Verjaagt stalvoeren&robot koe uit de wei?

Zie de laatste jaren een trend dat de melkkoeien,na de weidepremie,het de rest van het jaar met vers gras en de melkrobot moet doen.

Deel dit topic

arnold

Reacties

pa
De rest van het jaar met vers gras HOE DAN???
hans1980
Nee
bio boer
Als ik niet bio was geen 180 dagen hoefde teweiden waren mijn koeien ook meer binnen geweest deze natte zomer is geen goed weid jaar heb land best laten vertrappen zitten veel diepe putten in de zware klei je breekt je poten bijna met ophalen 🙈
Ynze Oenema
@bio boer hier na 3 jaren kloten met weidegang eindelijk een mooie hollandse weidezomer haha.

over het topic; je moet er wel tijd voor hebben dat stalvoeren. En met stalvoeren kun je je land ook goed kapot rijden.
bio boer
@Ynze Oenema noorden heeft over de hele zomer gezien ook nog al wat meer water gekregen dan zuiden en oosten er zijn hier percelen veen waar nog de 2e snede bruine romel staat of hoeken van percelen die boeren hebben het niet maklijk dit jaar 🙈 zelf alles er nog redelijk af kunnen krijgen op goede moment
Ynze Oenema
@bio boer ik woon ook noordelijk😜

Maar geen veengrond.
+1
grös
@Ynze Oenema
Als het een dag regent geef ik ze gewoon een perceel extra, moeten ze het zelf maar ophalen 😅
Henry1
Met stalvoeren krijg je ook veel meer kilogrammen ds uit gras in de koe. En koeien gaan minder in de wei vreten. Dus snap het wel.
+1
grös
Gras groeit minder hard als in het voorjaar, als je geen grote huiskavel hebt is het een keer op, er bij stalvoeren is dan toch nog vers gras in de koe.
+2
Bartlehiemboer
Hier gewoon genieten van de koe in de wei....Mag dat nog..?
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!