Elshof: 'proefbommetje' D66 fel pareren

LTO Nederland gaat het 'proefbommetje' van D66 over de mogelijke gedwongen onteigening van boeren politiek fel pareren. Dat zegt bestuurslid Trienke Elshof van LTO Nederland.

Deel dit topic Elshof: 'proefbommetje' D66 fel pareren (melkvee.nl)

LTO Nederland gaat het 'proefbommetje' van D66 over de mogelijke gedwongen onteigening van boeren politiek fel pareren. Dat zegt bestuurslid Trienke Elshof van LTO Nederland.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
de jonge
""Zogeheten Duurzaam Evenwicht-plan dat is opgesteld door LTO, de natuurorganisaties en Bouwend Nederland. Dat plan richt zich op de gehele veehouderijsector en streeft naar een stikstofreductie van maar liefst 40 procent in 2030. Het gaat daarmee verder dan het ministerie wil, aldus Elshof."" blijkbaar daar alles niet op een rij in de stikstofhoofdjes, dus als de politiek zegt,we moeten 100 gaan rijden dan zegt de lto, nee hoor wij gaan 60 rijden.....
+3
mlkvhoudr
@de jonge dat is nou visie of wou je voor eeuwig een achterhoede gevecht gaan houden?
de jonge
@mlkvhoudr voor een probleem wat gemaakt is door de politiek zelf? kom op zeg.
+4
mlkvhoudr
@de jonge dat soort defensieve denken leid tot niks, je redeneert als volgt zolang ik geen ongelukken maak is het niet mijn verantwoordelijkheid om me aan de snelheid te gaan houden, immers anderen hebben ongelukken veroorzaakt dus ik hoef me niet aan de snelheid te houden.

Terwijl je ook zou kunnen redeneren laten we er voor zorgen dat er geen ongelukken meer gebeuren en ik wil daar mijn verantwoordelijkheid in nemen MITS de overheid ook zorg draagt voor de middelen om de veiligheid te vergroten
Frans1
@mlkvhoudr domme vergelijking. Bedrijven nabij n2000 zijn allemaal nb- vergund
+1
mlkvhoudr
@Frans1 en wat heeft dat met de toekomst te maken wijze man uit Frankrijk?

Ik heb het nooit van uit mijn onsterfelijke domheid gehad over specifiek deze bedrijven.....maar over alle.
Die dichtbij zitten zullen noodgedwongen al geïnvesteerd hebben in hun vergunning
Frans1
@mlkvhoudr omdat dat de bedrijven zijn die voor de bijl gaan. Vandaar dat ik het vergelijk met een overtreding ongeoast vind
mlkvhoudr
@Frans1 het was voor de bijl en het werd mogelijkheid (dwang)tot verplaatsen.
Om in de verkeersmetaforen te blijven het word een auto vrije zone hoe daar in de omgeving van. Bv de Veluwe tegen aan gekeken word blijft voor mij de vraag op de laatste varkens ronde na werden ze allemaal overschreven.....
weurding
@Frans1 dat betwijfel ik
+1
de jonge
@mlkvhoudr nee mijn redenatie is als volgt als er automobilisten,scooterrijders,wandelaars etc zijn en die maken allemaal ongelukken is het niet terecht dat dan de automobilisten voor de kosten op moeten draaien en ze worden uitgeroeid als criminelen terwijl er ook zat ,scooterrijders,wandelaars etc zijn die ongelukken veroorzaken.
+4
mlkvhoudr
@de jonge ok snap ik wel 2 dingen :

1) als de overheid besluit tot uitkoop van boeren dan betaalt in principe elke Nederlander mee aan het stikstof "probleem" oplossen

2) snap ik de emotie er achter van het framen en de eenzijdige belichting op de landbouw maar dat is beeldvorming, dat is vervelend maar ook niet meer dan dat het spel is uiteindelijk om de knikkers zijn de aanbiedingen goed en kan de verplaatst worden met een verbetering zie ik het probleem niet.

Een logische vraag zou dan zijn maar zou jij gaan verplaatsen ?

Ik niet, ik zou stoppen als ze me de pot met goud voorhouden, ik doe mijn werk graag maar ik heb het 25 jaar met plezier gedaan en zou me nu laten uitkopen en wat anders gaan doen als ik in de situatie kom maar wel pas voor een goed bedrag niet voor de fooien pot
j h p
@mlkvhoudr Framen eenzijdig belichten en beeldvorming zijn 1 van de basis van algemeen belang.
Hoe denk je dat het anders zover heeft kunnen komen.
mlkvhoudr
@j h p meetbare resultaten die niet goed genoeg zijn misschien?
+2
de jonge
@mlkvhoudr blijkbaar heb jij geen opvolger. dan nu nog wat anders, we worden gewoon gediscrimineerd,als je ziet dat er bij tatasteel zelfs door het rivm toegegeven word dat daar kankerverwekkende stoffen worden uitgestoten en er word niets aan gedaan.....hoe krom is dat dan, als er boeren wegmoeten om dat er datacenters voor in de plek moeten komen die veeeel schadelijker voor het milieu en de mens zijn dan mest, hoe krom is dat dan, als er boeren straks 2 -5 meter van hun grond net meer mogen bewerken en niet mogen opgeven voor plaatsingsruimte terwijl al deze bedrijven in feite lozen op het oppervlakte water,hoe krom is dat dan, evenals dat er door deze wateren ook afvalwater en ontlastingwater met medicijnresten en al word geloosd,en het de landbouw in de schoenen word geschoven en die ook dit probleem in feite moeten oplossen door niet meer te mogen bemesten en op te geven voor plaatsingruimte hoe kromis dat dan... het is gewoon doelbewust elimineren onder valse verhalen ten koste van boeren. niet meer en niet minder
+1
mlkvhoudr
@de jonge ik weet niet of ik een opvolger heb of in welke vorm ik het bedrijf voortzet, ik zeg alleen dat ik na 25 jaar niet meer ga verplaatsen dus dat het voor mij dan ophoud.

Ik geef daarnaast aan dat ik niet goed begrijp waarom zoveel boeren denken dat gedeelde smart halve smart is, je moet het nog steeds uitvoeren maar de rest ook dus rationeel hebben er niks aan, je hebt de zelfde kosten, het zelfde gedoe maar omdat een ander het ook heeft zou het beter zijn?

Tata steel is een ramp op die plek op deze manier het produktieproces zal schoner moeten dat leid geen twijfel
+2
de jonge
@mlkvhoudr maakt niet uit op welke plek,het blijft een ramp en dat is niet de enige fabriek. het landbouw verhaal gaat zogenaamd om de natuur en de mens te beschermen....daarvoor word de landbouw aan de schandpaal gehangen,op het moment dat bedrijven als tatasteel en alle andere fabrieken met chemische processen over de wereld(kijk eens naar bv het gifmeer van de tesla accu,s) een hand boven het hoofd word gehouden, blijkbaar ook door onze vollenbroek moet er toch eens een lichtje gaan branden. de waterzuiveringen klagen dat ze het water haast niet schoon kunnen houden,en denk jij nu werkelijk dat dat door de mest komt? hoe is de pfas,ook zo'n chemisch goedje,waarvan sterke aannames zijn dat die stof ook kankerverwekkend is, haast door alle wateren heen verspreid. waarom horen we daar niets meer van? Wij worden gebruikt om de chemische processen die mensen gebruiken, schoon te maken in het oppervlaktewater,die door onze landerijen stromen en zo gezuiverd worden om zo via een omweg toe te staan dat de datacenters etc gebouwd kunnen worden, en we betalen daar ook nog eens grof voor genaamd waterschapsbelasting. Ik zou wel eens willen weten hoe het gaat als iedereen de sloten niet meer schoonmaakt van de landerijen waar bevolking aan ligt, evenzo bij landerijen waar industrie tegen aan ligt, en de over storten buiten werking komen. dan wil ik wel eens zien waar de grootste milieuverontreiniging vandaan komt en wie er dan actie zou behoren te ondernemen om de mens en milieu te beschermen. en ik heb een vermoeden dat dat niet de landbouw is...De kunstmest en alle producten die wij over het land bewerken worden opgenomen door de gewassen en dienen daar een doel, dat is heel wat anders dan fabrieken die chemische stoffen lozen.
+3
de Tank
@de jonge We maken met z'n allen gebruik van wat er geproduceerd wordt, of het nu om chemische fabrieken of landbouw gaat. Ik snap daarom dat wij en zij denken niet. De ruimte voor dit alles wordt steeds beperkter. Voedsel zal hoe dan ook zolang er mensen zijn geproduceerd moeten worden. Vind je het belangrijk dat je zelf en je nageslacht boer (kunnen) blijven verplaats naar een locatie waarvan je nu denkt, daar zal de komende tientallen jaren voedsel geproduceerd kunnen worden. Zelf vind ik dat traject het mooiste deel van mijn boeren carrière,,dat is persoonlijk uiteraard. De wereld verandert continue en nooit precies zoals jij dat zou willen.
Koeien boertje
@de Tank een chemische fabriek kan het plusje er wel voor krijgen en wij niet
de Tank
@Koeien boertje arme ziel
+1
Koeien boertje
@de Tank ik heb het financieel goed en werk met plezier.
Maar als je goede vruchtbare grond hebt is het waanzin om te vertrekken voor een papieren probleem.
Dit heeft niks met een arme ziel te maken.
Jij weet ook dat als ze met onteigenen 130 procent betalen je geen 150 gaat beuren met onderhandelingen.
Maar moet je weg kun je dat als een kans zien maar zie maar eens wat weer te vinden waar het je zint en er financieel niet op achteruit gaat.

Het zijn waardeloze kansen!!!!!!!!
+1
Jannus
Quote Reactie van @Koeien boertje:
er financieel niet op achteruit gaat.

Als je voor natuur weg moet dan heb je een groot probleem want ze roken je schoon uit en verarmen je net zo lang tot je met hangende pootjes bij hun komt,ze hebben de tijd
pieta
@Jannus Ik heb daar andere ervaringen mee.
Jannus
@pieta Kan goed maar dan was de situatie daarnaar gunstig voor jou,de meesten blijft het hap en snapwerk
+1
pieta
@Jannus Dat je de jackpot niet wint bij natuur is mij wel duidelijk. Maar weggegeven wordt het ook niet. En als je vervolgens een mooie boerderij op een nieuwere locatie kunt kopen kun je echt wel vooruitgaan.
de Tank
@Koeien boertje ik ben voor natuur weggegaan, voor 130%had ik een gat in de lucht gesprongen
Koeien boertje
@de Tank dat schrijven ze toch voor in de plannen van onteigening.
Nou ik voor dat geld niet
Stallen erf en gebouwen moet dik geld bij met verkassen.
Waardeloos wat ze willen
+1
Leo,s vriend
@Koeien boertje In dat geval wel, maar ik ken ook bedrijven naast n2000 die op slechte grond zitten, nat ,droog, schraal,slecht verkaveld, te weinig huiskavel, etc. als ze die mensen met goede regeling kunnen uitkopen en verplaatsen naar een goed bedrijf, vaak zelfs in de zelfde gemeente,(er staan er genoeg te koop) wat is daar mis mee?
+1
Twentsch Land
Dat is een situatie waar de gene misschien ! blij mee kan zijn. Maar het is wel een zeldzame situatie.

@Leo,s vriend
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
wat is daar mis mee?

Niks, als ze doen wat ze zeggen/beloven. Maar de praktijk is dat ze je laten verrekken als puntje bij paaltje komt. Zie ook de reactie van Jannus. Niet intrappen dus!
+2
Leo,s vriend
@kanniewaarzijn Je weet nog helemaal niet wat de praktijk zal inhouden, onteigening zal altijd een laatste middel zijn, duurt relatief lang, is duur, en er is haast, dus bij goede voorstellen(bv wat ik schreef) zal de overheid daar in mijn ogen de voorkeur voor hebben.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
, en er is haast, dus bij goede voorstellen(

Als de overheid haast heeft zit je als boer goed. Dan komen zij wel. Zoals Jannus beschreef is de boer de dupe. En dat is eerder de praktijk.
+1
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn bij jou regent t gewoon altijd ook als de zon schijnt
Leo,s vriend
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
En dat is eerder de praktijk

Zal best, maar daar heeft de overheid geen tijd meer voor als deze plannen doorgaan, dan kan de overheid niet 10 jaar op de handen gaan zitten wachten tot de boer zelf de stekker er uit trekt.
mlkvhoudr
@de jonge als antwoord op je vraag ik denk dat het niet veel uit maak wat ik denk
mlkvhoudr
@mlkvhoudr maar je word wel op je wenken bediend Tata steel moet er aan geloven .....

nu.nl/binnenland/6156050/…
Albert Altena
@mlkvhoudr Tata Steel zal wegwaaien van stof kunnen verminderen, maar uitstoot van CO2 en N zal hetzelfde blijven.
mlkvhoudr
@Albert Altena nhnieuws.nl/nieuws/276324/….

Ik weet natuurlijk niet hoe milieu vriendelijk dit is maar er zijn ook daar ontwikkelingen
George
Quote Reactie van @Albert Altena:
Tata Steel zal wegwaaien van stof kunnen verminderen, maar uitstoot van CO2 en N zal hetzelfde blijven.

Ik ben daar laatst eens met de fiets geweest , Bergen aan Zee , Egmond , mooie duinen om door te fietsen. Maar toen kwamen we in een heel lelijk dorp Wijk aan Zee en ja hoor de zee van staal . Tata steel aan de achterzijde . Miljaar wat is het lelijk daar , zo sakkerjezus onnoemelijk ontiechelijk lelijk. Daar wil je niet dood gevonden worden.
weurding
@George ook daar laten ze je echt niet liggen 😉
+1
Achso
@mlkvhoudrzal er toch eerst ook een link gelegd moeten worden tussen 100,60 rijden en verkeersongelukken. En als je overal 30 gaat rijden, kom je ook nergens meer.
weurding
@Achso hannibal ging langzamer over de Alpen, Napoleon ook
Twentsch Land
Dat was een andere tijd ... toen mocht je 3 jaar doen over 1 jaar ..... tegenwoordig moet dat van 3 jaar in 1 jaar.

@weurding
Achso
@weurdingals je in je eigen dorp blijft kun je het lopend af.
+1
Boerbakje
Ik ben benieuwd of ze deze plannen ook fel pareren als ze in de achterkamertjes van VNO NCW mogen aanschuiven.
Het mooiste is natuurlijk als het proefballonnetje niet opgeblazen hoeft te worden.
tristatecity.nl/
Boerbakje
@Boerbakje Of houden ze zich dan koest omdat ze anders niet meer mogen komen?
+3
nitevd
Elshof heeft wel gelijk dat dit zeker niet zomaar toevallig nu via het NRC naar buiten komt. Er is hier ook weer duidelijk sprake van een strategie en timing, wellicht vanuit Tjeerd de Groot om de VVD 'om' te krijgen in de formatie.
Melkboer16
@nitevd komt idd bij Tjeerdje weg.
Frans1
Fel gaan pareren lukt niet meer als je dat vtv aankondigt 🤦‍♂️
BertK
Het gast om goedkope grond! Uitkoop en onteigening is sowieso bedrog. Prijsvorming op basis landbouwkundige waarde met oprotpremie terwijl je industrie en woningbouw mogelijk maakt.
Bouwgrond kost 500-1000 euro, daar mag best 5-10% van naar de boer die verkoopt. Belasting pakt toch weer veel terug. Zit je dichtbij N2000 is je bijdrage aan bouw en industrie groter, dikke prijs waard dus.
Wordt een woning 10-20.000 duurder, jammer dan.
Achso
@BertK dat denk ik ook. Grote eigendom diefstal, verhuld in een dubieus wettelijk jasje
Jan-T
Je kan alles we vel willen pareren.
Maar waarom zit ja dan altijd nog aan tafel, en geef je nooit eens een keer een goed signaal af.
Tot hier en nu niet verder.

Want achter de schermen lopen de hazen al een richting in die wij nog niet kennen.
De stropdassen moeten bij de oren gepakt worden met de mededeling wat ga jij voor ons boeren doen.????
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!