Milieudefensie: Tata Steel moet vergroenen of sluiten

AMSTERDAM (ANP) - "Ronduit schokkend". Zo noemt Milieudefensie de conclusie dat omwonenden van Tata Steel in IJmuiden worden blootgesteld aan veel schadelijke stoffen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bracht die uitkomsten donderdag naar buiten.
 Lokale actiegroep: we hebben niets aan onderzoek RIVM (nieuws.nl)

IJMUIDEN (ANP) - De omwonenden van Tata Steel zijn niet te spreken over het onderzoek naar vervuiling in het gebied. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft geen metingen verricht bij de schoorstenen van de staalfabriek, waar de schadelijke stoffen vandaan zouden komen. "Wij hebben niets aan dit onderzoek omdat niet aan de bron is gemeten", zegt Stichting Schapenduinen van ondernemer Jan de Jong. Het bericht Lokale actiegroep: we hebben niets aan onderzoek RIVM verscheen eerst op Nieuws.nl.

 Milieudefensie: Tata Steel moet vergroenen of sluiten (nieuws.nl)

AMSTERDAM (ANP) - "Ronduit schokkend". Zo noemt Milieudefensie de conclusie dat omwonenden van Tata Steel in IJmuiden worden blootgesteld aan veel schadelijke stoffen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bracht die uitkomsten donderdag naar buiten. Het bericht Milieudefensie: Tata Steel moet vergroenen of sluiten verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden milieu , milieudefensie , rivm , volksgezondheid en amsterdam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!