Stikstof- en fosfaatexcretie lager dan verwacht

Zoals het er nu uitziet, pakt de stikstof- en fosfaatexcretie vanuit de Nederlandse veehouderij dit jaar lager uit dan in het eerste kwartaal van 2021 werd verwacht. Dat schrijft demissionair landbouwminister Carola Schouten aan de Tweede Kamer.

Bron

Stikstof- en fosfaatexcretie lager dan verwacht
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
Jaap40
Dan kan nu de afroming systematiek op fosfaatrechten stoppen!
+1
Noorderling
@Jaap40
En tabel 6 ff aanpassen in plaats van het als politiek stuurmiddel gebruiken en het mest overschot op papier in stand houden.
Jaap40
@Noorderling gaat min schouten de afroming op fosfaat rechten dan nu toch loslaten... belofte maakt schuld. Had allang gebeurd moeten zijn.
Boertje25
@Noorderling ben ook wel benieuwd hoeveel stikstof en fosfaat een koe nu werkelijk uitstoot.
BertK
@Noorderling Oud artikel, maar wat nu werkelijkheid is?
Jaap40
@BertK zelfs ieder ander land heeft andere uitleg bij N en P. De werkelijkheid is ver te zoeken.
jg
Gezien de problemen tav het fosfaatrechten stelsel en de rechtszaken die daar over lopen is invoering van N-rechten op het moment dat de sector op het N-plafond zit een logische stap. PAS melders zij dan ook gered en en opkoop/verkoop van stikstof is op dat moment goed gedefinieerd ...... toch ? 😏😏
Detukkeroettwente
STOPPEN met al deze onzin, geef carola een vibtator, aan de weide klok. Dan komt ze op andere gedachten.Tante carol problemen die niet bestaan kun ie niet oplossen !!!
Weidezicht
@Detukkeroettwente kijk maar uit. Je brengt mensen nog op ideeen. Farmcamps wordt een hit.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!