Onderzoeker Louis Bolk Instuut: 'Mulchen in stroken geeft grootste winst'

Hoe realiseer je een goede maisopbrengst door niet-kerend te werken zonder glyfosaat? De publiek-private samenwerking (PPS) 'Innovatieve maisteelt' doet hiermee proeven in Gelderland en Drenthe en komt in 2024 met de conclusies.

Deel dit topic

Reacties

Van-Epscheuten
Mooie onderzoeken vind ik dit. Als je dergelijke technieken goed onder de knie krijgt, en ze rendabel zijn. Kunnen we laten zien dat de Nederlandse melkvee sector vooruitstrevender en duurzamer is dan de buitenlandse. Dit zal toch uiteindelijk voorwaarde zijn om over bijv. 25 jaar hier nog koeien te hebben grazen, en Nederlandse melk te kunnen verkopen, denk ik.
+1
mlkvhoudr
@Van-Epscheuten dan ben jij geen boer meer, valt nu al niet meer mee op jouw leeftijd denk ik😉

Ik vind t ook mooie onderzoeken
+1
Van-Epscheuten
@mlkvhoudr 😂 #krasse knar
Albert Altena
Een onderzoek gedoemd te mislukken.
Als tenminste met geen glyfosaat, zonder bespuiting bedoeld wordt.
Met andere middelen is allang bewezen te doen.
bio boer
Hoe moet ik dit zien dat ze gewoon in de gras zode zaaien het gras weg maaien ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0