Schouten in onteigeningsdebat: 'Ik wil niet van de boeren af'

Demissionair minister Schouten moest zich deze week in de Tweede Kamer verantwoorden voor de gelekte plannen om boeren te onteigenen.

Deel dit topic Schouten in onteigeningsdebat: 'Ik wil niet van de boeren af' (melkvee.nl)

Demissionair minister Schouten moest zich deze week in de Tweede Kamer verantwoorden voor de gelekte plannen om boeren te onteigenen.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+8
demelkboer
Wij wel van jou
+2
achterhoeker2
@demelkboer Spreek voor jezelf, heb je wel eens nagedacht dat er ook nog slechtere landbouwminister kunnen komen?
Ze voert alleen beleid uit ,op man/vrouw spelen is unfair.
+7
weurding
@achterhoeker2 geloof je dat echt? Gebroeders grimm schrijven echt niet meer
achterhoeker2
@weurding Net zo min, als jij nog melkkoeien hebt ,hier het hoogste woord over alles, en zelf geen belanghebbende zijn ...
+20
weurding
@achterhoeker2 goh, dus eigenlijk zou ik haar moeten omarmen om onze grond te gelde te maken? de redenen waar je geen weet van hebt moet je je niet mee bemoeien, feit dat we geen vee meer hebben wil niet zeggen dat we niet meegaand meer zijn voor een goede toekomst voor de sector, kunt beter even in een stuk zeep bijten alvorens zulke onzin te typen
achterhoeker2
@weurding tja;. Goede toekomst voor de landbouw ,is niet hardnekkig vasthouden aan iets dat is geweest.
overstekend wild
@achterhoeker2 bedoel je kalender landbouw?
+4
weurding
@achterhoeker2 tja, elke verandering is ook geen verbetering
+4
achterhoeker2
@weurding Dit forum is (met dank aan de FDF) verworden tot een obscure groep zuurpruimen die elke verandering niet kunnen verdragen en het dan verwerpen .
Zinnige discussies zijn er bijna niet meer en voor nuance al helemaal niet.
Ondanks dat afwijkende meningen niet worden gewaardeerd, blijf ik toch mijn mening/kritiek geven niet op slecht geïnformeerd zijn of complot denken ook niet naar verwijzingen naar internet sites die rechtstreeks onder controle staan van Rusland.
Maar wel als er smakeloze vergelijkingen met de 2e wereldoorlog en/of de jodenvervolging worden gemaakt, of dat minister schouten persoonlijk en seksistisch wordt behandeld.
Dat jij en al die andere (gestopte) boeren terug verlangen naar het land van ooit is niet mijn probleem, maar als het hier over de grens gaat blijf ik reageren .
Zou zeggen "wen er maar an"
+6
weurding
@achterhoeker2 denk dat je in de minderheid bent, maar mooi dat er nog boeren tevreden zijn met de huidige gang van zaken, zou zeggen zegt het voort, mail het naar Carola, Tjeerd, en de rest van de kliek, kunnen ze de duimschroeven zonder enige schaamte nog verder aandraaien
mlkvhoudr
@achterhoeker2 mag ik daar enige nuance in aanbrengen ?
+3
Noorderling
@achterhoeker2
Wat je niet ziet, dat is er niet.
Zijn genoeg boeren die zonder zorgen en vergunning door boeren, kunt je afsluiten voor waar je staat en een hoop ergenis besparen, daaruit kun jij niet afleiden en de conclusie trekken dat een maatregel of wet dan opeens goed is.

De categorie die denkt dat de voer voorlichter, eigenlijk keiharde verkoper alles oplost is voorbij. Als je die categorie vertelt wat er in kamerbrieven staat schrikken ze opeens wel. Struisvogelen blijf je ook geen boer bij, vroeg of laat sta je schaakmat in deze grote loterij.
Jij noemt het pessimist, ik zie het als realist. Maar goed, hoop doet leven en als dat jezelf opbeurt, hou vol 😉
+2
Weidezicht
@achterhoeker2 nou ik geloof niet dat hier iedereen alleen maar pro fdf is. Wordt hier ook gewoon kritiek op geleverd. En verder kan iedereen lekker zijn kop in het zand steken, maar in nederland wordt hard gewerkt om af te breken wat we hebben. We hebben het goed, maar het rent achteruit. Op vele fronten.
+1
pieta
@achterhoeker2 Deels heb je een punt. Maar er zitten toch ook nog heel wat gewone boerenprikkers op waar ik de mening of opmerking graag van lees.
jvt
@achterhoeker2 als je situatie van weurding niet kent, beter zwijgen. Mag oprecht voor je hopen dat als jij zo oud bent je minder gesukkel hebt met gezondheid dan hij...
weurding
@jvt hoef geen medelijden joost😅
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
hoef geen medelijden joost

Nee dat water met dat bootje was niet zo breed. 😂 😂
weurding
@George wel diep
George
Quote Reactie van @weurding:
wel diep

Da stukske noa de kant kunde gi wel zwimmuh jonguh.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @achterhoeker2:
dat er ook nog slechtere landbouwminister kunnen komen?Ze voert alleen beleid uit ,

Dat zullen die volgende (slechte) ook doen; hetzelfde beleid.
Bekkink
@achterhoeker2 laten we het omdraaien. Wat heeft ze goed gedaan afgelopen 4 jaar?
marcsterreborn
@Bekkink ze heeft veel boeren aan het denken gezet over kringlooplandbouw en natuurinclusiever boeren
+4
ted9
@marcsterreborn De landbouw en daarmee de boeren zijn de enige sector die al decennia natuurinclusief🤮 en een van de weinigen met een kringloop in hun productieproces. Dat jij die linkse verhaaltje gelooft zeg een hoop over jou en je LTO gedachtegoed.
+1
Bekkink
@marcsterreborn en wat is het verdienmodel? Subsidietrekken uit natuurpotjes?
Twentsch Land
Probleem van dat soort subsidie potjes is dat er altijd een toekomst claim bij zit door de sub verstrekker

@Bekkink
+1
Jannus
Quote Reactie van @Twentsch Land:
een toekomst claim

Sigaar uit eigen doos
+5
kanniewaarzijn
Dat lekken is natuurlijk wèl bewust gebeurd. "De geesten rijp maken" noemen ze dat, hebben ze vaker geflikt.
+3
Taeke Brottner
@kanniewaarzijn Vaak is lekken ook een effectieve manier om ophef te creëren en de aandacht van iets anders weg te houden. Ik noem maar iets: 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn waar veel melkveehouders en akkerbouwers zwaar mee in de problemen kunnen komen. Zo'n scenariostudie klinkt heel heftig en dat is het misschien ook als het daadwerkelijk wordt uitgevoerd, maar veruit de meeste scenariostudies die worden gedaan komen niet uit en zijn dus eigenlijk niet iets om je écht zorgen om te maken. 7e APN is een heel ander verhaal: dat is concreet beleid wat eraan zit te komen. Bonusresultaat: zodra er ophef ontstaat in (in dit geval) de sector, voelt de politiek zich geroepen om daar ook als dolle honden op te duiken en hun verontwaardiging uit te spreken. Maar dat kost (veel) tijd die ze vervolgens weer niet besteden aan zaken die er écht toe doen.

Overigens wordt deze techniek ook wel eens in ons voordeel toegepast. Herinner je je nog de ophef in Brussel over zuivel- en vleesnamen voor dingen die niet zuivel en vlees zijn ('vegetarische worst', 'haveryoghurt', etc.)? Dat idee komt uit de Brusselse landbouwlobby zelf om de aandacht weg te houden bij de paar honderd miljard euro's landbouwsubsidie (die ik overigens liever 'consumentensubsidie' noem) die in dezelfde periode werden verdeeld. Als dat niet was gebeurd, konden we nu minder pindakaas op onze boterham smeren.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Taeke Brottner:
Vaak is lekken ook een effectieve manier om ophef te creëren en de aandacht van iets anders weg te houden. Ik noem maar iets: 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn waar veel melkveehouders en akkerbouwers zwaar mee in de problemen kunnen komen. Zo'n scenariostudie klinkt heel heftig en dat is het misschien ook als het daadwerkelijk wordt uitgevoerd, maar veruit de meeste scenariostudies die worden gedaan komen niet uit en zijn dus eigenlijk niet iets om je écht zorgen om te maken. 7e APN is een heel ander verhaal: dat is concreet beleid wat eraan zit te komen. Bonusresultaat: zodra er ophef ontstaat in (in dit geval) de sector, voelt de politiek zich geroepen om daar ook als dolle honden op te duiken en hun verontwaardiging uit te spreken. Maar dat kost (veel) tijd die ze vervolgens weer niet besteden aan zaken die er écht toe doen.

Zou kunnen dat dat ook meespeelt/ de reden is, behalve dan in je op één na laatste zin: de politiek spreekt hun verontwaardiging niet uit; ze denken er allemaal hetzelfde over.
Noorderling
@Taeke Brottner
Part of the game.

En aanpassen doet men het niet meer omdat die slaapkoppen hun tijd hebben verdaan. Toekenning inclusief derogatie duurt een jaar, terwijl het nu ter formaliteit ter inzage legt. Dat wordt stront van het land schrapen volgend jaar augustus?
Taeke Brottner
@Noorderling Daarom is het ook zo merkwaardig dat we ons zo relatief weinig druk maken om beïnvloeding in Brussel, terwijl daar het beleid dat we een paar jaar later in Nederland gaan zien al lang en breed op tafel ligt. 80% van het landelijk beleid - vooral op landbouw - kun je al jaren van tevoren zien aankomen als je Brussel in de smiezen houdt. Maar in plaats daarvan maken we ons vooral druk om nationaal beleid waar toch niet meer zo gek veel aan gaat veranderen.
Gerrit v Schaick
@Taeke Brottner We hebben ook allemaal de tijd en het overzicht niet om ons daar druk om te maken. Maar daarom zijn we toch ook lid van een belangenorganisatie😉.
Dat druk maken doen we pas als het beleid veranderd in maatregelen die zichtbaar worden, die we echt gaan voelen. De krw doelen van 2027 gaan we ook zo ondanks al deze extra maatregelen niet halen.. Wat stel jij voor dat we er aan gaan doen? Anders kunnen we erop wachten dat we over 5 jaar bij het 8e actieprogramma weer de Sjaak zijn. En daar heb ik eigenlijk geen zin in.
sorry
@Gerrit v Schaick ze weten best waar de oorzaken liggen.maar door de maatregelen bij de boeren te leggen wordt er voor brussel er zogenaamd wat aan gedaan,het is gewoon tijd rekken
Sjaakiee
Nee is ja bij carooltje
labella
Ze moet er eerst nog opkomen...
+1
weurding
@labella zo wanhopig zijn boeren ook weer niet😄
BertK
Ze wil niet van alle boeren af bedoelt ze. Er moeten er wat overblijven om het landschap te onderhouden. Een oude wethouder van hier, tegenwoordig burgemeester in het Groene Hart, zei altijd dat niemand dat zo goedkoop kon als een boer en nog goed ook!
Kars
@BertK lees het is goed. Ze wil niet van de boeren af. Daarmee zegt ze dat ze niet wil dat er minder boeren moeten zijn. Maar die boeren moeten gewoon hun eigendom inleveren en dan zal de overheid wel vertellen wat die boer mag doen op die grond.
Want het gaat erom dat die boer geprezen moet worden omdat het perfect landschaponderhouders zijn. Sommige boeren voelen zich dan helemaal opbloeien met zulke woorden. Niet beseffende dat ze gewoon goedkoopste knechten zijn om het landschap te onderhouden. Want ja je hebt toch ook altijd voor weinig inkomen voor je eigen geboert, dus waarom moet je dan meer hebben.
pa
Toch knap van haar dat ze zich weer in de verdediging manoeuvreert. Kunstig
Twentsch Land
Misschien ook niet anders mogelijk ......vrijwillig op het hak-blok is ook geen optie.

@pa
+1
cs-agrar
Tja, heel geloofwaardig is ze allang niet meer..
+1
labella
@cs-agrar ook nog nooit geweest!
hans-hans
De stelling in het forum is natuurlijk knap simpel,dacht je nu werkelijk dat ze deze stelling gaat verkondigen dat ze van de boeren afwilt,,nee ze wil niet van de boeren af maar voert het wel uit haar eigen progamma waarbij de boeren aan het kortste eind trekken,ze heeft nou eenmaal een communisties gedachtegoed ,anders verzin je dit toch niet,ze kan beter in Noord Korea of Zimbabwe gaan werken daar hebben ze ook zo,n regime ,mensen daar gaan kapot van de honger!!! Ik denk dat ze gillend terug komt. Dus Carola hou op met deze groote poppekast,je moet nog een hoop leren en gebruik je boeren verstand ,als dat nog aanwezig is!! Ander blijft er geen boer over in Nederland.Ik snap best dat er een woningen probleem in Nederland is ,maar dat hebben jullie zelf veroorzaakt door iedereen maar binnen te halen ,terwijl we ze niet kunnen huisvesten ,laat staan onze eigen bevolking,doe daar eerst eens wat aan en voer een beleid zoals in Ausralië.
Carola deugt niet , net zo min als Rutte . Er moeten nieuwe verkiezingen komen,.
+1
weurding
@Detukkeroettwente zo te horen komt er opstand

(klik om te vergroten)

+1
mlkvhoudr
@weurding wat een geleuter in de ruimte weer 🙂
+2
weurding
@mlkvhoudr daar is nog plek 😉
+1
bio boer
@Detukkeroettwente met 13% van de stemmen is rutte/vvd weer het grootste met zo veel partijen waar opgestemt wórdt
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!