Jonge boeren brengen ideaal tot leven met Burgerboerderij De Patrijs



Quote:
Joanne Malotaux en Johannes Regelink willen een gangbare melkveehouderij in Vorden omvormen tot Burgerboerderij De Patrijs. Een natuurinclusief, ecologisch bedrijf dat zij rendabel willen maken door lokale verkoop in verslokalen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Kars
Ben ik naiëf, realistisch of een doemdenker. Maar hoe krijg je 4.8miljoen hypotheek terug betaald met 3 man personeel en op die wijze boeren?
Piet1960
@Kars Crowdfunding schijnt de oplossing te zijn tegenwoordig.
Kars
@Piet1960 beleggen in dat of bitcoins is allebei luchtfietserij.
Jaap40
@Kars bitcoin is betaalmiddel in El Salvador
Waarschijnlijk blijft bitcoin langer bestaan dan fosfaatrechten 🤑
+1
jan w
@Kars
Ze vonden het raar dat de Rabo hen niet wilde financieren. Uitgangspunt van de berekening was een melkprijs van € 1.70 per kg. melk.
Wij wonen er in de omgeving, Maar men zet zich in de omgeving aardig af tegen de reguliere landbouw. Als je goodwill in de omgeving wilt kweken, moet je een ieder in hun waarde laten en de reguliere land en tuinbouw niet in een kwaad daglicht neerzetten.
Ze hebben al wel zoveel te horen gekregen van de omgeving en van bestuursleden van een proefboerderij in de omgeving dat het de laatste tijd vrij rustig is.
Alleen ze verkopen al producten aan de leden, maar waar ze het vandaan halen en hoe eco dat het is, heb er grote ??????? bij.
jan w
@jan w

groentennieuws.nl/article/9348841/…

prikkebord.nl/topic/262399/
Ze rekenen zich ook onder een van deze boerenorganisatie's ( Caring Farmers )
jan w
Quote Reactie van @Kars:
3 man personeel

3 man personeel . Een van de oom's die nu ook op het bedrijf werkt, blijft er een paar dagen werken.

En ze hebben al naar een bedrijfsleider gevraagd voor de koeien die tegen een minimale beloning dat wil doen. ??????
Kars
@jan w ja ze hadden economie moeten studeren ipv ecologie en biologie.
+1
mlkvhoudr
Ze mogen toch wel overtuigd van hun eigen gelijk zijn, ik heb daar geen enkele moeite mee als ze dat als start up al niet hebben.....de tijd zal t leren of de praktijk weerbarstiger is dan ze nu verwachten en of ze bereid zijn om er voldoende energie in te stoppen
+1
Jaap40
@mlkvhoudr voorlopig zoeken ze een bedrijfsleider tegen minimale vergoeding. Ze gaan er dus in ieder geval vanuit dat een ANDER bereid is zich volledig in te zetten met voldoende energie.
+1
jan w
@mlkvhoudr

Ik heb op zich ook geen moeite mee wat ze op willen zetten. Dat is een ieder zijn goed recht. Alleen proberen ze de reguliere land en tuinbouw in een kwaad daglicht te zetten en daar kweken ze geen goodwill mee.
Ze noemen zich ook een boerenorganisatie, Caring Farmers , zie topic: "Boerenorganisaties steunen juridische eis Greenpeace voor meer stikstofreductie". prikkebord.nl/topic/262399/
mlkvhoudr
@jan w klinkt allemaal wel erg hoogdravend dat ben ik met je eens

caringfarmers.nl/caringcommunity/farmers/…

Ik denk dat die nog wel een paar keer flink hun neus gaan stoten maar dat is ondernemen

Ik ga hier een paar hectare inzaaien met 7 kg rode klaver en 3 witte en diploid gras

Daar had de adviseur van de loonwerker ook al van gezegd dat dat teveel klaver was maar ga t toch proberen op 3 hectare kijken hoe hard ik m'n neus ga stoten, dat afgeven op anderen heb ik ook een hekel aan
mlkvhoudr
@mlkvhoudr het is wel zo dat ze in extremis de kapitaalkrachtige consument zoeken, iets waar ik wel voorstander van ben maar of ze genoeg bestaan ?
+1
bio boer
@mlkvhoudr zaai hier altijd 5 kg roode klaver is ook niet altijd succes moet ook nog flink met de kalkstrooier over het land
mlkvhoudr
@bio boer strooi je dat na zaaien of er voor?
+1
bio boer
@mlkvhoudr meng het door het graszaad vul halve ha perkeer
mlkvhoudr
@bio boer ik dacht gisteren meng je de kalk door het zaaigoed maar je bedoelt de klaver denk ik, maar de bedoelde vraag was wanneer je ging kalken? Na inzaai of er voor?
+1
bio boer
@mlkvhoudr voor het zaaien na het ploegen
mlkvhoudr
@bio boer daar zit mijn probleem ik wil het laten spitten omdat het perceel bol ligt maar het inzaaien kan dan ook gelijk mee in 1 werkgang
bio boer
@mlkvhoudr als er veel kalk nodig is kun je overwegen in 2x voor en na als er niet veel nodig is 2 ton of minder na het zaaien
mlkvhoudr
@bio boer beetje aan t kutten geweest met pH test hier was pH nu 5 dus beetje kalk zal voldoende moeten zijn
+1
bio boer
@mlkvhoudr gewoon er na dan denk ik
+1
jan w
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Ik ga hier een paar hectare inzaaien met 7 kg rode klaver en 3 witte en diploid gras

Om de beginontwikkeling van het jonge gras te stimuleren zou ik altijd er klaver bij in zaaien.
+1
Noorderling
@jan w
Doet de klaver wel wat als die zo klein is? Gaat soms maar 1cm lang de winter in bij herfst inzaai. Eerste snede verdringt door vaak koude grond het gras de klaver. In juni/juli komt het pas echt goed los is mijn ervaring.

4e snede, derde was nog zwaarder. Maar was ook wel nodig om de eerste te compenseren omdat de klaver nog niks deed.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0