Klimaatrapport verlegt focus naar methaan maar rekent niet met koolstofcyclus

In vier decennia heeft de wereld zich intensief en uitsluitend geconcentreerd op het meest voorkomende broeikasgas: kooldioxide. Maar in het recente VN-klimaatrapport dringen onderzoekers aan om de focus meer te verleggen naar methaan.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Niet alleen maar nadelen dus:

Quote:
Hittegolven en extreme hitte komen vaker voor en zijn intenser, ook in Europa. De link met de menselijke uitstoot van broeikasgassen is zeer waarschijnlijk. Die hitte leidt ook tot extra doden. Maar het goede nieuws is dat deze toenemende sterfte voorlopig in de schaduw staat van de afname van doden door verminderende extreme kou met misschien wel 100.000 doden minder per jaar.
+1
Twentsch Land
Tis me een prognose van lik mij het vestje......
+1
STOPPPPPPPPPPEN met deze ONZIN !!!!!!!!!!
hans-hans
@Detukkeroettwente 😁ik ben het met je eens maar moest lachen hoe je het schrijft
Vdejong
Quote:
misschien wel 100.000 doden minder per jaar.

Hoera, de wereld nog voller.😁
+1
BertK
"Biogene koolstofcyclus", mooie term in het artikel die verschil tussen biologische en fossiele herkomst cq kringloop benoemt. Stel voor dat nieuwe kabinet studie doet naar biogene stikstof-en koolstofcyclus. Zodra ze de stof onder de knie hebben mogen ze wat over landbouw en natuur vinden.
+1
BertK
@BertK Duurt lang ....
bio boer
@BertK daar mogen we wel wat meer de nadruk opleggen inplaats van er in mee gaan dat we methaan moeten reduceren LTO moet er ook op hameren bij de poletiek we moeten het vaak herehalen herhaling maakt vertrouwd
Goed artikel!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0