Onteigening: de strijd tussen acht grondbezitters en de gemeente Krimpenerwaard


Quote:
Onteigening: Plannen om landbouwgrond tot natuur om te vormen bestaan in Krimpenerwaard al dertig jaar. Acht landeigenaren liggen dwars. Nu staat de gemeente op het punt van onteigenen.

De gemeente neemt daarom zijn land over tegen ‘volledige schadeloosstelling’, zoals in de onteigeningswet staat. Dan is er een vergoeding voor grond, stallen, machines, verhuis-, makelaars- en verbouwingskosten en andere eventuele schade. Ook het inkomen dat Hogendoorn en zijn vrouw mislopen omdat ze de melkveehouderij voor hun pensioen verkopen, krijgen ze gecompenseerd. Op kosten van de gemeente laat Hogendoorn zijn bedrijf taxeren: 3 miljoen euro komt daaruit.

Maar als de gemeente haar bod uitbrengt, is het schrikken. Dat valt bijna de helft lager uit: 1,7 miljoen euro, wat neerkomt op 59.000 euro per hectare. Hogendoorn mag het taxatierapport waarop de gemeente zich zegt te baseren niet inzien.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Hier te lezen hoe onteigening kan verlopen.....voor die ( en die zijn hier op het prikkebord ) denken dat onteigenen feest is en voor zich zelf al bedragen in hoofd hebben !!

Even lezen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0