Bijna 1 miljard voor Landelijke beëindigingsregeling veehouderij

De Landelijke beëindigingsregeling veehouderij (Lbv) opent naar verwachting in het voorjaar van 2022. Voor de regeling is 970 miljoen euro beschikbaar. Het geld wordt ingezet voor het herstel en verbetering van Natura 2000-gebieden.

Deel dit topic

Reacties

+1
BertK
Leuk als je over veel geld beschikt om onkunde overheid en ngo's te verdoezelen. Alleen jammer dat over vijf of tien jaar blijkt dat deze inspanningen niet gebracht hebben wat het doel was, als iemand nog snapt wat er gebeurt is. Intussen wel de Nederlandse landbouw naar de knoppen geholpen. Duurt even voor het grofste resultaat.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @BertK:
niet gebracht hebben wat het doel was,

Jawel hoor, doel is: deel van de landbouw opruimen. Dat gaat lukken!
hans1980
Vervallen dan ook pluimvee varkens en fosfaatrechten na opkoop staat?
jg
@hans1980 Net als met de grond : keuzevrijheid, anders doet er niemand mee aan de regeling. Het gaat de overheid om vergunde N-ruimte .
Jean-PierreK
@jg, er is meer vergunde N ruimte dan wat wordt uitgestoten. Als de werkelijke neerslag te hoog is dan helpt opkoop van alleen vergunde ruimte (voorlopig) niet of nauwelijks.
jg
@Jean-PierreK Latente ruimte is toch eigenlijk al vervallen?
Jean-PierreK
@jg, als er geen ruimte binnen de N vergunningen zou zijn, zouden dier/fosfaatrechten ook geen waarde meer hebben. Immers als je geen N ruimte hebt, mag je ook niet meer dieren houden.

Er lopen volgens mij wel verschillende discussies over bijvoorbeeld N ruimte die groter is dan de (stal)capaciteit.

100% op de hoogte ben ik nu overigens niet, dus correct me if I'm wrong.
+1
jg
@Jean-PierreK Dacht dat alle benodigde PAS-ruimte uit bestaande vergunningen moet worden gehaald, waarvan ook nog 30 % naar natuur moet . Geld uitgeven aan dierrechten beperkt de overheid alleen maar om zoveel mogelijk NRuimte te kopen .
+4
Bietenbrug
🖕
Farma_boerke
De KRO komt binnenkort met een nieuw programma : "vrouw zoekt boer"

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0