Miljoenen beschikbaar voor herstel Drentse natuur: 'Het is menens'Quote:
De provincie Drenthe gaat zo snel mogelijk beginnen met het versterken van stikstofgevoelige natuur. Het Rijk heeft er ruim zeventig miljoen euro voor beschikbaar gesteld. Gedeputeerde Henk Jumelet: "Het is ons menens, we gaan voor een extra boost in het natuurherstel."

Deel dit topic Miljoenen beschikbaar voor herstel Drentse natuur: 'Het is menens' (rtvdrenthe.nl)

De provincie Drenthe gaat zo snel mogelijk beginnen met het versterken van stikstofgevoelige natuur. Het Rijk heeft er ruim zeventig miljoen euro voor beschikbaar gesteld. Gedeputeerde Henk Jumelet: "Het is ons menens, we gaan voor een extra boost in het natuurherstel."

weurding

Laatste  |  

Reacties

BertK
Al decennia bezig met miljoenen voor natuurbeheer en nog is weer extra nodig.
Natuur redt het zelf niet zonder bemoeienis van NGO's en overheid?!

Natuur is blijkbaar ook cultuurlandschap.
+2
oubi
En een verdienmodel vo9r de ngo's
+4
MaFlodder
Hoppa! Weer een zak geld wat verdwijnt in de zakken van de natuurverbaggerende organisaties! Als boeren er de hand voor ophouden worden ze er afgehakt! Het is simpel. Wil je de natuur herstellen? Dan zul je moeten weten wat de oorzaak is en dan weet je wat er voor nodig is om dit te kunnen herstellen. Als de oorzaak anders ligt dan wat men nu verondersteld, zal de natuur er geen ene donder mee opschieten! Zijn we weer terug bij af. Maar dan wel met een heleboel minder boeren. Maar dan achteraf niet gaan janken Jumelet, als de dan ex-boeren schijt hebben aan je eventuele excuses.
jan w
@MaFlodder
Oorzaak is niet zo moeilijk. Achterstallig onderhoud.
+3
j h p
Kan zo de bodemloze natuurput in.
Over een paar jaar hebben ze in 15/20 jaar 100 miljoen hier in het Bargeveen gekieperd en ze zullen altijd blijven jammeren dat ze nog veel meer nodig hebben dat stelletje verwende kinderen.
+2
@j h p Je zie je ook overal , kijk naar Dwingelderveld hoeveel is daar niet in verkloot . Oude Willem in Drents-Fries Wold waar 11 boerderijen zaten, prachtige bedrijven en nu 1 grote pitrus bende . De NGO zijn daar zeer trots op .
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @j h p:
dat stelletje verwende kinderen

En de belastingbetaler maar zwoegen. Ongelooflijk dat Nederlanders niet in opstand komen.
Jan-T
Waarom geven ze geen 5 zonnepanelen en 5000,- om een elektrische auto aan te schaffen aan de burgers.
Zodat die minder vuile stikstof uitstoten.
En met elektrische auto's kunnen gaan rijden.
De Natuur redt zich wel.
Staatsbosbeheer en andere natuur vrienden hebben toch geen geld voor regulier onderhoud het moet altijd voor grote bedragen worden hersteld omdat ze niet weten hoe je natuur onderhoud.

De toekomst word dus ( cultuur in de natuur ).
Taeke Brottner
In ander nieuws vandaag: nos.nl/artikel/…

Kan me best voorstellen dat je op een gegeven moment niet meer weet wat je moet geloven...
+1
grondlozeboer

Het gaat echt heel slecht....
+4
weurding
@grondlozeboer water doet wonderen, gezeik over insecten is nu ook afgelopen
Kars
Tegen de tijd dat natuurorganisaties hun geld opraakt, dan is het dramatisch gesteld met de wens natuur.
weurding
@Kars zou het ooit opraken?
Twentsch Land
Opraken !

Voor aankopen blijft er voorlopig wel geld.

Voor onderhoud is er nu al geld tekort.

@weurding
+1
weurding
@Twentsch Land ja, hebben is belangrijker
@Twentsch Land Wordt er dan wel onderhoud gepleegd of is dat maar een schijn vertoning , of is dat het doekje voor het bloeden .
Weidezicht
@Hans is Hobby boer onder het motto betet voor de biodiversiteit enz, wordt er steeds minder onderhoud uitgevoerd, maaien in natuurgebieden houdt her en der ook op met 1 keer per jaar. Een zieke boom wegzagen doen ze ook pas als ze hele hoeken in 1 keer kunnen doen, zodst ze vrachten vol stammen kunnen verkopen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!