De koe in de wei maakt ons allen blij..........

Dit zag ik vanmorgen nog op de website van de telegraaf.

[www.telegraaf.nl]

Of de opstallers nu willen of niet, het wordt de burgers wel duidelijk gemaakt welke kant het op gaat met onze koeien in de weide. Gevolg is wel te raden. 10 cent extra voor weidemelk komt er al rap aan. Zo'n premium produkt wil toch iedereen, crisis of niet

Deel dit topic

Reacties

anonymous_202
De helft aan vergoeding is genoeg. Voor die voorgestelde 50 cnt is het al belaggelijk dat de tegenstanders van weiden hierop reageren. Bij de discussie in het voorjaar van de RFC bijeenkomsten verteld een 100 % niet weidende melkveehouder dat hij bij 3 cnt per Kg melk ging overwegen of de koeien weer in de wei mochten.
anonymous_78
>> 10 cent extra voor weidemelk komt er al rap aan.

jan , droom lekker verder , garantieprijs word dan net zo hard met 10 cent gekort
1234
of je het nu leuk vind of niet en of het vergoed wordt of niet en etc.etc. Je moet wel heel grote oogkleppen op hebben wil je niet inzien dat het maatschappelijk gezienniet weiden verleden tijd is. Dat is ook de enige reden om te voorkomen dat we dezelfde kant uitgaan als de varkenssector. Om te voorkomen dat we helemaal afzakken naar het nivo van varkensector(ook prijzen) denk ik dat over 10 jaar niet-weidemelk gewoon B-melk is met de daarbijhorende prijs. Ben ik er blij mee... Nee!


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/10/2011 08:47 door 1234.
boersalland
Helemaal mee eens 1234, de burger is uiteindelijk onze klant en de klant is koning. Ben er ook niet blij mee maar tis wel de realiteit.
anonymous_6
Ik krijg altijd vlekken in mijn nek als ik zulks onderdanige praat lees. Besef wel dat de burger de koe in de wei wil maar dat de consument de goedkope huismerkmelk koopt.
Rare is dat de burger en de consument 1 en dezelfde persoon zijn en ook dat is al 2000 jaar bekend.
Weiden; prima voor hen die dat willen Ook prima dat er een vergoeding voor komt maar zet asjeblieft niet je collega's te kakken die niet (kunnen) weiden.
anonymous_360
Laten ze in Nederland maar weidemelk verkopen voor 10 ct extra. Is dan een kwestie van tijd dat de Duitsers de Nederlandse markt weer gaan veroveren met gewone "goedkopere" melk. Hebben we toch ook gezien met biologische produkten, markt is maar heel beperkt.
Farmer, we kunnen gas geven............
anonymous_8
We hebben in de pluimveehouderij gezien dat Duitsland ook voorloper kan zijn als het gaat om diervriendelijke systemen. Het kooiverbod geldt in Duitsland al sinds 2009 terwijl het voor de rest van Europa (en Nederland) pas in 2012 geldt (dus die praatjes dat Nederland altijd het braafste jongetje van de klas wil zijn, kloppen ook niet, maar dat terzijde).

Kortom, ik vermoed dat ook de Duitse stalmelkproducenten nog van een koude kermis thuis gaan komen....
anonymous_360
I.d.d. mooi voorbeeld. Freiland kippen heet zoiets. In iedere gemeente staan tegenwoordig tig stallen. Met grote weide eromheen met daarin........juist bijna geen kip. Tegenwoordig bouwen ze de stal iets breder met aan buitenzijde een voliere. Kippen blijven bij het voer in de buurt. Mooie volksverlakkerij, maar interessert geen burger. Ei moet goedkoop zijn...
1234
of je blijft maar met de oogkleppen op lopen. De eindgebruiker is op de langere termijn altijd de baas. Denk je nu echt dat die consument het kan schelen of je wel of niet kunt weiden, hun antwoord is heel simpel dan moet je maar verhuizen. We doen toch hetzlefde met onze leveranciers, voldoen ze niet aan onze eisen dan gaan we lekker naar een ander die het wel kan. Dan kun je wel vlekken in je nek krijgen maar zo werkt het.Die kl@te koeien horen in de wei, en op welke manier interseert de consument op geen enkele manier. PUNT! Alle koecomfort en toeters en bellen ten spijt, dat willen ze zien. Als we het zelf niet regelen wordt het wel voor ons geregeld. Als je nu zegt dat je een varkenshouder bent, ben je nu bij voorbaat al een dierenboef ongeacht hoe je het doet, dus die stap moeten voor zijn. Tenzij je oogkleppen en wereldvreemd bent uiteraard.Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer sympathieker ik het idee van RFC vind.nogmaals ben ik hier echt blij mee, NEE. Maar soms moet je kiezen uit 2 kwaden.
Karsjen Tamminga

Mijn buurman de varkensboer ,zei laast goed tegen ons wij zouden [als varkens boeren]wel even laten zien hoe goed we bezig waren
Maar we moeten laten zien wat we doen anders gaat het helemaal fout
Die is werkelijk 100% GEDRAAID in zijn denken wat de BURGER en CONSEMENT aangaat
anonymous_6
verwijderd
Grasbaal
Dat er nog steeds melkveehouders zijn die denken dat het weidekoe verhaal alleen maar een centen kwestie is.
anonymous_8
Co Scholten Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat er nog steeds melkveehouders zijn die denken
> dat het weidekoe verhaal alleen maar een centen
> kwestie is.

Het is diep en diep triest....
Farmer_
Emotie betaald geen rekeningen.
anonymous_8
Emotie kan wel veel onmogelijk maken.... zie de megastallendiscussie
anonymous_15
emotie gaat er op deze manier wel voor zorgen dat bepaalde rekeningen niet meer betaald worden......
anonymous_6
Die zijn er niet of weinig Co.
Waar ik me enorm aan stoor is dat kwijlend achter de burger aanrennen: "vind mij aardig! vind mij aardig!"
En sinds wanneer heeft de burger er verstand van wat goed is voor de koe?
Heb zelf jarenlang de koeien de keuze gegeven, binnen of buiten, zowel dag en nacht.

Koeien waren vooral buiten 's morgens na het melken en een dik uur later komt zowat alles binnendruppelen.
's Avonds was het vaste prik dat de koeien tegen de schemering massaal naar buiten gingen. Tussendoor lagen de meesten vooral in de ligboxen of stonden aan het voerhek.
Zie het nu ook bij mijn buren om me heen, koeien gaan graag vrijwillig naar binnen op zn tijd.

En dan lees ik hier tot mijn verbazing én schaamte dat er collega's zijn die de burger boven de koe zet. Hoe diep kun je zakken door buitenstaanders over je eigen koeien te laten beslissen terwijl de koe zelf donders goed laat zien wat ze wel of niet fijn vindt.

Mij lijkt dat nog de verstandigste optie; laat de koe kiezen want alleen de koe weet wat ze graag doet en heeft!
Wij boeren denken vooral economisch, logisch want we zijn ondernemers,en de burger denkt alleen vanuit emotie, logisch want de meesten hebben geen verstand van koeien.
Laat de koe beslissen, daar kan geen mens iets op tegen hebben. Is duizend keer beter dan dat slijmerige verkrampte gedoe dat de koeien persé zoveel uur buiten moeten lopen omdat de burger dat zo leuk vindt.

Stel de koe centraal!!
anonymous_42
Ik ken er ook een, die heeft ze buiten lopen, naast zijn bedrijf en weide loopt een drukke weg met fietspad, die heeft regelmatig zeurende fietsers en mensen die de AID bellen over een kreupele koe of wat dan ook, met andere woorden, het gaat er om wat de maatschappij ziet, wat ze niet zien boeit ze niet.
valtradriver
Oldhuus: "wat ze niet zien boeit ze niet"

Nou Oldhuus in welke tijd jij leef weet ik niet maar niet in 2011 waar de "dierenvrienden" gewoon in de stal komen filmen en het dan op internet zetten,nou en dan ziet de hele maatschappij het hoor en niet die paar fietsers!!
anonymous_42
Borg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Oldhuus: "wat ze niet zien boeit ze niet"
>
> Nou Oldhuus in welke tijd jij leef weet ik niet
> maar niet in 2011 waar de "dierenvrienden" gewoon
> in de stal komen filmen en het dan op internet
> zetten,nou en dan ziet de hele maatschappij het
> hoor en niet die paar fietsers!!

Wou je zeggen dat ze bij alle 10.000 boeren aan het filmen zijn? En het gaat ook niet om mishandeling/verwaarlozing maar langs een drukke weg komen dagelijks honderden mensen en dus niet "een paar fietsers" langs en die hebben meestal niet allemaal het verstand van een veearts, heeft de man de dieren op stal heeft ie ook niet het gezeur en de AID die steeds gebelt word. Net als een veehandelaar die wrakke dieren opkoopt en ze tijdelijk achter huis in het land zet naast een drukke fietsroute, regelmatig hetzelfde gezeur. Die "dierenvrienden" zullen eerder gaan filmen in een bedrijf onder de rook van Amsterdam dan een bedrijf in de middle of nowhere bij Oude Pekela.
anonymous_8
dus de koeien verbergen voor het publiek?? dat is jouw oplossing????
anonymous_15
Onze dieren (paarden en koeien) lopen ook langs de openbare weg. Zie het probleem niet, tegenover ons een camping en die mensen vinden het vaak heel leuk dat de koeien in het voorjaar al zo vroeg buiten lopen. Nooit geen gezeur over gehad. Ik denk maar zo, als een koe zo kreupel is dat een leek het kan zien is er echt wel iets aan de hand. En bij echt weiden heb je veel minder klauwproblemen (zeker in combinatie met een grupstal ).
anonymous_8
het zou toch wat zijn dat we onze koeien binnen moeten houden om te voorkomen dat de burger kreupele koeien ziet...... dan ben je toch wel heeeeel ver van het padje geraakt..... pffff
anonymous_15
da's angst en dat werkt in het moderne communicatie-tijdperk voor geen meter. Alles ligt op straat, vooral als je probeert dingen geheim te houden waarvan anderen het vermoeden hebben dat het niet pluis is. Daar zijn aktiegroepen genoeg voor te vinden. Ik praat het filmen en binnendringen van varkensschuren niet goed, maar het is wel een gevolg van de geheimzinnigheid die er bij de meeste varkensboeren heerst over hun produktiemethoden. Ze kunnen ook niet veel anders, want een varken heeft natuurlijk ook een vreselijk leven.
anonymous_6
De burger is mondig en zegt waar het op staat. Ga maar eens een koe in een weiland in het zicht van de openbare weg, met een heupklem rechtop zetten.
Komt geheid shit van. Het is niet voor niets dat de meeste veehouders steeds sneller besluiten om een dier te euthaniseren. Let wel, in sommige gevallen idd de beste oplossing.

Wat mij stoort in deze is dat desbetreffende boer hart voor zijn vee heeft en probeert te helpen, terwijl de nietwetende burger stennis komt maken en zelf niet in de gaten heeft dat hij/zij in feite de hulpverlening aan die koe dwarsboomt.

Is trouwens steeds vaker burger eigen, hulpdiensten storen en lastig vallen als ze gewonden eerste hulp willen verlenen...........
anonymous_8
ecofarmer Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Is trouwens steeds vaker burger eigen,
> hulpdiensten storen en lastig vallen als ze
> gewonden eerste hulp willen verlenen...........

Je overdrijft wel een beetje. Mijn ervaring is toch nog steeds dat 90 procent van de burgers van goede wil is.
Ik ben ook nog nooit gestenigd terwijl ik een slecht ter beende zijnde koe wat meer aandacht gaf...
anonymous_6
De burger is anders toch aardig bedreven in het 'stenigen' met de mond, Marcster
Ben het wel met je eens, de grote meerderheid is van goede wil maar mag je dat in 1 adem noemen met kunde en kennis?
Ik ben nog van het tijdperk " heb je er geen verstand van, bemoei je er dan ook niet mee!" hetgeen in feite logica van het eerste uur is.
Karsjen Tamminga
[www.agd.nl]

Komt allemaal goed HOBBYBOER
gezienus
volgens mij hebben de meenste grupstal koeienook geen horens meerover pijn gesproken
anonymous_8
Van het onthoornen moeten we inderdaad ook af...
gezienus
marcster Schreef:
-------------------------------------------------------
> Van het onthoornen moeten we inderdaad ook af...

hoewas dat ned spreekwoord ook al weer?.je kunt geen koe bij de horens pakken
anonymous_15
Ik hoop niet dat theo een hardaanval gekregen heeft van dit bericht. Ik lees verder ook nog nergens dat het binnenkort afgelopen is met de grupstal. In Nederland zijn er nog maar een paar, maar in de ons omringende EU landen nog veel meer, dus politiek draagvlak is ook niet zo groot. Zoals vaker geschreven zie ik ook wel wat nadelen aan een grupstal (ook genoeg voordelen trouwens, zeker bij een klein veestapeltje). Ik vind zelf dat ik er wel een aardige tussenoplossing voor gevonden heb door ze ook 's winters, als het niet al te pokkeweer is, ook een paar uur per dag naar buiten te doen. Hebben ze het hele jaar door ook nog wat beweging. En een koe is geen varken, een koe gaat geen stereotype gedrag vertonen als ie een tijdje naast soortgenoten vast moet staan.
arie.j
Verhaal zal wel aardig kloppen, alleen dat van het onthoornen is onzin.
Vrijwel alle grupstalboeren onthoornen hun kalveren, mits goed uitgevoerd is dat vrijwel pijnloos.
Ook ik had al vele jaren de kalveren onthoornt, niet uit gemakzucht maar uit welzijn, en dat niet vanwege de grupstal maar juist als ze buiten lopen, zeker met de doorloopwagen , elk jaar diverse keren een kwartier met bloed, en dan tel ik de overige pijn elders maar niet mee.
Ook voor die tijd was het zeker bij de eerste keer buiten of wanneer er een andere koe in de koppel kwam nogal eens oorlog, ook toen elk jaar minimaal wel een paar hoorns eraf (behalve de bebloede pit).
Laten biologische boeren maar roepen dat niet onthoornen diervriendelijker is, ik weet beter.
anonymous_15
Niet alleen diervriendelijk ook mensvriendelijk, zolang ik weet zijn bij ons de hoorns er al af. Als ze een keer met hun kop slaan en zo'n leuke hoorn prikt je in de ribben, dan weet je ook weer waarom je biologisch boer ben en een paar cent extra krijgt.
arie.j
Ik ben dan ook een tikje ouder dan jij.
En weet nog van de tijd toen onthoornen totaal onbekend was.
Op het stamboek rapport werd de hoornstand ook beoordeeld en telde mee voor het aantal punten dat een koe kreeg.
Die hoorns waren ook nodig voor het branden van de S als een koe ingeschreven werd, een K ervoor als die Keurstamboek werd, en koeien zonder erkende afstamming kregen een R in de hoorns van register.
Als de inspecteur kwam dan had hij altijd een kleine gasbrander achter in de auto, en altijd een helper die het branden verzorgde
In Fries was het weer van anders bij het FRS, maar ook daar brandde menalle stamboekkoeienin de hoorns.

Zelf bij stieren bleven de hoornsop de kop, ik weet nog goed dat de stier bij de pinkeneen zgn. hoornblok opkreeg omdat hij anders hele gaten in het land maakte met zijn kop.
Dat zelf een prik krijgen viel met koeien wel mee, ook groeiden ze bij het oude Hollandse ras vrijwel altijd rond, daar was op gefokt, wel elk jaar sommige koeien in de gaten houden en op tijd en stukje afzagen tegen het in de kop groeien.
anonymous_8
Oldhuus Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik ken er ook een, die heeft ze buiten lopen,
> naast zijn bedrijf en weide loopt een drukke weg
> met fietspad, die heeft regelmatig zeurende
> fietsers en mensen die de AID bellen over een
> kreupele koe of wat dan ook, met andere woorden,
> het gaat er om wat de maatschappij ziet, wat ze
> niet zien boeit ze niet.

???? is dit de motivatie van de gemiddelde stalmelkproducent???
anonymous_8
2050

Kom opa.... vertel nog eens. Waren er in het begin van deze eeuw boeren die hun koeien nooit in de wei lieten lopen? En wat verzonnen ze allemaal voor smoesjes om dat recht te praten?
Wimsumar
marcster Schreef:
-------------------------------------------------------
> 2050
>
> Kom opa.... vertel nog eens. Waren er in het begin
> van deze eeuw boeren die hun koeien nooit in de
> wei lieten lopen? En wat verzonnen ze allemaal
> voor smoesjes om dat recht te praten?

Beste Marcster: Moet zijn:

2050:

Kom opa.....vertel nog eens. Waren er in het begin
van deze eeuw boeren die door middel van, of ten koste van
dieren voedsel produceerden? En wat verzonnen ze allemaal
voor smoesjes om dat recht te praten?
casev
Nu zijnde gemiddelde reactiesop Telegraaf artikelen nietvan `n al tedoordacht niveau, maar hier enkelereacties:



-heel triest dat die beesten alleen maar vastgebonden staan in stallen, en totaal geen vrijheid hebben. is dit de toekomst voor deze dieren. nooit meet lekker in een wei.schandalig.

- Misdadig! Wat zijn boeren toch goed voor hun dieren, dit blijkt maar weer......

- Dit feit melde ik al jaren geleden. Het zal op een gegeven moment zo zijn dat er alleen koeien in stallen (of koeien-flats) staan. Het is je reinste dierenmishandeling en ik hoop dat de Hollanders flink zullen klagen. En wat denk je dat dit met het vlees en de melk doet? Om maar niet te spreken over de ontstekingen die de dieren krijgen en de dan nodige anti-biotica. We zijn niet voor niets resistent voor de meeste anti-biotica. Protesteer!!

- Diep triest! Om zo koeien te behandelen; niet meer naar buiten. Komt ook niet ten goede van de kwaliteit van het vlees. Als wij mensen zo zouden 'opslaan' zou de pest in no-time uitbreken.

- Dit is toch een schande! Hoe kunnen we dit toelaten?????

- Een koe is het meest betreurenswaardige dier in ons land anno2011.Het word geboren moet daarna een keer kalveren om de melkproducie op gang te krijgen,en daarna begint de lijdensweg in die vervloekte stinkende loopstallen,waar hij tot zijn dood aan toe boven zijn eigen stront en urine mag leven,de enige keer dat hij weer BUITEN komt is de dag dat hij met de veewagen naar het slachthuis gaat,dat heet modern boeren,geld subsidies en Brussel zijn de schuldige hiervan.

- Boeren zien hun veestapel louter economisch, het welzijn van dieren interessert ze niets. Teveel aan ganzen? afschieten. Teveel vossen? afschieten. Alles wat niet in hun kraam te pas komt moet wijken zeker als het ten koste gaat van hun poremonnee.

- Het is ook voor de boer niet meer op te brengen de koeien buiten te laten lopen. Ze krijgen 11 eurocent voor een liter melk. Laten ze de weide groeien en hooien ze het dan levert een weide het 10 dubbele op per jaar als wat de melk oplevert. Hele weilanden worden omgeploegd en als maisveld geëxploiteerd dat levert nog veel meer op. Met dank aan de quotas in Nederland

- Schande, ook deze dieren horen een goed leven te hebben en in de buitenlucht te zijn. Ik ga boeren steeds meer minachten.

- Het is een schande dat die koeien nooit meer buiten komen. Dierenmishandeling is het. Zelfs een gevangene wordt nog gelucht. Er zou een boet op moeten staan. En dan zeggen die boeren dat ze dierenliefhebbers zijn. Het zijn alleen maar geldschrapers.
valtradriver
Sommige zijn ook erg op de hoogte in de sector:

"- Het is ook voor de boer niet meer op te brengen de koeien buiten te laten lopen. Ze krijgen 11 eurocent voor een liter melk. Laten ze de weide groeien en hooien ze het dan levert een weide het 10 dubbele op per jaar als wat de melk oplevert. Hele weilanden worden omgeploegd en als maisveld geëxploiteerd dat levert nog veel meer op. Met dank aan de quotas in Nederland "

Ja George ook de consument weet van't gele goud


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/10/2011 10:30 door Borg.
Farmer_
Wat zijn dat voor types die op maandag morgen tot +-10.00 reageren op een kranten bericht, moet je die serieus nemen?

Er stond ook een reactie van een melkveehouder tussen.

Wat een reacties zeg! Ik ben boer en ik beweid mijn koeien. Maar de laatste jaren minder dan voorheen; waarom? In het najaar zit er minder voedingsstoffen in het gras (door klimaat en door scherpe mestwetgeving van de overheid). Hierdoor krijgen de koeien niet genoeg voedingsstoffen binnen om gezond te blijven; gevolg zieke koeien. En dat wil ik voorkomen, door in de stal alles zo optimaal mogelijk te maken voor mijn koeien zodat ze gezond blijven. Het goed/volledig voeren van de koeien is het belangrijkste!
anonymous_8
Een boer die niet in staat is om met weidegras in het rantsoen zijn koeien goed te voeren, moet snel een ander vak kiezen.... pfffff
Farmer_
Als jij boer ben dan zou je moeten weten dat je de meeste melk verliest in het najaar en droge/natte weide periodes, dat gaat ook ten koste van weerstand /gezondheid van een koe.
anonymous_8
Ik kan je vertellen dat ik koeien heb met veel weerstand...
anonymous_15
ik ook, die van mij hebben nergens last van. De control freaks onder de boeren lullen zo dom, boeren die gewoon boer zijn en met de omstandigheden kunnen omgaan (waarom ben je anders boer geworden) vinden het wel mooi beetje afwisseling in het weer. Meeste boeren zijn geen boer meer maar meer een controller, sneue benaming voor iemand die al stress krijgt van elke oneffenheid en dat dan meteen weg wil poetsen, meestal door de voerboer maar weer te bellen voor een adviesje.
anonymous_42
Dus alle 10 zijn ze allemaal gezond?
De gehele kudde loopt buiten?
anonymous_8
met kleineren kom je er niet Oldhuus.....
anonymous_42
Kleineren?
anonymous_15
ik heb er 12 op het moment, kerngezond
anonymous_42
Melk je ook nog in een doorloopwagen? Dat is pas echte "weidemelk", ik ken er nog wel een paar die dat doen
anonymous_15
ze gaan even naar binnen op mijn grupstalletje (met 32 plaatsen), krijgen brok, worden even gemolken en goed half uur later gaan ze weer naar buiten, smakelijk gras eten. Tussendoor voer ik de kalveren even en klaar is jan, makkelijker kan toch bijna niet. En dat vanaf april t/m november, je maakt het zo moeilijk als je zelf wilt.
brabo
makkelijker kan wel.
Hier lopen ze de heledag een beetje op en neer om zich zelf lekker te laten melken en te weiden. Ik heb er op 1 koe na geen omkijken aan.
anonymous_15
en gij geleuft dat.....? Ze moeten bij jouw toch ergens voer vandaan halen, of gaat dat ook vanzelf?
Farmer_
Ik geloof niet dat je ook maar 1 koe hebt of dat je boer ben,discussies manipuleren over hoe we weer terug moeten in de tijd, zit je hier voor jezelf of voor een (actie)groep.
anonymous_8
Jij moet geloven wat je zelf wilt. Als jij zou zeggen dat je liever varkenshouder wilt worden, dan geloof ik jou ook....
Farmer_
Idd, je kunt jezelfhiervoor doen hoe je maar wil, maar ik geloof nog steeds niet dat je ook maar 1 koer heb (in de wei).
anonymous_8
Farmer Schreef:
-------------------------------------------------------
> Idd, je kunt jezelfhiervoor doen hoe je maar
> wil, maar ik geloof nog steeds niet dat je ook
> maar 1 koer heb (in de wei).

Koeren niet. Wel koeien
Farmer_
Bewijs?
anonymous_8
Bewijs jij eerst maar eens dat koeien beter af zijn als ze hun hele leven in een stal staan....
George
Tja ik wil ook wel eens bewijs zien of je daadwerkelijk boer bent , ik geloof er ookniet veel van.
Farmer_
Kom een keer langs om te kijken, maar geef eens bewijs dat je boer ben.
anonymous_8
Het is toch diep triest als je veronderstelt dat iemand die voorstander is van koeien in de wei, wel lid zal zijn van een actiegroep.....

Of bedoel je soms het lidmaatschap van de werkgroep Help RFC De Crisis Door?
Farmer_
Dat is niet zo moeilijk, de afgelopen 2 jaar dat ik hier ben, zie ik nogal wat reacties van jou die elkaar nogal tegenwerken, je bent voorstander vande vrijemarkt en tegenstander van opstallen of grote veebedrijven, dan heb je het liefst alle koeien in de wei en als het kan ook nog biologisch en terug in de tijd, wil je de melkveehouderij de nek omdraaien? je reageert als een activist.
Achteraf zagen we dat je Freelance Journalist bent, dan komje weer zgn uit Brabant dan uit Salland, Achterhoek heb je ook al eens genoemd, en heb al eens jou reactie onder een krantenartikel gezien met je naam en woonplaats ergens boven in Z-Holland., was zeker in een opwelling vanwege jou intresse in dat betrefende artikel.
Ik geloof (al langer) dat jij geen boer bent en dat je zelfs nog niet 1 koe bezit.
anonymous_15
Ik dacht altijd dat ik de kleinste boer hier op het forum was (en een van de blijere). Maar markje ster is mij toch weer de baas.
anonymous_6
Het is mij om het even of discussieleden nu wel of geen koeien hebben. Dat verlevendigt iig de discussies
Marcster is sterk voorstander van weiden, helemaal prima , Farmer is een tikje minder enthousiast, evenveel respect

En dat proef ik momenteel hier niet echt bij sommigen, respect voor elkaar.
Wie had een maand geleden durven voorspellen dat veehouders die jaarrond opstallen, worden afgezeken door hun weidende collega's?

Asjeblieft! Blif elkaar als ondernemer en mens respecteren ipv in de flow van de emotionele weidegolf mee tegaan en elkaar af liggen te katten!
Hoe heeft het toch zover kunnen komen dat de veehouders onderling tegen elkaar worden opgezet, door alleen een persbericht van een grote melkverwerker.

Als dit de voortekenen zijn als gevolg wat de 'wijze' burger wil, dan ziet het er slecht uit voor de sector......héél de sector!
Ben wijzer en zorg dat de sector 1 front blijft! Blijf collega's die elkaar steunen en respecteer elkaars bedrijfsbeslissingen.

So please, gun mekaar het daglicht in de ogen, ga respectvol met elkaar om, en discusieer met open vizier.
anonymous_74
Had je iets anders verwacht in een sector waar zo gevochten moet worden om de beperkte productie-middelen? Collega's??)
anonymous_8
en dan Wim maar zeggen dat boeren geen imago hebben... nou mij dunkt...
Wimsumar
Beste Marcster: Nou ja, ''geen imago'' , dat wil zeggen:een negatief imago.
Hoewel dat blijkende uit de Telegraaf-reacties nogal eens op onwetendheid/onkunde is gebaseerd. Neem nu eens deze:

'' Een koe is het meest betreurenswaardige dier in ons land anno 2011. Het wordt geboren moet daarna een keer kalveren om de melkproducie op gang te krijgen, en daarna begint de lijdensweg in die vervloekte stinkende loopstallen, waar hij tot zijn dood aan toe boven zijn eigen stront en urine mag leven, de enige keer dat hij weer BUITEN komt is de dag dat hij met de veewagen naar het slachthuis gaat, dat heet modern boeren, geld subsidies en Brussel zijn de schuldige hiervan''.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/10/2011 12:59 door Wimsumar.
anonymous_8
Ja Wim. Helaas zijn de meeste imago's gebaseerd op feitelijk onjuiste gegevens.
anonymous_15
zelfs die van ons marc
valtradriver
Ja natuurlijk Jan,zulke eerlijke melk wil ik ook hebben,dat moet wel erg lekker zijn !!!
P.s. zulke melk is niet gauw te duur hoor


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/10/2011 13:35 door Borg.
Farmer_
Ook hier staan weer leuke reacties tussen,

Mooie kans voor de natuur en milieu terroristen om het land op te kopen en te laten verwaarlozen!
Henk, Koekange| 10:18 | 10.10.11
t de wolff
Jan, ik schat dat het wel zowat gelijk op gaat met de mensen en de koeien, ik zie ook zo 'n 60% minder mensen werken in de buitenlucht en naar het werk fietsen in die 25 jaar. En die dagen zijn ook steeds korter geworden.
jan.1
Gelukkig weten de burgers die hier komen kijken wel beter,weet dat de schreeuwers die reageren niet het gemiddelde zijn.
Daarom hoef je de reageerders niet serieus te nemen
producent
Het probleem is dan juist dat ze meer tijd hebben om met de auto rond te gaan rijden,en onder weg naar de Aldi willen ze koeien zien.
paul1
bij bedrijven waar de koeien het hele jaar op stal staan, zie je welleens een zieke/kreupele koe buiten naast de stal.....
anonymous_8
zo'n koe die op Rendac ligt te wachten.... ja die leggen ze nog wel eens buiten, die stalmelkjongens...
Farmer_
Wat een stemmings makerij.
anonymous_8
Het zit je wel dwars he....
anonymous_6
En waar laten de 'weidejongens' hun dode koe dan ?Complete uitvaart om de burger happy te maken?
Wimsumar
Beste discussieleden: ''ons allen''? Ja, vanaf 3 à 4 cent.

[www.nieuweoogst.nu]
anonymous_196
Willen de melkfabrieken dat wel echt..
Mijn fabriek wil liever een keurig bedrijf met koeien binnen met een luier om.
Ze sturen de 'Gestapo Qlip, om mij te elimineren corrigeren
anonymous_15
beetje onbeschoft en overdreven vind ikqwert, Qlip met enge dingen van de nazi's vergelijken. Excuus lijkt mij wel op z'n plaats, maar dat moet je verder zelf weten. Zo streng zijn ze bij Qlip nou ook weer niet, ik kan er zelfs aan voldoen.
George
Het zijn wel uit het niets gecreëerde baantjes wat eigenlijk geen baan is.
anonymous_8
..dat komt je wel bekend voor zeker?
Jan S
😀
anonymous_15
Ik heb het helemaal niet op controllers en ik heb qua hygiene helemaal niet zo'n modelbedrijf, ik heb het liever makkelijk en heb geen smetvrees. Maar om controleurs nu met nazis te gaan vergelijken gaat mij veel te ver. Zo'n lullige controle, hoe vervelend die mannekes ook kunnen zijn, stelt natuurlijk over het algemeen niet zoveel voor. Bepaald geen misdaad tegen de menselijkheid. Zelfs ik krijg al mijn certificaatjes en vergunninkjes wel weer binnen, dus zo moeilijk kan het ook niet zijn.
Jan S
😀
Karsjen Tamminga
Dat is ook zoiets qwert ,hadden we dat als sectoor zelf niet geregeld dan was het voor ons geregeld
En dan was dus 1 keer in de zoveeltijd de AID langs gekomen denk ik

In CALIEFORIA kwam 1 keer in de mnd de staatinspectie [zo noemden we die man ] langs
Als die man door de ene oprit kwam probeerde mijn baas over de andere oprit met goed fatsoen weg te komen
Geen een keer met de nagele van de vinger over de muur ,mest ondere de nagele
Moest er weer een bedrijf komen om schoon te spuitenkwam normaal 1 keer in de mnd schoon te spuiten

Die ergenis van je begrijp ik wel qwert
anonymous_509
En toch maakt die koe ons allen blij
maand geleden alle koeien in de wei
een kalfje werd geboren t was net jezuske in een kribje met stro
het was me een drukte van jewelste
meer dan een uur lang werd er druk gefilmd ,getwitterd,brandweer, politie ,huisartsenpraktijk, rotterdammers, allochtoon, autochtoon, Poleniedereen was present
goh ik zie het al voor me in het ziekenhuis zoveel mensen bij de geboorte van een mensenkindje dan gaat er nooit weer iets fout
arie.j
Loop je niet een beetje achter of zo? Een maand geleden was september, normaal gaan koeien in het voorjaar naar het land , maar bij jou lopen ze een paar seizoenen achter?
En wat die belangstelling betreft, daarvoor bracht ik ze meestal wat uit het zicht, anders kon mijn vrouwelke paar minuten naar de deur voor weer een burger die een koe met de staart omhoog had gezien, of een blaas van achter, dan dachten er nogal wat dat je helemaal hollen moest.
Maar ik heb wat twijfels bij jou boerin zijn, de brandweer of politie, laat staan de huisarts, komt echt niet als er ergens een koe kalft.
anonymous_8
Nou Arie.... wat dat betreft kun je toch van alles meemaken tegenwoordig. Een huisarts heb ik ook nog nooit in een weiland gezien. Maar heb wel meegemaakt dat dierenambulance gebeld werd na geboorte kalf.
George
Dat heb je helemaal niet meegemaakt want je hebt niet eens koeien , niet eens een boerderij. Je bent gewoon een goedkoop mislukt freelance journalistje die graag zijn vage mening hier op het prikbord dicteerd.
anonymous_42
Misschien rijd ie wel de hele dacht rond in een dierenambulance, geheel in de kleuren van een echte ambulance, grote oranje zwaailampbalk op het dak, zonnebril op en dan lekker interessant doen en loeren of er ergens nog een vogeltje met een gebroken vleugeltje langs de weg ligt of een pas geboren kalfje.

marcster Schreef:
-------------------------------------------------------
> Maar heb wel meegemaakt dat dierenambulance gebeld werd na geboorte kalf.
George
Het blijft gewoon een vaag figuur met een vage mening en zoekt graag anoniem de confrontatie op dit prikbord. Nooit zul je te weten komen wie of wat hij werkelijk doet of is.
ejb
heb je het ook door.

was mij al langer opgevallen dat hij over bepaalde onderwerpen alleen de theorie schrijft maar absoluut geen gevoel heeft met de praktijk en constant hetzelfde schrijft zonder enige onderbouwing
anonymous_8
George Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat heb je helemaal niet meegemaakt want je hebt
> niet eens koeien , niet eens een boerderij. Je
> bent gewoon een goedkoop mislukt freelance
> journalistje die graag zijn vage mening hier op
> het prikbord dicteerd.

Als je veronderstelling zou kloppen wordt het hoog tijd dat ik je eens opzoek: mislukt journalistje bezoekt mislukte melkveehouder...komt er dan in het het Brabants Dagblad te staan....
Farmer_
Wat ik van George gezien heb, heeft hij alles wel op een rijtje, niks mis mee en durft hier ook wat van zich/zijn bedrijf te laten zien.
pieta
anonymous_100
Geen geslaagde grap marcster
Karsjen Tamminga
Altijd grappige is niet grappige
anonymous_8
Thermo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Geen geslaagde grap marcster

Ja je hebt eigenlijk wel gelijk. Laat ik de opmerkingen van vriend G dan ook maar als een grapje beschouwen....
anonymous_100
George
Ik verheug me al op dat krantenartikel. Kun je zien hoe mislukt het hier is. Ik heb geen nieuwe moderne boerderij maar nog wel een redelijk net bedrijf vind ik zelf , maar laat zelf eens wat zien. En je moest beter weten dat hier het Brabants Dagblad niet eens komt.
Grasbaal
George,

Voordat sommige verhalen een eigen leven krijgen, en je misschien op een dag de verkeerde persoon aanvliegt. Ik heb geen idee wie er werkelijk achter de nickname Marcster zit maar het is in ieder geval niet freelance journalist Marc vd Sterren.
George
Ik was niet van plan om iemand te gaan vermoorden Co , trouwens ik bewaar mijn patroon liever voor een dikke haas. Die smaakt tenminste nog als die lekker wordt gebraden. Aan die Marcster is werkelijk geen smaak aan te krijgen.
pieta
gezienus
een beetje pit mag wel georgetrouwens juilie liggen elkaar niet zo ?????
anonymous_6
Dierenambulance voor een geboren kalfje? Zal dan wel weer gebeld zijn door een slimme burger die verstand van koeien heeft en zo
anonymous_42
Ook wel de juiste tijd om het eens over weiden te hebben, als het even gaat vriezen kunnen ze schaatsen onder doen.
anonymous_15
Door de opwarming van de aarde zullen de koeien in dit land binnenkort toch wel de hele winter buiten kunnen blijven? Is het probleem van Theo met mijn huisvesting ook meteen opgelost. Krijgen we zo'n systeem als in Ierland/Nieuw Zeeland waar ze het hele jaar buiten lopen, lekker makkelijk en lekker goedkoop.
Farmer_
anonymous_15
We zullen zien farmer. De een is wat gevoeliger voor onheilsprofeten dan de ander.
anonymous_42
Ik bedoel binnen de afrastering, schaatsen of bij opwarming zwemmen want water ligt er genoeg, we zitten niet allemaal op hoge zandgrond..
anonymous_100
Nou,dat is op dit moment echt niet het geval hier.
Het was weer aardig opgedroogd vorige week maar dat is weer geheel tenietgedaan.
Vooruitzichten zijn wel redelijk,nog een dikke drie weken gras dus als het even kan...
anonymous_42
Bij ons zijn de vooruitzichten t/m zondag droog, vanaf maandag regen regen regen
Er zal heel wat maïs er af gaan komende dagen
anonymous_42
Maar wel de afrastering goed bijhouden en gewaarschuwd wezen voor luchtballonnen, helicopters etcetera
[www.nu.nl]
Karsjen Tamminga
Loonwerkers staan allemaal thuis vandaag hier
En voor morgen hadden ze de eerste afzegging ook al weer ,droogt hier niets vandaag
anonymous_359
ben met meer dan frisse tegenzin aan het maaien geslagen, staat te weinig om te maaien en te veel om zo de winter in te gaan. (zijn stukken waar ik niet met de koeien kom)
anonymous_100
Geen schapenboer in de buurt die wil huren?
anonymous_8
huren? hier mag je al blij zijn als een schapenboer wil komen met zijn schapen...
anonymous_100
Op jouw land misschien
anonymous_8
Ja inderdaad. Ik ga geen schapen regelen voor de buurman. Die moet zelf maar actie ondernemen...
George
Hier valt het gelukkig mee , Loonwerker vandaag Maishakselen en maisdorsen en CCM malen.
Wimsumar
Beste discussieleden: Koeien op de weg, voor eentje pech.

[www.spitsnieuws.nl]
anonymous_42
Nog niet te spreken over sommige spoorlijnen, schijnt op die van Leeuwarden-Groningen nog wel eens een koe te ontsporen.
anonymous_15
Weer een goede reden voor de opstallers, geen koeien op de weg, toch maar gevaarlijk. Alle koeien binnen ! Leukste vond ik trouwens dat ze blijkbaar 4 uur aan het vangen zijn geweest met 2 koeien, mag wat kosten zo'n grapje.
producent
jan is hobbyboer Schreef:
-------------------------------------------------------
> Weer een goede reden voor de opstallers, geen
> koeien op de weg, toch maar gevaarlijk. Alle
> koeien binnen ! Leukste vond ik trouwens dat ze
> blijkbaar 4 uur aan het vangen zijn geweest met 2
> koeien, mag wat kosten zo'n grapje.

Dan zou jij met je 12 koeien er een dagtaak aan hebben.
brabo
dat is dan weer het voordeel van grupstalkoeien, die kan je zo pakken
ejb

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , koe , burgers , telegraaf , koe in de wei en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
131
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
4