Vraag naar olifantsgras neemt toe

Biologisch pluimveehouder Wim de Vries deelt tijdens de Biologische Velddagen 2021 zijn kennis over de teelt en de toepassingen van olifantsgras. Naar dit multifunctionele gewas is steeds meer vraag.

Bron

Deel dit topic

Reacties

weurding
Denk 20 jaar terug ook al geteeld nabij grolloo, was geen succes, ook slecht kapot te krijgen als je wat anders telen wil
Weidezicht
Wij hebben afgelopen half jaar een werk gemaakt, en vanwege co2 reductie is al het bestratingsmateriaal ingekocht bij een leverancier (biobound) die een percentage olifantgras verwerkt door zijn beton. Dus in de stenen, tegels en banden zie je snippertjes olifantengras. Tja, als het verhaal masr goed is. Rondom schiphol zie je veel percelen met dit gras. (Lijkt wel riet en wordt metershoog)
Elvis
@Weidezicht heb ook een pluk in de tuin staan, als ik het heel kort haksel en door de melk roer kan ik wel wat meer vangen dus
+2
weurding
@Elvis 😁 vast wel, olifantengrasmelk.... weer een aparte stroom
Elvis
@weurding +€ 0,05 op de garantie prijs lijkt mij redelijk
+1
weurding
@Elvis mij ook, je mag het hebben
slagakker
Hoor dat het op droogte gevoelige grond goed doet. Wat is het saldo van dat spul. Kun je het ook als structuur gebruiken en wat is het oogsttijdstip.
+1
George
@slagakker
Welk saldo?
+1
Boerbakje
@slagakker Bij olifantsgras worden wortelstokken geplant is behoorlijk prijzig en na 2 tot drie seizoenen pas de volledige opbrengst.
Het wordt gehakseld aan het einde van de winter.
Het staat veel rond Schiphol telers krijgen daar een vergoeding omdat het geen ganzen aantrekt.
Farma_boerke
@slagakker nadeel is het feit dat het langzaamaan de bodem uitput bij vele percelen. Alleen na het hakselen heb je kans om iets aan bemesting te doen met sleepslang. Je bent echter gauw alweer te laat.
Jaap40
@slagakker saldo? Met beton vast een aardig saldo.
Dat dikke stro wil niet door de spenen. Lijkt mij te grof voor structuur aanvulling.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0