Oxfam Novib: ‘CO2-uitstoot volledig compenseren met nieuwe bossen is luchtkasteel’

Het is lovenswaardig dat onze multinationals hun koolstofuitstoot willen wegstrepen door massaal bomen aan te planten, maar in de praktijk zijn dat onrealistische en onhaalbare beloftes. In een vandaag gepubliceerd rapport waarschuwt Oxfam-Novib dat er zelfs meer kwaad dan goed uit kan voortkomen, omdat al die beloofde bossen wereldwijd ten koste gaan van toch al schaarse landbouwgrond.

Bron

Oxfam Novib: ‘CO2-uitstoot volledig compenseren met nieuwe bossen is luchtkasteel’
ad.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+6
Kars
Oxfam novib is mss enigste organisatie die werkt in landen waar genoeg bos is en niks te vreten is voor de mens.
Caroline van de plas is daarom bij het utopische voedselbos in Schijndel alvast wezen kijken, waar over tien jaar Noord Brabant volle vrachten kwaliteits producten van gaat plukken.
Ik wil eigenlijk zeggen alle gekheid op een stokje. Maar ze voeren het nog uit en het is gewoon nog minder dan waardeloos, wat er in Schijndel voor gepruts is.
Zolang subsidies gebruikt worden voor die gekkigheid en er mafketels in besturen zitten. Dit jaar nog dacht eentje van VVD of D66 Noord Brabant die zei dat we out of the box moesten denken over zonnevelden. Mss kunnen we zonnevelden aanleggen gewoon op weilanden en koeien op distributiecentrums laten grazen.
Ik vraag me echt af of de verkeerde mensen in PI vught zitten opgesloten.
Wordt echt eens tijd dat de bubbel klapt en mensen weer met beide benen op de grond komen. Wordt met de dag gekker in de wereld.
sorry
Quote Reactie van @Kars:
acht eentje van VVD of D66 N

vvd-er
kanniewaarzijn
@Kars Helemaal gelijk. Knettergek zijn ze!
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond en bomen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!