Diervoederbedrijf zoekt nieuwe oplossing voor 'gifschepen'. Schipper uit Pekela vaart nu naar Lelystad

Diervoederbedrijf De Heus Voeders en Rijkswaterstaat zijn druk op zoek naar een nieuwe oplossing voor de drie binnenvaartschepen die te veel fosfine in het laadruim hebben. Een van die schepen is Sempre Spera van de Pekelder schipper Harm Korvemaker.

Deel dit topic

Reacties

+1
Nevergiveup
Dat kan toch alleen in een vergister ?
weurding
@Nevergiveup ja, moet kunnen, die vreten van alles🙈
kaas
@Nevergiveup beetje te duur voor denk ik
+1
Nevergiveup
@kaas Maar als er rattengif door zit heeft het geen waarde voor eten meer , snap ook niet hoe dat kan , komt het uit het buitenland (oekraine) ?

Als dat zo is weet je genoeg met die kippen en zo ....
Achso
@Nevergiveup ja, hoe de kippen daar gevoerd worden. Ik eet geen kip uit Oekraine, dat weet ik wel na de voerschemas gezien te hebben
Nevergiveup
@Achso Zoiets moest eens aan die "groene" partijen voorgelegd worden die hier die perfecte , mooie bedrijven weg willen hebben
Kars
@Achso jouw kip uit oekraine wordt hier in veenendaal verder bewerkt. En land van bewerking is land van herkomst.
+2
cjw73
@Nevergiveup er worden fosfine pillen door het graan gegooid. Is niks bijzonders. Kan na ontgassen gewoon gebruikt worden.
Nevergiveup
@cjw73 nog nooit gehoord , maar het zal wel dan. Dacht dat die bewaar silo's muis dicht waren.
cjw73
@Nevergiveup dit zijn geen bewaarsilo's he
Gewoon vrachtschepen. Is om ongedierte tegen te gaan.
bio boer
@Nevergiveup doen ze in vracht schip je wil ook geen botulisme rat in je voer 🤷‍♂ī¸
ricardo
@bio boer wat is er nu dan anders dat er niet gewoon gelost word
cjw73
@ricardo de gas concentratie is te hoog verder niks. Bij overladen verwaaid het wel. Gebeurt in de grote havens ook gewoon elke dag.
hookwood
@ricardo fosfine concentratie 100 x te hoog meen ik
ricardo
@hookwood ik kan nog wel 400 ton goedkope tarwe hebben 😂
+2
hookwood
@ricardo ff met De Heus bellen 😀
bio boer
@ricardo er is denk ik wat teveel gebruikt waar bij het lossen gevaarlijke concentraties vrij komen dat is niet veilig in de gewoone haven dus moet het ergens op de open ruimte waar het geen gevaar oplevert vermoed ik
Bennie Stevelink
Fosfine wordt ook gebruikt voor mollen bestrijding. Je moet er wel een speciale licentie voor hebben.
Fosfinegas is zwaarder dan de lucht. Het zakt daardoor weg in de mollengangen. Bij schepen blijft het in principe ook onder in het ruim hangen. Degene die er onderin moet om bij het lossen de laatste resten bij elkaar te vegen loopt het grootste risico.
Achso
@Bennie Stevelinkoh gelukkig maar, dan geeft het niks.
Allemaal compleet van het pad af. Als wij ergens een komma verkeerd zetten op een label,is de wereld te klein. Maar een beetje extra gif, ach...
joske1980
@Achso
Nee dit gebruik van dit gif is heel normaal. Bij zeeschepen wordt vaak net buiten de haven al getest en geventileerd tot de waardes goed zijn. Dan hoeven ze immers nog geen havengeld te betalen. Tijdens lossen wordt ook nog regelmatig getest op gehalte want dat spul wordt in iedere laag aangebracht.
Deze partij is met de trein gebracht en hoe het dan werkt weet ik niet maar ze kunnen blij zijn dat er tijdens verladen niks gebeurd is.
cjw73
@joske1980 in trein wagons wordt het ook gebruikt. Gewoon om ongedierte geen kans te geven. Heb in het verleden vaak genoeg containers koffiebonen leeg gehaald. Zit ook van dat soort spul in. Containers moest eerst ook geventileerd worden voor ze leeg mochten.
Gerron
@cjw73 Het zou denk ik beter zijn als alle zeecontainers onder een overdakking worden gelost i.p.v. bij een laaddock.
joske1980
@Gerron
Juist niet laat maar waaien
Gerron
@joske1980 Zie mijn vorige reactie.
cjw73
@Gerron koffie wordt gewoon op terrein gelost. Niet bij het laaddock.
Gerron
@cjw73 Mooi dat je het meeste gas dan niet in de loods krijgt.
+1
sorry

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , rijkswaterstaat en lelystad geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!