Tweederde vóór extra belonen van weidegang

Circa twee derde van de melkveehouders is wel te porren voor meer weidegang, als daar een financiële vergoeding tegenover staat. Dat komt naar voren uit de Melkvee.nl-poll.

Deel dit topic

Reacties

+1
cornelissen
Is toch gewoon je eigen geld ,dat dan tweederde aangeeft voor te zijn , is m.i. een beetje ondoordacht.
Nu hoeven we dus met alle andere verplichtingen niet meer te spreken van europese subsidies , maar vergoedingen. Voordeel is ,dat het aan de "buiten"wereld beter uit te leggen is.
+4
Kempenaar
Moet uit de markt betaald kunnen worden anders niet doen
+6
ntd79
Heb het al wel vaker gezegde, maar we moeten er donders voor oppassen dat die hele groene transformatie van de landbouw die je door de strot geduwd krijgt, niet in het beginsel betaald gaat worden uit allerlei potjes. Dat is geen gezonde basis, die gaat je opbreken over een paar jaar. Keiharde eis moet zijn dat die uit de markt betaald gaan worden.
Kempenaar
@ntd79 inderdaad kijk naar de plofkip ligt niet meer in de winkel ,complete kostprijs verhaal ligt bij de pluimveehouders
+1
ntd79
@Kempenaar subsidies zijn er om op te korten, en voor het resterende bedrag gaan ze je dicteren wat voor kunstjes je allemaal mag doen, en als je braaf bent geweest gooien ze het voor je voeten. En voor de burger blijf je die vieze subsidievreter.
Jaap40
@ntd79 geef de koeien de keuze vrijheid en sluit ze niet op in de weide. Zie laatste zin artikel. Dan kan er op stal bijgevoerd worden en wordt niemand iets verplicht.
Controle overbodig en de koe is winnaar want kan zelf kiezen. Mooi stukje simpel koevriendeliijk boeren. Gewoon de melk goed betalen en geen poespas.
+5
Frans1
@ntd79 idd. Kijk maar naar de prestaties van rfc, samenwerking met NM, de Planet Proof van Wiebren, het zou allemaal extra geld opleveren, maar de winst is compleet verdampt 🤔
Hans van Bergen
@ntd79 Als je ineens groeit van 10 naar 14 miljard kg melk en je buurlanden groeien ook al dan valt dat niet alleen maar mee
+1
ntd79
@Hans van Bergen dat is vraag en aanbod, dat stabiliseerd zich na verloop van tijd. Ik ben ook absoluut niet tegen marktwerking. Ik ben tegen een opgelegd dictaat van kostprijsverhogende productiemethodes waar geen verdienmodel in zit, anders dan de biologische landbouw, en dus gefinancierd moet worden deels vanuit inkomstenondersteuning en deels door de producent zelf.
Achso
@Hans van Bergen arla kon dat wel schijnbaar
+2
Henk Schoonvelde
Zie hoe de mensheid werkt, 2/3 weidt, 2/3 is voor belonen. Daarom werkte communisme ook niet..
+1
Frans1
@Henk Schoonvelde nu verwar je communisme met democratie, daar geldt dat de meerderheid bepaald
+1
Achso
@Frans1 2/3 van de ondervraagden is wat anders dan 2/3 meerderheid
Frans1
@Achso zou kunnen. Maar daar doelde ik niet op. Bij communisme wordt er door 1 persoon voor iedereen bepaald
+1
ntd79
@Frans1 neen, dat is een dictatuur😅
+1
pieta
@Frans1 Het communisme is een sociale, politieke en economische ideologie gericht op de verwezenlijking van een klasseloze en socialistische samenleving, gebaseerd op gemeenschappelijke eigendom van de productiemiddelen en met openbare instellingen, waarbij iedereen produceert naar vermogen en neemt naar behoefte (zoals verwoord door Karl Marx
+1
ntd79
@pieta Wikipedia??🤣🤣
pieta
@ntd79 Ik had het er nog bij willen zetten. 😁
+1
ntd79
@pieta het was net iets te gelikt😁
+1
Frans1
@pieta dat klopt. Maar in de praktijk bepaald 1, of een select groepje personen wat de rest krijgt, daar doelde ik op.
+1
overstekend wild
@Frans1 zoiets als Sigrid al-Quq

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0