Formule 1 Zandvoort gaat definitief door, bezwaar afgewezen

Bied mijn inziens ook perspectief voor andere stikstof-uitstoters in de buurt van Natura 2000 gebieden 😄

De Formule 1-race op het circuit van Zandvoort mag definitief doorgaan. De rechter heeft de bezwaren van milieugroepering Mobilisation for the Environment van tafel geveegd.

Volgens de milieuactivisten klopt er niets van de stikstofberekeningen op basis waarvan de provincie Noord-Holland een natuurvergunning heeft afgegeven. De groep begon daarom een rechtszaak, maar de rechtbank schorst de vergunning niet.

De advocaat van Mobilisation for the Environment had eerder voorgesteld dat het evenement desnoods zonder publiek gehouden kon worden. Hij noemde dat een handreiking van de milieugroepering, maar de organisatie van de Grand Prix en de provincie Noord-Holland reageerden meteen afwijzend.

Het Formule 1-evenement in Zandvoort begint komende vrijdag en duurt drie dagen.

Deel dit topic Formule 1 Zandvoort gaat definitief door, bezwaar afgewezen (nos.nl)

Dat heeft de rechter bepaald. Milieugroepering Mobilisation for the Environment had bezwaar gemaakt tegen de afgegeven vergunning.

 Vergunning Circuit Zandvoort wordt niet geschorst (rechtspraak.nl)

Haarlem, 31 augustus 2021 ​De rechtbank Noord-Holland heeft het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening van MOB afgewezen. MOB had verzocht om de vergunning die de provincie aan Circuit Zandvoort heeft verleend te schorsen.

Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

+2
Grasbaal
Gelukkig, ik hoef mijn kaartjes niet weg te gooien!.

Quote:
De milieuorganisatie Mobilisation for the Environment spande het kort geding aan in een ultieme poging de Dutch Grand Prix in Zandvoort te dwarsbomen. De voorzitter van de rechtbank in Haarlem zei bij de behandeling van de zaak dat hij voor ‘een moeilijke taak’ is gesteld en dat hij het stikstofprobleem goed begreep, net als het belang van het circuit van Zandvoort.

Volgens MOB veroorzaakt het racespektakel veel stikstofuitstoot en is de schade aan de beschermde natuur rond het circuit die daardoor dreigt ‘dermate ernstig dat de Formule 1 afgelast moet worden’. Rekensommen op basis waarvan de vergunning is uitgegeven, kloppen volgens de milieuorganisatie niet.
+1
@Grasbaal Veel race kijk plezier daar in Zandvoort .
+2
sorry
Quote Reactie van @Grasbaal:

Gelukkig, i

yup en als dat voorbij allemaal weer netjes in de lockdown....ze waren net al op de radio ,..
ted9
Mooi kunnen we onze stallen ook weer uitbreiden
+10
George
Ik had niet anders verwacht . Zouden ook nogal voor schut staan tegenover de rest van de wereld. Met dat ons zelf aan bepraatte stikstofprobleem. Wat een kolder is het toch. Stikstofcrises. 😂
Boertje25
@George verder zakken dan een premier die wegkomt met geen actieve herinnering ergens aan hebben kan volgens mij niet.
+1
kanniewaarzijn
"Het biedt mijns inziens ook perspectief voor andere stikstof"uitstoters" in de buurt van N2000-gebieden"

Vergeet het maar. De "recht"spraak in dit land is niet erg onafhankelijk zoals we allen weten. En als de overheid dan een probleem bedenkt om de landbouw te decimeren en in haar eigen zwaard dreigt te vallen, dan schiet de "recht"spraak wel even te hulp. Ons kent ons immers!
Twentsch Land
Zo ist maar net ! Er wordt wel een mouw aan bedacht.

@kanniewaarzijn
wimpie61
Willem zal er ook wel zijn
Vrijkaarten gekregen van Bernard
Er is geen rechter in NL die dit feestje voor hun even durft te verbieden
+1
Groen1
Groen1

+1
Groen1
jammermaarhelaas
Heb net even een paar stukjes van de vrije training gezien, wat een dorre bende is het langs de baan, grind of schraal zand met schraal gras. Stofbende.
Groen1
.
Groen1Groen1

+2
weurding
Willem en Máxima een mooie dag, Bernard kan de plinten verhogen👌
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!