NMV wil leden met contributie gaan splitsen

BTW-plichtige leden van de NMV moeten vanaf 1 september contributie betalen naar rato van hun bedrijfsgrootte. Andere leden hoeven dat niet, maar beiden houd...

Deel dit topic

Reacties

Gerrit v Schaick
In plaats van je druk maken over de contributie kun je je beter druk maken over hoe je de leden gaat houden, je visie en hoe je het volgend jaar beter gaat doen. Afgelopen jaar had ik van de contributie beter iets leuks met mijn vrouw kunnen gaan doen.
+1
Gerrit v Schaick
@Gerrit v Schaick en de envelop met statuten daar had inderdaad wel een begeleidende brief bij gekund.
Melkboer16
@Gerrit v Schaick dat kan zonder de contributie ook wel😂
+1
Gerrit v Schaick
@Melkboer16 daar is wel verbetering mogelijk heb ik uit betrouwbare bron, maar heeft idd niets met welke contributie dan ook te maken
+1
Melkboer16
Wees als NMV leden nou eens eerlijk: wat heeft die club nou bereikt de afgelopen 30 jaar?
Melkveehouders en sectoren tegen elkaar opzetten dat is gelukt maar belangen behartigen voor de leden op plaatselijk provinciaal en landelijk niveau??
Laat me niet lachen helemaal niks.
+9
cjw73
@Melkboer16 dat zelfde kun je je ook afvragen bij de lto en daar zijn ook nog steeds een stel domkoppen die geld in de bodemloze put gooien.
Melkboer16
@cjw73 ja daar hoor ik ook bij. Als ik zie welk een werk daar verzet wordt door goede mensen. Tuurlijk die nemen niet altijd de juiste beslissing op elk punt maar beter een slechte beslissing als geen beslissing.
Het enige wat de NMV heeft bereikt is dat ze een goede vakgroepsvoorzitter hebben geleverd 25 jaar geleden maar daar bleef het bij.
Daarna werd koekoeksjong Van Keimpema gelanceerd met een eigen belangenpartij om vervolgens de melkveehouderij nog verder uit elkaar te spelen.
Een gouden kans kwam vorig jaar om de NMV weer op de kaart te zetten met Jeroen van Maanen in het DB.
Die koos eieren voor zijn geld en vertrok binnen het jaar.
Helemaal niks hebben we aan al dat geneuzel van die tegenpartijen.
De opheffingsvergadering is 2 september heb ik begrepen.
+5
cornelissen
@Melkboer16 Leg jij maar even uit ,wat de lto gedaan heeft voor de melkveehouders met onomkeerbare verplichtingen op de peildatum voor het fosfaatstelsel.
Behoudens dat sommige mogelijkerwijs bevriende relaties hebben ingelicht van een peildatum is de rest van de lto leden met onomkeerbare verplichtingen ook de armoe ingedreven.
Als aanvulling: @arie.j en @Bennie Stevelink reageren niet op deze vraag ,maar zo ben jij natuurlijk niet.
+1
Melkboer16
@cornelissen je hebt een kras op de plaat zitten bij die onomkeerbare verplichtingen.
Niet alle soldaten overleven de slag, jij hebt hem wel overleefd door een andere weg te kiezen. Wij ook maar ik ken veel goede soldaten die gesneuveld zijn, ( hadden ook niks fout gedaan)
+2
cornelissen
[quote="@Melkboer16" p="1918918"]maar ik ken veel goede soldaten die gesneuveld zijn, ( hadden ook niks fout gedaan)

Fantastische belangenbehartiging, als je door politieke oorzaken de nek om wordt gedraaid
Melkboer16
@cornelissen ja, dat is al 70 jaar aan de gang schreef de boerderij pasgeleden.
Maar ga jij nou maar mooi naar die vergadering van de NMV volgende week. Ik lees vast wel ergens dat ene “Cornelissen” de microfoon heeft gegrepen en zijn grammofoonplaat weer afgedraaid heeft.
Vervolgens stelde de spreker zich kandidaat en de NMV was gered en de geschiedenis wordt herschreven.
De stikstofperikelen verdwijnen als sneeuw voor de zon en LTO kan opgeheven worden.
En dat allemaal met “Cornelissen” aan het roer.
+3
mlkvhoudr
@Melkboer16 het is een voetbal cliché maar clubjes zouden eens van eigen kracht moeten uitgaan en zich niet zo bezig houden met andere clubjes
+2
pieta
@cornelissen Stop toch met dat gezeur van je man. Erg vervelend dat je wat fosfaat tekort kwam. De helft van jouw tekort was bij ons gewoon generieke korting.
mlkvhoudr
@Melkboer16 wel de eerste oorlog waar je beter uit kan zijn om te "sneuvelen"
John Spithoven
@Melkboer16 Ben het net je eens dat er veel te veel energie in gedonder gestoken wordt en te weinig in belangenbehartiging.

Maar ook dat het opdoeken van de NMV meer gevolgen voor LTO vakgroep melkveehouderij en de zuivel gaat hebben als dat ze nu inschatten. Het kon nog wel eens het begin van het einde van de huidige structuur wezen.🤔
+1
mlkvhoudr
@John Spithoven en is dat dan goed nieuws of slecht nieuws?
jan w
Quote Reactie van @John Spithoven:
Maar ook dat het opdoeken van de NMV meer gevolgen voor LTO vakgroep melkveehouderij en de zuivel gaat hebben als dat ze nu inschatten. Het kon nog wel eens het begin van het einde van de huidige structuur wezen.

Wat bedoel je daar precies mee?
Ik mag toch hopen dat we als een relatief kleine club toch ons statement kunnen blijven maken.
Mag toch hopen dat er met de ALV zich een situatie gaat voordoen dat men toch verder kan. ( Al lijkt dat moeilijk te zijn. ) En anders zullen de leden op de ALV van zich moeten laten horen.
+1
John Spithoven
@jan w Het is niet aan mij of het bestuur om daar richting aan te geven. Maar aan de leden . Zij krijgen de kans NMV weer een richting te geven, die van belang zal wezen voor de gehele melkveehouderij. De belangenbehartiging zou veel meer gebruik moeten maken van elkaars kennis en specialiteiten. LTO kan goed onderhandelen, maar zonder druk van een FDF/DDB en een kritische noot van de NMV wordt het onderhandelingsresultaat een slap aftreksel waar geen ondernemer meer het perspectief in ziet......zeg maar de huidige situatie.
Melkboer16
@John Spithoven joh, structuren veranderen constant.
Ik ben ook niet gelukkig met die meulefrits als vakgroepvoorzitter maar weten we een betere?
Ik wel maar die wil niet.
+4
slagroomvla
Quote Reactie van @Melkboer16:
ja daar hoor ik ook bij. Als ik zie welk een werk daar verzet wordt door goede mensen.

Hou op joh, geldharkertjes om hun eigen belangen in stand te houden! en dat is heel iets anders als het boerenbelang dienen...
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Melkboer16:
Als ik zie welk een werk daar verzet wordt door goede mensen.

das wel mooi, alleen lijken ze datzelfde werk de dag er op weer terug te verzetten...
+1
huub
@Melkboer16 je hebt wel een punt. De DDB heeft zich de afgelopen 15 jaar ook erg druk gemaakt met precies nul resultaat.
+3
John Spithoven
Ik heb onderstaande brief gezonden richting het bestuur.
Er functioneert niets meer binnen de belangenbehartiging.

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@John Spithoven jij had toch opgezegd als lid ? Of heb ik dat fout?
+1
John Spithoven
@mlkvhoudr Dat heb je goed,
In maart was mij te kennen gegeven door 1 der bestuurders dat er voor personen als mij geen behoefte was als lid. binnen de NMV. Daarop heb ik de eer aan mij zelf gehouden en per 31 december is het afgelopen . . (overigens was de bestuurder daar statutair niet toe bevoegd)
Dus gewoon een uitnodiging en een bijlage.
Melkboer16
@John Spithoven dat is nogal wat.
Bij LTO was een paar jaar geleden iemand die zoiets riep maar dat is niet meer goed gekomen.
mlkvhoudr
@John Spithoven cancelen nu ook al in de boerenstand door gedrongen, het lijkt er soms wel op dat de enigste reactie van organisaties op kritiek is dan vertrek je toch.........
weurding
Meende dat ieder ondernemer met KvK nummer btw plichtig was? Welke leden hebben ze dan nog meer
+2
cornelissen
@weurding Kwam 2 jaar terug iemand tegen op de ALV, die had de boel net verkocht en was hastikke blij met de fosfaatrechten , had natuurlijk goed kunnen beuren,. Misschien ,dat deze persoon nog lid is en zo zullen er mogelijkerwijs wel een paar meer zijn. Zullen nu wel een vast bedrag betalen, denk ik, maar weet het niet zeker.
+1
Johannushoeve cv
@cornelissen als we ook al zulke leden hebben dan beginnen we op de lto te lijken met haar tientjes leden . Dan wordt tijd dat ik ook maar met de nmv ga stoppen.
John Spithoven
In bovenstaand artikel vermeldt mevrouw Koning en de heer Schimmel dat de problematiek alleen van toepassing is voor de NMV . Zij moeten de statuten aanpassen zodat de NMV ALLEEN btw plichtige leden hebben die contributie betalen. Bij LTO is dit al juist geregeld geeft de heer Schimmel aan in het artikel. In de afbeelding staat dat LTO ook gestopte ondernemers heeft die lid van een vakgroep kunnen zijn. Ook zijn de statuten van bijv ZLTO zo samengesteld dat er GEEN onderscheidt gemaakt wordt tussen BTW plichtige en NIET BTW contributie betalende leden.

Misschien dat er beter eerst juist onderzoek gedaan wordt...........

(klik om te vergroten)

John Spithoven
@John Spithoven En als LTO op dezelfde manier hun statuten aan past als dat NMV nu do or Zuivelnl geadviseerd wordt , dan komt alles ook beter in evenwicht......😁🤔

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0