Bezorgde leden

Er stappen veel leden op en dat geeft nu veel onrust.

Lees meer »

Deel dit topic

Sjaakiee

Laatste  |  

Reacties

piet6400
Het zal wel mee vallen.Bij welke melkfabriek kunnen ze terecht?
+1
mlkvhoudr
@piet6400 farmel aware arla doc Leerdammer nemelco

We zijn allemaal stuk voor stuk vervangbaar er gaat veel meer gewisseld worden in de toekomst
ted9
@mlkvhoudr Arla neemt niemand meer aan.
+2
mlkvhoudr
@ted9 ok, overstappen is helaas vaak net als scheiden je bent misschien even blij van het gedoe af te zijn maar meestal helpt het niks en gaat de ellende op een andere plek verder.
Neemt niet weg dat een nieuwe start soms wel de
enigste logische keuze kan zijn.

Ik kijk ook om me heen en informeer ook bij andere afnemers maar het mag nooit een op emotie gebaseerde beslissing zijn en het moet een duidelijke verbetering zijn.

Ik zie die voor mezelf alleen als ik in een concept kan stappen maar ook daar stoppen sommigen weer mee omdat de kosten te hoog zijn
Cowboy3
@ted9 Is dat zo, vorige week gehoord een grote melkveehouder (>350) koeien lid is geworden.
De melkveehouderij is voor deze mannen maar hobby, ze zitten eigenlijk in een hele andere (eind)tak van de landbouw.
van Ittersum
"Pagina niet gevonden" zegt mijn computer. Kun je ff een kopie plaatsen
+6
jack-konijn
@van Ittersum mijn computer zegt "fabriek niet gevonden" ­čśů
+3
kanniewaarzijn
Ze wilden toch dat er veel leden vertrokken? Of heb ik nu iets gemist?
weurding
@kanniewaarzijn eerst meer melk, toen minder leden, strategie is moeilijk te doorzien
Detukkeroettwente
@weurding Tis een PIRAMIDE spel , daar bij RFC.
Koeien boertje
@Detukkeroettwente dat zijn fosfaat rechten en landbouw grond ook.
Ik denk al jaren dat het klapt maar toch moest ik er al een paar keer duur aan geloven
kaas
@kanniewaarzijn paar jaar geleden waren ze blij dat er leden vertrokken maar ook eind 90 jaren ze blij dat er leden vertrokken want de laatste 10 % moest toch op de wereld markt worden afgezet en dat blijft zo volgens mij ook vertrekt de helft dan nog moet de laatste 10 % op de wereld worden afgezet
+5
Bennie Stevelink
Veel erger zou het zijn als veel personeel zou weglopen. Het beste personeel kan gemakkelijk een baan elders krijgen. Het slechtste personeel is honkvast en blijft wel.
Als het best gekwalificeerde personeel wegloopt hebben we pas ├ęcht een probleem. Dan komt RFC er niet weer bovenop. Een reorganisatie moet dan ook met tact en voorzichtigheid worden uitgevoerd. Daar is tijd voor nodig en geen stoere praat en radicaal ingrijpen.
Sjaakiee
@Bennie Stevelink jaja waarom heeft hein Dan een videoboodschap achtergelaten?
Kreeg hem niet als bijlage hier
+3
Twentsch Land
Alles met beleid.....dat voorop !

Corona heeft ons geleerd ( door met name thuiswerken ) er veel baantjes ( ook in de top ) overbodig zijn.

Gezien de hoeveelheid personeel per volume melk werkzaam is bij Friesland-Campina in verhouding tot andere melkverwerkers is juist in reorganisatie personeel veel te halen.

@Bennie Stevelink
Grondboer9
@Bennie Stevelink dan hebben alle melkveehouders van Nederland een groot probleem, fc is en was altijd de grote broer waar naar toe werd gekeken, vervalt die, is er geen rede voor particulieren om de melkprijs hoog te houden, om het verschil niet al te groot te maken.
+3
cjw73
@Grondboer9 ja er wordt wel na gekeken maar dan vooral op gebied van hoe het niet moet. Veel topmensen bij die andere fabrieken komen allemaal bij rfc weg en weten wel waar de problemen zitten. Maar werden aan de kant gezet vanwege hun commentaar op het reilen en zeilen.
+6
Noorderling
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Als het best gekwalificeerde personeel wegloopt hebben we pas ├ęcht een probleem.

melkvanhetnoorden.nl/featured/…

En dat is dus al gebeurt. Zulke mensen trekken de kar en zijn onbetaalbaar, die haalden de winst op uit Azie. Nu komt voor sommigen corona wel heel gelegen, dat is immers altijd een excuus waar niet aan getornd wordt.

Alle zelfinitiatief wordt kapot geslagen als bij een gemeentewerkplaats. Net als @cjw73 al zegt, de besten krijgen zo elders ook een baan aangeboden. Als je bij zon gemeentewerkplaats je hoofd boven het maaiveld uitsteekt gaat die eraf of ze maken het je leven zuur als je je niet aanpast. Als je je wel aanpast kun je nooit meer doorpakken, mentaliteit kapot en motivatie verdwenen.

veeteelt.nl/nieuws/…
"Uiteindelijk is de co├Âperatie geen schuilplaats voor iedereen" aldus Frans, wie is iedereen? Melkveehouders, verkopers, bestuurders, uitzendkrachten?
Jawis
@Noorderling de prutsers?
Bennie Stevelink
@Noorderling , uitstekend verhaal achter de eerste link die je hebt geplaatst. daar kan ik mij volledig in vinden.
+2
Wolswinkel
@Bennie Stevelink Zit tegenwoordig bij Vreugdenhill Bennie. Ziet daar waarschijnlijk meer ruggesteun om volumineus poeder te verwaarden. Om dan vervolgens te stellen dat we zuinig op ons goede mensen moeten zijn in de wetenschap dat er tal van dit soort mensen vertrokken zijn kun je jezelf afvragen wie er blijven zitten en wat hun capaciteiten en competenties zijn. Gang van zaken momenteel geeft een aardig inkijkje dunkt me.
dijkstra uit w
@Bennie Stevelink nou dat is in zekere zin ook zo. het is een drama om goed personeel in de fabrieken te krijgen. maar het hele inhuur beleid van uitzendwerkers en vaste werknemers ontstaan heeft dat ook in de hand gewerkt.
Cowboy3
@dijkstra uit w Een poosje geleden gesloten kaasfabriek van RFC hier in de buurt had op laatst meer dan 90% uitzendkrachten, dat kon toch ook niet goed gaan.
+3
weurding
@dijkstra uit w familielid was lineoperator in kaasinpakfabriek rfc, weggegaan door de belabberde structuur en omdat reparatie van lijnen en onderdelen voorziening ergerlijk lang duurde en werd uitgesteld, was gewoon een zootje, kreeg op werkvloer daar contact met iemand die hem baan aanbood en maakt nu de machines nieuw in fabriek, iemand met technisch inzicht en goede wil blijft er echt niet zitten
Frysk
@Bennie Stevelink Heb helaas slecht nieuws voor je Bennie... Zowel in de fabrieken als op het hoofdkantoor is er zeer veel goed personeel vertrokken het laatste halfjaar. Dit komt zowel door de reorganisatie als door de zeer strikte Corona regels binnen RFC waardoor vooral bij jonge talentvolle/ambitieuze werknemers het werkplezier is verdwenen.
+1
Bennie Stevelink
@Frysk hadden ze bij de bedrijven waar deze mensen naar toe zijn gegaan geen strikte Corona-regels?
jg
@Bennie Stevelink Schijnbaar niet.
Frysk
@Bennie Stevelink In ieder geval met meer menselijke maat. Bij veel bedrijven wordt er al lang weer in beperkte mate op kantoor gewerkt of mogen collega┬┤s onderling met elkaar afspreken. Bij RFC is dat nog steeds streng verboden.
Weidezicht
@Frysk ik was 2 weken geleden op vakantie in markelo en ging daar in de omgeving eindje fietsen. Kom ik langs een huis met allemaal spandoeken vanwege het 50 jaar worden van de bewoner. Hing ook rfc spandoek, hij was dasr planner ofzo, enbuit die spandoeken haalde ik dat hij al lange tijd en nog steeds thuiswerkte. Vond dat eigenlijk wel bijzonder, maar hier blijkt dat dat bij rfc dus nog steeds beleid is.
+1
Vdejong
@Bennie Stevelink het beste personeel is er niet meer, zitten al lang en breed in Heerenveen.
+1
jan w
@Bennie Stevelink
Ben het nu eens een keer met je eens. Maar ik verwacht dat dat al lang is gebeurd. Als het personeel op de werkvloer er maar blijft. Aan de kantoorregelfriekjes hebben we niks. Alleen het vervelende is dat er ook op de werkvloer personeel wordt ontslagen , dit omdat ze kritisch zijn en er geen weerwoord wordt geaccepteerd.
Jan-T
Een bedrijf die zijn personeel de kans geeft om te ontplooien en de verbeteringen binnen het bedrijf realiseren.
Daar zal je zuinig op moeten zijn.
Maar de zuivel is een traditionele sector, waarbij ze met hun houding en gedragsregels terug gaan naar de jaren tachtig werk procedures.

Wie nu in de corona crisis het vertrouwen aan het personeel geeft en zorgt voor 50% thuis werken en 50% op het bedrijf die behoud het personeel.

Je blijft toch niet in een sector werken die al jaren alles zelf verkloot.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site n├ęt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!