Gratis methaanremmer in ruil voor CO2-certificaat

Zwitserse melkveehouders kunnen gratis methaanremmers krijgen in ruil voor het afstaan van de CO2-certificaten die de methaanreductie oplevert.De Zwitserse landbouwcoöperatie Fenaco inventariseert momenteel het animo onder haar leden voor deze opmerkelijke deal. Ook wordt er door een onafhankelijk onderzoeksbureau bekeken hoe groot de methaan winst is bij het voeren van de methaanremmer en hoe deze winst in CO2 certificaten is te verzilveren. De resultaten van de inventarisatie en het onderzoek worden deze herfst verwacht.

Deel dit topic

Reacties

Kars
Dus je gaat troep aan je vee voeren om vervuilende industrie goedkoop de ruimte te geven om nog door blijven te gaan met uitstoten.
George
Juist laat die Zwitserse boeren wijzer zijn AUB.
Jannus
Quote Reactie van @George:
Juist laat die Zwitserse boeren wijzen zijn AUB.

Het blijft een borrelend item,we moeten allemaal van het gas af en gelijk creëren we een soort ruil handel in gassen,het zal mij benieuwen hoelang het duurt dat degene de grootste scheet tot waarde weet te brengen.
+2
Boerbakje
@George ik denk dat LTO ook wel wat ziet in een pilot.
Jannus
Quote Reactie van @Boerbakje:
een pilot.

Persoonlijk zie ik wel kansen voor een geslaagde pilot in N2O handel,

kan lucratief worden
+3
bio boer
@Jannus we moeten er niet in meegaan co2 uitstoot bij een natuurlijk proces is heel anders dan die van fossiele brandstof dat weten ze donders goed bij biobrandstoffen gaat die vlieger wel op bij de koe niet hetis gewoon maklijk om ander telaten opdraaien voor de co2 uitstoot van fossiele brandstof maar ja de hele wereld draait op fossiele brandstof zijn er nu afhankelijk van zwz idereen in het westen
+1
Boerbakje
@Jannus als iets verhandelbaar wordt kan het ook beleidsmatig geroofd worden.
Of gaan we straks ook CO2 claim massaal ondersteunen.
Je ziet hier het zelfde ontstaan als met stikstof de landbouw moet de oplossing leveren voor de rest.
Ik kan wel inschatten wie hier uiteindelijk gaat verliezen.
Deze kant moeten we niet op is niemand bij gebaat ook het milieu niet!
+2
bio boer
Het co2 probleem is ontstaan door de fossiele grondstoffen en nu moeten de natuurlijk uitstoters er voor bloeden ? Koe zorgt voor geen kg co2 exstra in de lucht komt allemaal uit de korte kring
+2
bio boer
Is gewoon een menier om de echte uitstoot aan exstra co2 goed tepraten lost eigelijk niks op
Net als bos planten is korte termijn opslag van co2
+1
j h p
Wat schiet je er dan mee op, je verstoort uiteindelijk een natuurlijk proces in de koe, lijkt mij niet goed.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0