Franse Lactalis mag kaasmaker Leerdammer overnemen

Het grote Franse zuivelconcern Lactalis mag Leerdammer inlijven. De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor de overname van de Nederlandse kaasmaker.

Bron

Franse Lactalis mag kaasmaker Leerdammer overnemen
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Het moet maar
Ook dat nog
+3
stefan56breizh
Welkom bij de club @mlkvhoudr 😅
labella
@mlkvhoudr gefeliciteerd met de transfer, ze hebben jou verkocht!
+2
mlkvhoudr
@labella ik denk dat er nog wel wat uitgaande transfers gaan plaatsvinden, de vorige keer werd ons ook een mooie toekomst voorspeld met een Franse mère, dat is niet helemaal geworden wat we er van verwacht hadden, voor mezelf weet ik nog niet wat de toekomst gaat brengen, ik vind ons ook wel in het ah concept passen, ik zou erbij ieder geval aan kunnen voldoen, we kijken rond en wachten af
Farma_boerke
@labella daarom is de prijs ook niet mis.
mlkvhoudr
@Farma_boerke op dit moment zijn we allemaal inruilbaar voor een andere leverancier, wat me wel op valt is dat er al veel vertrokken zijn die van vroeger uit een band met de melk fabriek hadden, nu woon ik ook vlak in de buurt van de fabriek dus ik weet niet hoe het in andere regio's is maar de binding die ik vroeger had dat als je over de grens een stuk Leerdammer zag liggen in de winkel en dat ik dat dan mooi vond daar onderdeel van te zijn dat is helaas wel verdwenen onder het Franse bewind, is denk ik wel een algemeen probleem bij de meeste melkfabrieken
labella
@mlkvhoudr ik ben altijd bij kampen geweest en toen de fabriek in dalfsen werd overgenomen ging de melk later daar heen maar ik heb sinds mijn vertrek bij leerdammer nooit meer een stukje gekocht.
mlkvhoudr
@labella was dat toen al baars kaas?
+1
labella
@mlkvhoudr in kampen was van heel, daarna ging de melk begin negentiger jaren een jaar of 7 in Dalfsen naar Salland bv dat werd later Baars Kaas maar dat is maar 2 jaar geweest(1998 en 1999) als ik de kwaliteitstegeltjes bekijk en daarna Leerdammer dat later Bel Leerdammer werd.
+1
mlkvhoudr
@labella en ik dacht dat Unie kaas ook nog eens een deel van de fabriek had ergens 2010 of zo maar dat was ook maar paar jaar.
Van heel en baars kon ik me nog wel herinneren maar niet in welke volgorde....

Edit al weer langer terug uniekaas was 2005

boerderij.nl/bel-leerdammeer-vergroot-capaciteit-i…
+1
labella
@mlkvhoudr ik heb het nog even nagezocht maar volgens mij is uniekaas in 2000 60% eigenaar van de fabriek in Dalfsen geworden en de rest was toen nog van Wessanen die toen ook net van hun drankprobleem(Bols) af waren. Later heeft toen Uniekaas ook het kaaspakhuis gebouwd dat ze later net als hun aandeel in de fabriek aan Bel verkocht hebben.
+1
Erco
@mlkvhoudr nou dat is hier net zo met die kostprijs verhogende dictator regeltjes hoor. 😉😄
mlkvhoudr
@Erco kom ik daar wel heen🙂
+1
Erco
@mlkvhoudr ipv mij. Ik vind t prima maar ga niet ruilen hoor. Hier voor zaten we daar al bij
+1
Farma_boerke
Het beestje moet een naam hebben, lyemph, baars, salland mist nog in de rij.
Uiteindelijk wordt de afstand steeds groter tussen leverancier en fabriek, alle melk is wit. Pas als de spotprijs hoog is kan er wat. Zeker bij particulier, zal altijd een middenmotor zijn bij uitbetalen.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!