besluit genomen om een calamiteitenregeling vast te stellen voor het certificatieschema van On the way to PlanetProof Melk. Voor drie regio's is een correctie toegestaan voor het criterium stikstofbodemoverschot. Ook is er een landelijke correctie voor broeikasgasemissie bepaald.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Mooi is de 2 cent plus weer veilig gesteld
jos 15
Goed plan dat aanpassen aan de weersomstandigheden.?? Dan zullen ze voor dit jaar wel besluiten dat de eisen wel een stukje verhoogd kunnen worden. Of ze gooien gewoon nog een
ophaalgebied eruit. prutsers
+3
zwierb
@jos 15 Je zal maar op de wacht lijst staan en wel aan de eisen kunnen voldoen, maar je kan fluiten naar de 2 cent en je collega die de uitzondering nodig heeft mag gewoon 2 cent extra blijven incasseren, krijg je toch een vervelend gevoel bij.
apel
@zwierb Het verdeel en heers principe dus.....
jg
"WUR stelde vast dat de criteria droogtegevoelig zijn".......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0