Minister Schouten benadrukt: onteigening boeren alleen 'als laatste middel': 'Het is nooit het beginpunt van de discussie'

Onteigening van boeren om de natuur te beschermen tegen schadelijke stikstofuitstoot, is altijd 'een laatste middel'. Dat benadrukt landbouwminister Carola Schouten. ,,Het is nooit het beginpunt van de discussie". Maar het is een bestaand instrument waar zij 'geen streep door kan zetten'.

Deel dit topic Minister Schouten benadrukt: onteigening boeren alleen 'als laatste middel': 'Het is nooit het beginpunt van de discussie' (dvhn.nl)

Onteigening van boeren om de natuur te beschermen tegen schadelijke stikstofuitstoot, is altijd 'een laatste middel'. Dat benadrukt landbouwminister Carola Schouten. ,,Het is nooit het beginpunt van de discussie". Maar het is een bestaand instrument waar zij 'geen streep door kan zetten'.

 Schouten: onteigening boeren alleen als laatste middel (nieuws.nl)

DEN HAAG (ANP) - Onteigening van boeren om de natuur te beschermen tegen schadelijke stikstofuitstoot, is altijd "een laatste middel". Dat benadrukt landbouwminister Carola Schouten. "Het is nooit het beginpunt van de discussie". Maar het is een bestaand instrument waar zij "geen streep door kan zetten".

 Schouten ziet onteigening boeren als laatste middel (boerderij.nl)

Volgens minister Carola Schouten is onteigening in het bestaande beleid al lang een instrument.

 Onteigenen boeren voor Schouten geen doel, maar actie is nodig (nu.nl)

Het onteigenen van boeren om de stikstofuitstoot terug te dringen is niet het begin van het traject, maar pas een sluitstuk als andere opties niet werken. Maar er kan niet te lang worden gewacht om extra maatregelen te nemen, vindt demissionair minister van Landbouw Carola Schouten.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
Noorderling
Communistische Unie
+1
Frans1
Dus alles staat al vast. Wat er wettelijk bij onteigening betaald dient te worden. Het voorgaande is schone schijn
+3
Twentsch Land
Ook nog een leugen in haar verhaal ..... bij onteigenen krijgt de boer veel meer geld dan bij vrijwillig .....DUS NIET

Tjeerd was daar vorig jaar duidelijk over ! Hij is voor onteigenen omdat bij vrijwillig de prijs word opgedreven ..... en dat kon je de consument/belastingbetaler niet aandoen.

@Frans1
weurding
@Frans1 komen eerst bij je op normale manier, kunt na dat "bezoek" ook overwegen er snel zelf natuur van te maken, 80% taxatiewaarde, vast hoger dan eindbod bij onteigening🤭
+1
Noorderling
@weurding
En de grondprijs is doordat zoiets in de lucht hangt natuurlijk al 1 tot 2euro per meter gezakt.
Je kunt geen kant meer op omdat je jezelf uit de markt werkt omdat je niet iets vergelijkbaars kunt kopen.
Weidezicht
@Noorderling en 2 meter uit insteek niet bemesten, is 4 m per perceel. Sommige percelen maar 25 of 30 m, telt niet meer mee in plaatsingsruimte dus agrarische waarde zakt al een eind.
Weidezicht
@weurding of als de sodemieter volgooien met zonnepanelen
Robot boer
Als die natuurgebieden zouden worden aangestoken zijn er dan nog plantjes over die last van stikstof hebben?
hans1980

Albert Altena
Lage bieding en onteigening staan naast elkaar.
Hooibaaltje
Of terwijl mevrouw muts...
+2
jan.1
Ben al ruim 40 jaar boer,maar zoiets stoms heb ik nog nooit meegemaakt,boerenbedrijven onteigenen die al vele generaties in de fam zijn,vaak mooie en nette bedrijven die schoon voedsel produceren.
Ze moeten weg omdat er 150 km verder een weg of woonwijk gebouwd gaat worden.
Het is een leugen,want de bouw heeft tijdelijk heel weinig stikstof nodig,en er wordt steeds meer gebruik gemaakt van elektrische machines,(vaak verplicht.)
Mevr Schouten moet zich diep schamen met haar christelijke CU.
Ze beweerd zelfs dat ze er geen streep door kan zetten,vraag me af wat voor zeggenschap ze nog heeft als minister,het is in het belang vd boeren en hun gezinnen dat ze daar wel een streep door zet,en anders zullen de boeren dat zelf wel gaan doen.!
Geen spijt van de plannen,maar wel spijt dat ze uitgelekt zijn !!!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden schouten , boeren , onteigening , natuur , ammoniakrechten en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!