Landjepik lost stikstofcrisis niet op

Verschillende media berichten vandaag over een scenario van grootschalige onteigening van boeren in het stikstofdossier. LTO is hierover zéér helder: we zijn principieel tegen dwang – geen landjepik bij boeren! Bovendien gaat dwang ook praktisch niet werken. Onteigeningsprocedures duren véle jaren waarbij we bovendien juridisch alles uit de kast zullen halen.

Het geld kan, in plaats van te polariseren met dwang en plicht, beter besteed worden. Veel beter. LTO Nederland lobbyt richting het kabinet en de Kamer voor het plan Duurzaam Evenwicht dat we met vijf andere partijen hebben gepresenteerd. Met de daarin gevraagde miljardeninvestering reduceren we de stikstofuitstoot stevig via brede innovatie, vrijwillige verplaatsing en vrijwillige uitkoop. Grond blijft daarbij in de agrarische sector. Zo zit er ook perspectief in voor de groep waar we het voor doen, de boeren van de toekomst.

Meer weten? lto.nl/stikstofversnelling/

Deel dit topic

Reacties

Zo.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0