Landbouwgrond omvormen naar natuurgrond kan interessant zijn

Quote:
Omzetten van landbouwgrond naar natuurgrond kan soms interessant zijn, stelt rentmeester Ineke Brusse. Ook als het de bedoeling is om de grond te blijven gebruiken als onderdeel van een agrarisch bedrijf. Afwaarderen van de grond levert financiële ruimte op. Dit kan alleen als de grond als 'begrensd' is aangegeven in het Natuurbeheerplan van de provincie.

Bron

Landbouwgrond omvormen naar natuurgrond kan interessant zijn
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

weurding

Reacties

+2
diekman
Nieuwe oogst trapt er weer in.
+1
labella
@diekman tja, lto leert het nooit.
Twentsch Land
Tis maar net wat je wilt maar voor vrijwel geen enkele boer interssant ..... ken 1 gevalletje waar het misschien een goede keus was .... boeren had hij geen zin aan....verhuizen ook niet ... heeft de meeste grond ingeplant en krijgt daar 30 jaar een vergoeding voor ( in 1 x kon ook maar over 30 jaar was het mooi verdeeld inkomen ) wel zat er het nadeel aan dat de grond geen landbouwgrond meer was maar bestemming BOS .... maar dat boeide hem niet.
Cowboy3
@Twentsch Land Hier zijn er 2 die dit gedaan hebben, ging bestemming landbouw naar natuur en hebben de waarde vermindering (iets meer als de helft van de landbouwwaarde) meteen geïncasseerd van de provincie brabant.
Twentsch Land
Ik zit er niet zo in .... maar denk omdat de bestemming veranderd je misschien moet dokken .... bij 30 jaar is het gespreid.

@Cowboy3
Cowboy3
@Twentsch Land Deze 2 hebben allebei een nieuwe stal gebouwd en wat grond terug gekocht.
Met een natuurbestemming mogen ze hier wel vroeg beweiden, maaien na 15 juni en geen drijfmest, kunstmest of bestrijdingsmiddelen en tel met de mestwetgeving maar mee voor
20kg P/ha.
crisis
Quote Reactie van @Twentsch Land:
in 1 x kon ook maar over 30 jaar was het mooi verdeeld inkomen

Incorrect. SKNL vergoeding is vrij van inkomstenbelasting.
mlkvhoudr
De reclame er onder is wel interessant, wie durft t aan.....?

vacatures.nieuweoogst.nl/vacature/…
marcsterreborn
Tja dat moet wel bij je passen....
Eers kiek´n
Voor als je geen opvolger hebt...... Vervolgens stop je..... Er zijn vast wel mensen die het door willen zetten maar niet iedereen kan subsidieboer zijn.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!