Halfjaarcijfers ForFarmers 'teleurstellend' door dure grondstoffen

De resultaten van veevoerproducent ForFarmers over het eerste halfjaar van 2021 zijn volgens CEO Yoram Knoop teleurstellend. Dit komt niet alleen door de slechte liquiditeitsposities van de klanten in verband met covid-19, maar ook door de hoge grondstofprijzen.

Deel dit topic

Reacties

+1
puntertje
Sandra en Erwin hebben gelukkig veel ervaring in het bedenken van oorzaken van tegenvallende resultaten.
@puntertje haha t word inderdaad wat transparant
zandhapper
Dus wat goedkope aandelen kopen nu ......
zandhapper
Handel in aandeel nu al 4x zoveel als op gem dag.
+1
Hooibaaltje
Flink de bezem door deze toko , ze zijn te groot geworden. Gaat friesland campina achterna in de afgang.
marcsterreborn
@Hooibaaltje Niet achterna. Ze lopen voor op FC op de route naar het eindpunt
@Hooibaaltje Cargill (=foute club) afgevaardigden aan de top ?
+4
George
Agrarische grondstoffen zijn niet duur. Waren altijd al veel te goedkoop.
+2
hans1980
Wanneer forfarmers winst willen maken dan moeten brokken duurdere worden (grondstoffen is gelul dat is een feit) duurdere brokken betekent wel minder concurrerend maar dat is het nadeel van naar de beurs gaan je moet gaan voor winst terwijl een Coöperatie dat niet heeft.
Denk dat forfarmers dat nog moet leren nu eerst gesnoeid in werknemers efficiency en overnames maar dat houdt een keer op ..
JohnDeere7serie
@hans1980 een coop en elk ieder ander bedrijf die geen structurele graai in de schatkist kan doen moet winst maken om te kunnen voortbestaan. Zonder winst is het vroeg of laat einde bedrijf.
ForFarmers is begonnen met verkeerde intenties omzet kopen en uiteindelijk een lege huls overhouden doen ze al jaren leren er niet van nu weer met de Hoop Zelhem maar gebeurd in buitenland net zo.
Toen directeur 10 jaar geleden zei het doel is grootste van europa worden was het al duidelijk dat het een mislukte missie is.
+1
grös
@internationalfarmer
Ja en iedereen kan tegenwoordig brokken maken, daar is weinig bijzonders aan.
+2
weurding
@grös ja, je houdt het niet voor mogelijk maar de top van de meeste grote bedrijven draaien er hun hand niet voor om 😂
Noorderling
@grös
En beter nog, de stap brok persen overslaan.
@grös
het gaat om de toegevoegde waarde maar bij veel grote voerfabrieken gaat het om de verkoop van Brok ipv advies en klanten naar hoger nivo tillen, dat is de noord amerikaanse manier sales en geen begeleiding.
daarom steeds meer bedrijven als Vitalve en Solfeed
grös
@internationalfarmer
Idee heb ik ook, uiteindelijk is dat wel hun bestaansrecht, voeradvies en brokverkoop loskoppelen is wel mijn gedachte, hoe je ook went of keert, als adviseur per kg voer betaald word zal er altijd (on)bewust meer kg geadviseerd worden als advies voor een vaste prijs.
@grös transparantie is the key in dat
hier in noord amerika is er zelfs veel op commision dat werkt nog harder door in verkoop.
kijk naar bv schippers daar wordt je er op afgerekend
... en de big data doet de rest..
DIT ZEGT MEER HEFTIGE STRIJD OM MARKTAANDEEL DAT IS REDEN(NIEUWS.NL)

Bij de kleinere bedrijven moest veevoerbedrijf ForFarmers (min 5,1 procent) het ontgelden na publicatie van de cijfers. Topman Yoram Knoop sprak van teleurstellende resultaten. Volgens hem was de strijd om marktaandeel tussen voerproducenten in de eerste jaarhelft “heftiger dan normaal”. Ook werd het herstel van de prijzen volgens hem vertraagd door aanhoudende coronamaatregelen.
Achso
@internationalfarmer ook geleuter. Deense DLG heeft een topjaar.
arie.j
(ABM FN-Dow Jones) APG Asset Management heeft een fors kleiner belang in ForFarmers gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 16 augustus 2021.
APG meldde een kapitaalbelang van 4,85 procent met eenzelfde stemrecht.
Op 16 april 2020 meldde APG nog een kapitaalbelang van 9,98 procent met een dito stemrecht.
Bron: ABM Financial News
---
Het APG is de zelfstandige uitvoeringsorganisatie van Stichting Pensioenfonds ABP .
Komelker
Forfamers maakte in 2019 18 cent winst per aandeel, ze betaalden aandeelhouders een dividend van 28 cent per aandeel, in 2020 15 cent winst per aandeel, dividend 29 cent per aandeel, dit allemaal over de rug van de boeren , in twee jaar ongeveer 32 miljoen winst weg, en ongeveer 23 miljoen extra weggegeven aan aandeelhouders, heb zins de beursgang een andere leverancier.
+1
bio boer
@Komelker daar heb je zelf toch geen last van besteld gewoon voer kost x bedrag als ze teduur zijn of kwaliteit is onvoldoende dan ga je naar ander als het slecht draait achter de schermen kan mij niet zo veel schelen wij hadden oorspronkelijk voer van hendriks was forfarmes zelf ooits een coop? dat was hendriks niet zo ver ik het weet 🤷‍♂️
grös
@bio boer
Was eerst wat kleine coöperatieve voerfabrieken, hier kwam DMC Deventer mengvoeder centrale, later ABCTA, en toen Forfarmers. Rest weet ik niet. Alleen nog UTD Ulbe Twijnstra Diervoeders ofzoiets..
ntd79
@bio boer ja, het is ontstaan vanuit CTA, coöperatie Twente Achterhoek

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0