Omzet Oatly naar record, toch smaakt havermelk beleggers zuur

De Oatly-omzet klotst tegen de plinten door de immer toenemende vraag naar diervriendelijke zuivelalternatieven. Toch weten de aandeelhouders daar niet van te profiteren.

Deel dit topic

Reacties

+2
Kars
En daar is heel die plantaardige voedselproductie om bedoelt. Dat beleggers eraan kunnen verdienen. Was elk boerenbedrijf beursgenoteerd en aandeelhouders waren werkzaam in de politiek of de oranjes. Dan was stikstof nooit een probleem geweest.
+1
gerardj
Melk wordt gemaakt door zoogdieren en heet melk. die rommel die haver of soja wordt gemaakt mag geen melk heten het is niet gemaakt door zoogdieren
de Tank
@gerardj reden om trots te zijn op melk, blijkbaar is het nog niet zo slecht dat ze plantaardige sap melk willen noemen.
+3
casev
Havermelk, sojamelk..... noem het beestje gewoon bij z'n naam: haversap, sojasap.... alleen dat verkoopt een stuk minder
+1
grös
En niet bepaald duurzaam om duizenden kilometers te slepen met het haver, fabriek voldoet ook niet aan de milieuregels volgens het rapport. Het is gewoon de coca-cola van de havermelk, tig ingrediënten; koolzaadolie , zuurteregelaar (dikaliumfosfaat), calciumcarbonaat, calciumfosfaten, jodiumhoudend zout, vitaminen (D2, riboflavine en B12).
+2
KOC1981
@grös dat moet onze verdediging zijn. Zo weinig mogelijk e-nummertjes toevoegen. Een natuurproduct met een veel betere voedingswaarde. Onze topkwaliteit melk.
+3
grös
@KOC1981
En wij hoeven geen synthetische vitaminen toe te voegen, vitaminen zitten er van nature al in.
cs-agrar
Zou die fabriek een milieuvergunning hebben?
grös
@cs-agrar
Hier is Zweeds milieutechnisch onderzoek, in vergelijking met halfvolle melk naar een oud rapport waar alle melk 300km naar de fabriek moet reizen (Zweden), niet alle ingrediënten van de havermelk zijn meegenomen. De EU haver word alleen met NPK kunstmest bemest, hoe blijft de bodemvruchtbaarheid zonder dierlijke mest op lange termijn. 5,5 Ton haver= 100kg N 20K 20P en nog 660G pesticiden.
Nu kun je koemelk en havermelk natuurlijk niet 1 op 1 vergelijken, het een is een samengesteld product en het ander afgeroomde gepasteuriseerde koemelk.
Havermelk: zaailingen.com/wp-content/bestanden/…
Melk (1990/2005): diva-portal.org/smash/get/…
bio boer
Jammer dat de haver nog geen money meker is anders kon de koeien weg ging ik haver verbouwen 😎

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0