VIDEO: Merijntje hangt zijn pet aan de kapstok en stopt met zijn wekelijkse praatjeQuote:
Merijntje heeft ongeveer 12 jaar lang bijna wekelijks een videopraatje gemaakt met meestal een agrarisch onderwerp gebaseerd op actuele gebeurtenissen .Hij v...


Lees meer »

Deel dit topic

sorry

Reacties

+7
weurding
Steeds meer stoppers.. het loont echt niet meer๐Ÿ˜
+4
Hooibaaltje
@weurding ik vond hem altijd beetje langdradig.......
+1
Melkboer16
@Hooibaaltje ik niet! Hij durfde de items wel te benoemen ook als die gevoelig lagen.
Heb voor heel veel collegaโ€™s en mijzelf levenslessen in gelezen.
+2
mlkvhoudr
@Melkboer16 als de les was luister nooit naar dit gezever was ik een snelle leerling, een dag zonder einde gisteren hier, ik ga pitten....

Het regent hier ondertussen weer eens....

(klik om te vergroten)

+4
weurding
@mlkvhoudr bevalling was voor jou zwaarder dan voor de koe?
+3
mlkvhoudr
@weurding nou kalfje was er al stukje uit dus dacht dat gaat wel op mankracht, trok het pinkje achteruit maar kalf bleef eerst mooi zitten, ik had voor mijn gevoel wat langere armen gekregen, maar uiteindelijk ging het wel mooi vlot
weurding
@mlkvhoudr jij ligt , koe staat, erica je een infuus gegeven?๐Ÿ˜„
+3
mlkvhoudr
@weurding nee ik lig daar nog๐Ÿ˜ƒ
+3
ricardo
@mlkvhoudr jij hield ook niet van het gezever van Merijntje?
+10
Frans1
@ricardo ik heb het in het begin eens geprobeerd, na een minuut uit gezet, en sindsdien niet weer gekeken. Man,man, wat een gezever
+3
George
@Frans1
Mij is het ook nooit gelukt om het compleet af te kijken tot het einde. 😂
Melkboer16
@George het is nog wel in jouw dialect! Ik dacht altijd zo lult die Sjors ook.
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
het is nog wel in jouw dialect! Ik dacht altijd zo lult die Sjors ook.

Mijn dialect? Dan heb jij geen idee hoe Buuls klinkt. Wij hebben een veel extremer dialect , dit klinkt voor ons als Nederlands.
Twentsch Land
De conclusie ..... jij hebt een Belgische sound ๐Ÿ˜Š

@George
+1
weurding
@Twentsch Land sjenettekes....
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
De conclusie ..... jij hebt een Belgische sound

Voor de meeste Hollanders klinken we als Limburgers of als Belgen. Hier over de grens in Hamont , Achel en Neerpelt spreken ze overigens grotendeels hetzelfde dialect met wat Frans/Belgische woorden er af en toe tussen. Maar ons dialect klinkt niet echt Brabants maar ook lang niet het Limburgs wat aan ons grenst. Het lijkt wel wat op de dialecten rondom Venray / Boxmeer. Maar iedereen kan het wel verstaan. Komen hier jagers uit Den Haag en Scheveningen en die verstaan alles. Dus is een duidelijk dialect. Maar we hebben wel wat eigenzinnige woorden die nergens anders gebruikt worden. Zoals een snoepje is in het Buuls een kluutje. Snoepwinkel is dus een kluutjesweenkel. En een kruiwagen is bij ons een kreum . En een volle kreum die moet je weg kroeijen. 😀 En een hark is een krinsel. Doa kunde d'n hoof mej krinselen.
+2
weurding
@George een kluutje in de kreum is licgt kroeijen veur een stieven krinsel
mlkvhoudr
@ricardo nee geen fan
+2
Henry1
Als merijntje 12 jaar deze filmpjes opgenomen heeft dan is het denk ik ook 12 jaar geleden dat ik de eerste gezien heb (misschien toen nog op landbouwfilmpjes.nl), en vandaag de 2e. Ik kon er ook niet tegen. Maar dus gewoon niet kijken is dan beste.

En inmiddels ben je dus 80. Gefeliciteerd nog!
Je ziet er nog gezond uit voor je leeftijd. En blijf in beweging!
sorry
+1
Gerron
@rinus-van-wezel Bedankt voor je filmpjes al die jaren. Ze waren niet altijd boeiend maar dat geeft niet. Het gaat er gewoon om dat je het leuk vond om te doen en ik heb van een aantal filmpjes genoten.
Over de azijnzeikers die het nodig vinden om telkens over filmpjes te zeuren heeft Micha Wertheim een mooi stukje in een conference gehad.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!