Boerderijhond

We willen een hond (puppy) aanschaffen,nu willen we eens wat anders dan een herdershond,maar wel even groot en waaks en goed met vee overweg kan .
Wie heeft goede ervaringen met bepaalt ras of kruising?

P.s. ik ben bewust van het Neospora gevaar.

Deel dit topic

Reacties

frank b
Hebben hier een kruising Duitse staande X Griffon. Heb het liefst een jachthond. Mits goed opgevoed (maar dat geldt voor elk dier), zijn dat honden die gefokt zijn om te luisteren.
valtradriver
Dit vind ik wel interessant een duitse staander,waarom gekruist met griffon ? (lijkt veel kleiner)
frank b
Erg robuuste hond, super trouw. De moeder was een superbrave hond van een klant van me. Die hadden als jager zijnde voor hun ideale jachthond proberen te fokken. Er kwamen bonte en eenkleurigen (dbruin) We hebben er destijds van beiden 1 meegenomen. Maar de bonte hadden te veel van de vader (griffon) en waren bijna niet te handhaven. De fokker heeft bijna alle bonten weer teruggekregen en geplaatst bij echte jagers waar ze aan het werk moesten en vooral niet in huis kwamen.

De eenkleurige daarintegen is een super lieve, goed luisterende hond. Ook voor de kids, toen ze nog klein waren.
Wimsumar
Beste Borg: Mijn R.M.O.-chauffeur had deze week nog een Kooiker-pup in de aanbieding. Is dat wat?

[www.kooikerhondje.nl]

valtradriver
Ja op zich heel mooi hondje,had nog nooit van een kooiker gehoord maar voor't mooie te klein om respect af te dwingen van de poolse werkplaatsshoppers..............
En dat had ik vergeten erbij te vermelden dat kortharig uit praktisch oogpunt wel de voorkeur heeft.
Farmer_
We hebben 13 jaar een bruine doberman gehad is vorig jaar helaas overleden, lieve honden voor het gezin en vooral voor kinderen, kortharig, blijven meestal bij huis ook als je weg bent, (vervelende)vertegenwoordigerszie je niet veel meer, inbrekers die je huis vooraf spotten zullen het wel uit hun hoofd laten om je te bezoeken.
Oh ja, koop altijd een puppie, die honden hechten zich nogal aan hun 1ste baas.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/09/2011 21:56 door Farmer.
frank b
Vind het super mooie honden, maar hoorde ook dat ze maar 1 baas hebben en de rest van het gezin wel eens pech heeft, zogezegd.
Farmer_
Dat klopt, is niet altijd zo, vrouwtjes zijn vaak wat makkelijker( in de dierenwereld)
anonymous_196
Al > 10jr een Rottweiler, daarvoor een Duitseherder..
Verschil... met de herder koeien halen, hoef je maar de knippen met je vingers en tewijzen..
Haalt en drijft al het vee bijeen.
Rottweiler een hele goede erf hond, maar bij veedrijven bijt hij altijd in de kop (verkeerde kant)
de Thijs
Wij hebben een tervuerense herder, drijft de koeien perfect naar binnen en slaat aan als mensen één stap op ons erf/weiland zetten.
Ik weet niet of een mechelse herder net zo snel leert, maar een voordeel lijkt me dat de vacht een stuk korter is.
anonymous_299
wij hebben een keeshond wel langharigeven regelmatig borstelen hij is erg waaks vangt ook pools ongedierte
verder zeer trouw beest echte aanrader
Farmer_
Doberman is een goede waakhond, heel trouw aan zijn baas en familie, mooie honden om te zien. Zelf hebben we er ook èèn gehad, een bruin vrouwtje, veel plezier van gehad.
valtradriver
Rottweiler ben ik nooit zo weg van geweest,maar zijn zeker honden die indruk maken en wat veedrijven betreft deed de herder hier juist altijd voor de koe staan.........
anonymous_196
Mijn ervaring met een Rottweiler, een zeer stabiele hond
En mijn ervaring met Duitseherders, veel nerveuzer.

Na aanleiding van jouw haar dracht voorkeur... Rottweiler altijd schoon (korte stugge haren


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/09/2011 17:26 door qwert.
kaas
belangrijk een kort harigehond [gladevacht]

rotweiler ,,herder, sennehond
bdf
al jaren een rotweiler. lief beest. en heeft een super uitstraling voor ongenodigde gasten. let op met HD!
anonymous_42
Enne koop em niet in (Belgische) hondensupermarkten die alle soorten verkopen zonder inentingen veel te jong bij de moeder weg en ongeselecteerd op erfelijke ziektes "garantiepapieren" en zelfs inentingsbewijzen worden nagemaakt, haha die komen namelijk 's nachts met vrachtwagens vol uit het Oostblok, haal em gewoon bij een kleinschalige fokker in de buurt die de moeder en evt. de vader er gewoon bij heeft.
valtradriver
Je hebt dat programma een jaar terug zeker ook gezien op tv ,bar en boos!
anonymous_42
Borg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Je hebt dat programma een jaar terug zeker ook
> gezien op tv ,bar en boos!

Het is niet alleen een programma, in met name België gaat het gewoon door, daar zouden die AID'ers zich eens druk om moeten maken: [www.dogy.be] [www.gva.be] hondensupermarkten, hondenfabrieken, "hondenspeciaalzaken", het is gvd geen apparaat.
Een goeie fokker heeft maar 1 of 2 rassen en hooguit 1 nestje tegelijk en het liefst in huis, en mag pas vanaf 8 weken bij de moeder weg, bovendien kijkt ie ook naar de lijnen met welke honden ie fokt en niet zomaar 2 van hetzelfde ras bij mekaar, geen inteelt, HD vrije ouders etc.
Maar gezonde ouders, een stamboom en een hele dikke prijs is absoluut geen garantie voor een goeie gezonde hond
anonymous_8
Klopt. de beste aanpak is: GEEN rashond kopen maar een kruising. Dan ontloop je een groot deel van de ingefokte erfelijke afwijkingen. Bij de meeste hondenrassen is het zeer triest gesteld daarmee. Een gemiddelde labrador wordt nog geen 8 jaar oud.
anonymous_15
wij hebben ras shih-tzu, erg gevaarlijk ras, blaft beetje en bijt niet, maar ze worden wel makkelijk 12-15 jaar. Problemen met gestel zitten vooral bij de grotere rassen volgens mij. Dit zijn kleine hondjes en daar is eigenlijk nooit wat mee, ipv kammen scheren wij ze een paar keer per jaar, da's wel zo handig op een boerderij
George
Wij hebben een boxer van bijna 11 jaar en is nog altijd zo levendig wild en speels als een jonge hond. Waakt goed en is heel erg trouw enkindvriendelijk. En ze zijn mooi kortharig en altijd schoon , nooit voeren aan tafel want dan beginnen ze te kwijlen.

anonymous_8
Ja eh hoe zit het nou? Moeten we die boxer nou wel of niet voeren aan tafel??
George
Verbeterd in correcter Nederlands.
brabo
wij hebben eerst 10 jaar een beauceron gehad en nu inmiddels een portugese met een te moeilijke naam.
de beauceron is een franse herder die lijkt op een kruising tussen een rotweiler en een dobberman. Dit was een erg goede waakhond die erg agressief over komt, maar het niet was.
de portugese castro lijkt meer op een mechelse herder. Hiervan zijn er momenteel maar 2 van in NL, maar daar wordt aan gewerkt
ook deze waakt goed maar heeft een iets liever uiterlijk.

[nl.wikipedia.org]

[nl.wikipedia.org]
anonymous_8
Ja wij hebben ook een Beauceron (en een min of meer Friese stabij). Zeer waakse en indrukwekkende hond. Lief voor vrouwen en kinderen.
jvt
friese stabij x border collie. Border colliebloed voor het drijven, ophalen koeien, stabijbloed voor het ongedierte weg te vangen. Weet echter niet of deze het Poolse ongedierte 's-nachts wel goed weg wil jagen...
Jan Wim
Hier een friese staby een zeer goede hond tegen ongedierte. Deze hond is ook waaks en kan keihard blaffen waardoor je de eerste inbrekers tegen houd. De echte prof. inbrekers zijn zelfs met geen hond tegen te houden.
Daarnaast is de friese staby erg eigenwijs maar ook zeer goed karakter. Onze postbode's en krantenbrengers hebben geen last van kapotte broeken.
jan w
Om het toch maar bij een herder te houden, een kruising van een herder met een labrador.
Een kruising is vaak veel sterker dan een ras hond.

De vorige die we hadden was een hele Fanatieke, postuur en kleur van een labrador. Moest je zorgen dat die de koeien al niet voortijds binnen had.
Nu een hele slome, kleur van een herder, postuur van een labrador. de hond komt niet bij de koeien en is gewend om uit gelaten te worden. ( 5 x per dag, ben blij dat ik dat niet hoef te doen. )
anonymous_42
Jan W Schreef:
-------------------------------------------------------
> Om het toch maar bij een herder te houden, een
> kruising van een herder met een labrador.
> Een kruising is vaak veel sterker dan een ras hond.

Een kruising kan misschien sterker zijn, maar rashonden zijn meestal al eeuwen op hun kwaliteiten en erfelijke ziektes geselecteerd, maar zou je bewust kruisen waarom dan niet bijvoorbeeld een Hollandse herder met een Mechelse herder kruisen dan heb je toch nog een echte herder.
cs-agrar
Volgens mijn vriendin een boerboel, wist niet dat ze bestonden eigenlijk, zelf liefst een appenzeller sennen, machtige hond, waaks, slim en kom 's nachts niet als vreemde even langs..
anonymous_490
Hier al een paar jaar een boerboel.
Zuid Afrikaanse erfbewaker,een hele lieve hond maar ook erg waaks.

anonymous_165
Is wel wat voor jou CS-Agrar zo'n boerboel, Wij hebben een Appenzeller keer een Heidewachtel. En zij zit aan de ketting en is wild tegen vreemd volk strak aan de ketting en kom niet dichtbij m als vreemde. Maar dat is bij de meeste honden aan de ketting. Los is even waaks maar zij bijt dan niet van zich af maar laat zich ook niet aanhalen. Zij is ook dol op kinderen beetje te dol want als ze springt komt ze met de kop wel op anderhalve meter hoogte aanzetten of rent je ondersteboven dus dat is oppassen met kids. Voor de rest is ie afgericht om het land van ongedierte vrij te houden zoals vissers,ooievaars en kraaien.
anonymous_15
wat een gezellig leven heeft die hond bij jouw zeg, met zo'n opgefokte angstige baas. Ik vind het maar sneu zo'n hond aan de ketting. Bij ons huppelt ie vrolijk over het erf.
valtradriver
PdeB: "Voor de rest is ie afgericht om het land van ongedierte vrij te houden zoals vissers"

Bij de visvereniging loopt het ledental zeker jaarlijks terug?
cs-agrar
je kan er ook tegen spuiten misschien! En dat dichtbij komen van vreemden, ach valt wel mee toch
valtradriver
Mooie hond,hoe zijn je eraringen tot op heden?
Hoe gaat het met kinderen?
Volgens m'n link in andere reactie is het een gezinshond maar daarbuiten is hij pittig hoe ervaren jullie dat?
casev
Over `n boerderijhond gesproken

ik heb `n bordercollie.Enorm trouwe hond,al is hij somswatenthousiastmet kleine kinderen.

Vooralop vogelsis hij gek.Sinds ik die hond heb,waagt geen gans / eendzich meerop m`n huiskavel....
frank b
kraaien dan?
anonymous_8
en wat doet deze hond met een Citroën 2cv?
cs-agrar
doet ie anders nooit hoor....
valtradriver
Nou cs je haalt me de ideeen uit de mond!
Nadat ik gisteravond een poosje gesurft hed kwam ik dus ook op eenBoerboelof Appenzeller uit......................
Vind een Duitse staande ook erg mooi,maar ben bang dat het wat nerveuse drukke honden zijn en een appenzeller komt wat liefelijk over,dus weer die uitstraling hé,maar wie weet toch!
Zo'n Boerboel heeft eigenlijk alles wat ik zocht,kort haar,goede waker en uitstraling ,maar hoop dat het verder wel betrouwbare honden zijn,hij moet wel vrij los kunnen lopen zonder dat hij mensen achterna gaat !
anonymous_42
-


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/01/2012 20:42 door Oldhuus.
frank b
Mooi dier
Jannus
Jan W Schreef:
-------------------------------------------------------
> Om het toch maar bij een herder te houden, een
> kruising van een herder met een labrador.
> Een kruising is vaak veel sterker dan een ras
> hond.
>

Herder/labrador zijn mooie kruisingen,sterk en goed karakter,slim en leergierig en toch waaks

Uitstraling als waakhond is iets minder vind ik al heeft dat ieders eigen voorkeur
aukevd
hier ook een boerbul of rhodesian ridgebackof pronkrug . Lieve hond maar erg eigenwijs. als hij blaft moet je gaan kijken wat er loos is !
anonymous_8
aukevd Schreef:
-------------------------------------------------------
als hij
> blaft moet je gaan kijken wat er loos is !

vreemd.... normale honden sturen dan een sms-je...
valtradriver
aukevd Schreef:
-------------------------------------------------------
> hier ook een boerbul of rhodesian ridgebackof
> pronkrug . Lieve hond maar erg eigenwijs. als hij
> blaft moet je gaan kijken wat er loos is !

Auke welke van de drie hebben jullie?

Een rhodesian ridgeback werd me tijd terug ook al eens genoemd,ook erg mooie honden maar vond "1000 euro plus" toch wel veel voor een puppy.
aukevd
Borg Schreef:
-------------------------------------------------------
> aukevd Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > hier ook een boerbul of rhodesian ridgebackof
> > pronkrug . Lieve hond maar erg eigenwijs. als
> hij
> > blaft moet je gaan kijken wat er loos is !
>
> Auke welke van de drie hebben jullie?
>
> Een rhodesian ridgeback werd me tijd terug ook al
> eens genoemd,ook erg mooie honden maar vond "1000
> euro plus" toch wel veel voor een puppy.

we hebben dus een rhodesian ridgeback. een andere benaming is pronkrug . en ja 1000 euro is veel maar een goede rashond is nu eenmaal duur. het is een vrolijke eigenwijze hond die wel ontzag inboezemt maar wel lief is maar ook eigenwijs. Slaat eigenlijk alleen aan als er onbetrouwbaar volk oid komt, post/ki/veearts etc doet hij nix op. is ook een gezelschapshond. meer info op.
hij kan uren op de bank liggen of lekker in de zon maar een lekkere lange wandeling kan hij ook zat aan.
cs-agrar
aukevd Schreef:
-------------------------------------------------------
.
> Slaat eigenlijk alleen aan als er onbetrouwbaar
> volk oid komt,

Nou Marcster, zou er maar niet op bezoek gaan..
anonymous_8
Ik neem jou mee....
cs-agrar
Komen we in ieder geval aangekondigd aan!
anonymous_297
Wij hebben een 3 weg kruizing 1/2 rottweiler 1/4 mastiff bull 1/4 bordeaux dog.Waaks, trouw en van de laatste werkplaats shopper hebben we alleen de schoenen weergevonden.
Beetje rottweiler bloed is wel gewenst in een boerderijhond. De ultieme erfbewakers!!!
Jannus
Ook mijn favoriete kruizing,beetje rotweilerbloed erin.

Heb zelf een kees,zwarte labrador,hollandse herder,duitse herder/rotweiler gehad en nu een retriever/herder en hoewel elke hond zijn karaktereigenschappen heeft die sterk beïnvloed worden door de opvoeding !! vond ik de herder/rotweiler hier de leukste hond:waaks,trouw en goed met kinderen(ze konden erop rijden),sterk van bouw met mooie tekening en een kop die tot nadenken zet ,de aid en politie bleef in de auto zitten alhoewel het overdag een allemans vriend was,degene snachts heb ik nooit kunne spreken ,heb hem in moeten laten slapen door zijn hoge leeftijd(17 jr) maar is elke dag nog op het bedrijf aanwezig omdat hij ook nog een maatje van het gezin was

Hier een fotootje van hem toen ie een jaar of 5 was

http://
Wij hebbeneen Drentsche Patrijshond waaks en trouw erf vast en niet onbelangrijkzeer lief voor kinderen!
anonymous_572
Je kan beter een rashondkopen ,De fokkers die lid zijn van de rasvereniging fokken met honden die aan de fokwaarden voldoen.
Dathoud in H D onderzoek,,gedragstest ,en een paargoede kwalificaties van hondententoonstellingen of clubmatch.
De fokkers zijn verplicht de pups te enten ,ontwormen en te chippen.

De Ridgeback zijn prachtige honden, ,en vragen veel geduld,en moeten goed opgevoeden gesociliseerd worden.worden.
Het zij honden die graag jagen,het zijn geen erfhonden.Ze hebben veel beweging nodig.

Een erfhond is een Appenzeller .het zijn echte vee en schapen drijvers,. en goede bewakers.
Ze zijn wat teughoubent naar vreemden ,en hebben veel aandacht en een goede socilisatie en opvoeding nog
Het zijn zachtaardige honden.,ze hebben een prachtige blaf
Er worden helaas veel Appenzellers zwart gefokt ,dit is slecht voor het ras.
Een pup kan het beste gekocht worden bijeen fokker van de ras vereniging.
frank b
Aan de ene kant heb je gelijk. De honden voldoen aan allerlei eisen. Aan de andere kant vinden ook dié fokorganisaties (zie je ook wel bij andere diersoorten) dat ze de wijsheid hebben en soms idiote eisen gaan stellen. Zo werken ze zelf de '' zwartfokkers"in de hand.
anonymous_8
... en het feit dat ze op allerlei erfelijke afwijkingen moeten controleren is het gevolg van een volledig doorgeschoten fokbeleid waardoor die afwijkingen in het ras gefokt zijn. Door de huidige inteeltfokkerij (fokkers kiezen allemaal dezelfde kampioensreuen) komen er alleen maar erfelijke afwijkingen bij.

Kortom: koop een rashond als je problemen wilt ... of een hond die niet zo lang meegaat.
Jannus
Ben het met je eens Marcster,de zuivere ras honden zijn te lang doorgefokt met alle problemen van dien,zelf zou ik niet voor zuiver kiezen.

De herder/rotweiler heb ik van een vriend gekregen uit een nest omdat mijn toen 16 jarige hollandse herder een tumor in de kop had en daardoor op momenten zeer wisselend van karakter werd met gevaarlijke uispattingen en hem af moest laten maken,wat me toen erg zwaar viel.Omdat ik niet voor zuivere honden kies ben ik de leeftijd van dik 15 jaar heel gewoon gaan vinden en mijn huidige is ook al weer dik 10 jaar maar op zijn grijze snuit na heeft ie de energie van 1 van 4 jr
anonymous_8
Ja je kunt heel erg gehecht raken aan die dieren...
valtradriver
Bedankt voor de info,een appenzeller sennenhond, boerboel en de bordeaux-dog lijken hele geschikte honden voor me,maar we leven hier met best veel buurkinderendie over en weer komen spelen,tja wat zal dan de beste keus zijn?
cs-agrar
tja, zwartfokkers,, is dat zo'n probleem dan?
Meeste raszuivere honden worden nietzo oud als als een vuilnisbakkie, die zijn wel even sterker!
paul1
als het vooral om bewaking gaat, is een pitbull een optie ?
anonymous_42
paul Schreef:
-------------------------------------------------------
> als het vooral om bewaking gaat, is een pitbull
> een optie ?

Ja geweldig op een boerderij, een Pitbull is ooit gefokt om stieren op stang te jagen zodat de stier vol adrenaline geslacht kon worden en het vlees lekkerder zou smaken, zal wel een mooi feest worden als de hond een koe ziet.
anonymous_42
Borg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Een rhodesian ridgeback werd me tijd terug ook al
> eens genoemd,ook erg mooie honden maar vond "1000
> euro plus" toch wel veel voor een puppy.

Fokverenigingen hanteren bij de meeste rassen een maximum van 700 euro, vergeet niet dat een paar inentingen chippen enzo ook al richting de 200 gaat, een bench, en diten dat. Er zal er ongetwijfeld nog wel ergens 1 in een asiel zitten, soms omdat de hond "vals" is (oftewel verkeerd opgevoed), maar net zo vaak omdat men ging verhuizen, drukke baan of wat dan ook, en voor de standaard prijs 150 euro inclusief inentingen en chip (of iets meer) kun je altijd een gokje wagen, sommige asiels geven de honden zelfs gratis weg, en bevalt de hond totaal niet of gaat ie dood/onder de auto/trekker, ben je geen dure hond van 1000 euro kwijt.
brabo
sinds wanneer hanteren fokvereningingen een maximum?
volgens mij bepaald de fokker altijd nog zelf de prijs van zijn pups. Vraagt hij meer dan een ander dan zal de fokker zich op een andere manier moeten kunnen onderscheiden, want anders verkoopt hij niets.
anonymous_15
Die fokvereningen doen soms wel denken aan enge praktijken uit enge regimes, veel regeltjes ter bescherming van de gevestigde orde onder heb mom van dat we het zo goed met het ras voorhebben (eigenlijk net als een koeienstamboek). .
anonymous_42
Ik kocht mijn hond zonder stamboom voor paar honderd euro, waar de ouders wel een prima stamboom hadden, de man beklaagde zich ook over die autoritaire fokverenigingen die hem steeds belden en het Raad van beheer met hun leges en hun stiptheidsacties, daarnaast vond ie het van de gekke dat een hond die zo'n 8 puppies a 700 euro/stuk produceerde terwijl een koe maar 1 a 2 kalveren krijgt die in vergelijking ook nog voor een schijntje weggaan. Ik denk dat we dan beter Rhodesian Ridgebacks kunnen gaan fokken en ieder nestje eventjes 5000 euro oplevert.
ramonnie3
ik zou een jopie nemen!
anonymous_488
Bull-Mastriff nemen,dit zijn superhonden die respect afnemen trouw en SUPERlief voor kinderen.
Heb eerst altijd een rotweiller gehad(ook lief)nu een bull-mastiff en deze is super.
Succes met de keuze.
p.s:Ik zou hem wel gewoon los laten lopen in een hok worden ze feller.
valtradriver
Bedankt voor de info,nooit van dat ras gehoord maar nemen het mee!
En idd lopen hier de hond(en) altijd los,heb een vrij nieuwe kennel,maar deur staat altijd los maar soms is het handig bijv. met bbq etc.
cs-agrar
Borg Schreef:
-------------------------------------------------------
,maar deur staat altijd los maar
> soms is het handig bijv. met bbq etc.

af is af, dat moet toch duidelijk zijn bij die hond, anders heb je hem niet in de hand!
Was hier boer in de buurt met grote duitse herder, en de herder had de baas in z'n macht.
Als je daar kwam moest je eerst die hond gewldig keihard verrot schelden en dan bedaarde ie wel.
Jannus
Absurd als je zo een hond moet afkaffen om hem stil te krijgen,ligt gewoon aan de opvoeding van de hond.

Kan de mijne altijd met kleine commando's sturen zonder dat ik streng ben en ook bij de mogelijkheid van volledige vrijheid die de hond heeft op het erf dat hij zonder enige vorm van draad ed niet afkomt zonder dat ik hem daar toestemming in geef,en zo hoort het in mijn ogen.

Eerste jaar goed opvoeden in taalklank commando's en je krijgt een prima stuurbare hond die je niet hoeft af te snauwen zoals je vaak tegenkomt,of de hond in de bank en de boer op de mat
cs-agrar
frank b
In de zelfde grootte heb je ook de bordeaux-dog. Lopen er een paar in dorp hier. Met een kop en een paar poten, echt mega (mooi!)
anonymous_488
idd ,alleen is een bordeaux dog iets minder kindvriendelijk en oppassen met de heupen (natuurlijk ook bij een bull-mastiff moet je op de heupen letten)
Succes en als je echt een waakhond wil en je hebt zelf geen kinderen (althans dan raad IK het af) pak maar een mastino napolitano heb ik ook gehad en maar kwijlen nogal.
anonymous_207
Heb een drentse patrijs en is heel waaks en kan goed met kinderen omgaan.Blijft prima op erf d.m.v. stroomdraadje
anonymous_196
anonymous_42
Tja, en van die modehonden zoals Chihuahua, Poedel, zien er leuk uit volgens sommigen, maar qua karakter
anonymous_8
Poedel? Volgens mij is die al 40 jaar niet meer in de mode...
brabo
idd, die zijn totaal uit de mode, maar wij hebben hier ook 2 grote witte koningspoedels los lopen op het erf. Deze zijn prima wakers, want ze slaan voor iedere bezoeker aan, maar ze komen niet zo erg agressief over vanwege de witte krulvacht. Er is al eens voorgesteld om ze daarom maar zwart te spuiten.
cs-agrar
je betaald ook geen hondenbelasting, aangemeld als schaap?
brabo
idd, die betalen we niet, maar daar kun je met zoveel honden ook niet aan beginnen

De gemeente heeft ons hiervan vrij gesteld omdat we met onze stichting "assistentiehond nederland" een goed doel nastreven
frank b
Hond met oormerken?
anonymous_573
De ideale boederijhond is het kooikerhondje een zeer intelligente hond werd vroeger gebruikt bij het lokken van eenden in de eendenkooi, het is een van de oudste rassen in Nederland ze zijn goed waaks maar er zijn maar weinig puppy's van beschikbaar.
PS ik krijg binnenkort een nestje zuivere kooikerhondjes met stamboom.
anonymous_2
Geen mooiere boerderijhond als de Boerenfox.
Wimsumar
Beste Chris (e.a.): Ik ben stomverbaasd over het agressieve karakter enuitstraling welke men in de hond wenst blijkende uit de reacties in deze discussie! En ook de Boerenfox is ondanks een aantal zeer goede gebruikseigenschappen (o.a. ongedierte vangen) een 'K'-hond.

''Ze blijven ook weleens aan je broekspijp hangen als je voorbij fietst".
anonymous_2
Het zijn honden met mensenkennis.
Wimsumar
Beste Chris: Mensenkennis hebben alle honden in meer of mindere mate: onzekere baas = onzekere (lees: onbetrouwbare) hond. Al die honden die uit voorzorg om hun ''agressie''aangeschaft worden heb ik grote bedenkingen bij.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/09/2011 13:14 door Wimsumar.
anonymous_8
Wimsumar Schreef:
-------------------------------------------------------

>
> ''Ze blijven ook weleens aan je broekspijp hangen
> als je voorbij fietst".

Dat is bij jou in de regio toch niet zo'n probleem? Jij kunt gewoon doorfietsen en als je langs Rendac rijdt zwaai je even je been over de afrastering...
Wimsumar
Beste Marcster: Nee,dat is een misverstand! We kunnen l@llen wat we willen over de Rendac maar menig nietsvermoedende voorbijganger komt er niet achter waardoor demuur van stank waar hij/zij tegenaan rijdt wordt veroorzaakt. Laat staan dat er voor de dorpshonden een lekkere kluif zou zijn te halen. En vanaf de openbare weg zijn de de buitenmuren van deze lugubere verwerkingsfabriek aan te raken.
frank b
We hadden vroeger 2 berner Senners. Waren wat groter dan gemiddeld en lagen bij voorkeur naast huis op de rand van de oprit. Geen collectant die het erf op durfde (na 7 jaar hadden we zoveel bespaart dat ze nog uit konden ook )Er waren maar weinig oud-ijzer handelaren die het lef hadden om langs die honden te rijden, laat staan uitstappen. Terwijl dit werkelijk de liefste honden ter wereld waren. Alleen een beetje groot, maar dat is de baas ook.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's hond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
92
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
198
TREFWOORDEN