Agrifirm zet vol in op verkleining van het fosfaatoverschot

‘Veel minder fosfaat in vierde kwartaal’

Agrifirm zet vol in op verkleining van het fosfaatoverschot en verbetering van de acceptatie van mest in de rundveehouderij. ,,Dat gaat 7,5 miljoen kilo fosfaat opleveren’’, stelt commercieel directeur Arno Oostdam.


Agrifirms buitendienst gaat BEX stimuleren op alle bedrijven. Daarnaast verandert de inzet van de voeders op vier punten. Alle voorlichters gaan adviseren op basis van netto fosfor, een systematiek die in het Zuiden al langer ingang vond. Daarnaast gaan ze aandacht besteden aan het fosfaatgehalte in de gebruikte mineralenmengsels, want rundveehouders voeren die veelal nog fosforrijk. Dat fosfor is niet nodig en maakt de mengsels onnodig duur.

Meer: [www.boerderij.nl]

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , agrifirm , fosfaat en bex geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN