SSC: Aansprakelijkheid van de Nederlandse Staat.

Op 2 april dit jaar stelde SSC de staat op voorhand aansprakelijk voor de ontstane janboel op het stikstofdossier. In de brief richting LNV werd de nadruk gelegd op legalisering PAS meldingen/vrijstellingen en beweiden en bemesten
Op dat moment werd er wat lacherig gedaan.

Nu zijn we 4 maanden verder. Sectorpartijen zijn druk doende projecten op te starten die zorg dragen voor een stikstof reductie. Niet voor beweiden en bemesten of PAS knelgevallen, maar voor de natuur.

SSC ziet dat de overheid zijn beloftes tot nu toe niet waar maakt op het gebied van de PAS knelgevallen en beweiden en bemesten.
De afgelopen week werd duidelijk dat beloofde vrijstellingen beweiden en bemesten en oplossingen PAS knelgevallen verder weg zijn dan ooit en er niet geleverd wordt op de beloftes .

De aansprakelijkheidstelling komt zo steeds dichterbij!!!
Misschien moeten sector partijen zich over bovenstaande wat meer druk maken dan over reductie projecten voor de natuur. Voor wie staan jullie!!!!!
Stikstofclaim stelt Staat aansprakelijk voor schade voortvloeiend uit wanbeleid stikstof

Deel dit topic Stikstofclaim stelt Staat aansprakelijk voor schade voortvloeiend uit wanbeleid stikstof (stikstofclaim.nl)

John Spithoven

Reacties

+3
Kringloper
Ik ben voor algehele opstand, in de zandbak worden miljoenen ouwe autobanden in de fik gestoken, en hier lopen ze te zeiken over een beetje stikstof.
+2
Spuit11
@Kringloper Nou... stikstof zou eigenlijk de stok zijn om de boeren mee van langs te geven. Er is alleen geen rekening gehouden met vechtersbazen als @John Spithoven en kornuiten. Dat zijn ze niet gewend, de Nederlander geeft met de geringste tegenwind al op. Helemaal nu FDF zich van de domme gaat houden en "lastige" vragen stelt wat betreft vergunningen van bedrijven buiten de landbouw. Ik vind het geweldig van die gasten. De soap is nog lang niet uit
+3
wally
In de tweede kamer vrolijk praten over meer vliegbewegingen, want ja die ruimte is er. Dus stallen vol en snel een beetje want die ruimte is er. En alle niet agrarische bedrijven die geen NB vergunning hebben aanwijzen ! Nog veel meer WOB verzoeken doen, en nog veel meer claims bij overheden neerleggen. Juridisch flink druk opvoeren.
John Spithoven
Jip en Janneke stikstof taal

Elke activiteit die bijdraagt aan een depositie groter dan 0 en:
1. Niet vergund is
2. Niet juridisch te bewijzen is dat deze activiteit er ten tijde van het aanwijzingsbesluit was.

Is een illegale activiteit, overtreed je de milieu wetgeving en dient het bevoegd gezag op te handhaven.

Knoop dit bovenstaande in je oren, en zolang de wet niet aangepast wordt zitten we met deze schijnrealiteit. Rechtsgeleerde Backes stond aan de wieg van de Nederlandse interpretatie van de HR, ook in Vlaanderen. Overigens liet hij in een presentatie deze winter in Gent zien dat Duitsland het slimmer heeft aangepakt.

Waar een wil is, is een weg!!!!
+1
Twentsch Land
Waar een wil is is een weg ....... kijken we naar de afgelopen jaren is het duidelijk ... elke weg die men wil voorstellen wordt met geen wil geblokkeerd........dit wordt een meer jaren geval....

@John Spithoven
Jan-T
Willen en zullen ze bij LTO wel snappen dat inzet op natuurbeschermings projectjes dat daar mee de vraag niet word beantwoord wie houd wie nu voor de gek.

Dit zelfde geld voor de zuivel bobo's en hun kringloopwijzer gedoe.

De wet schrijft heel andere dingen voor om op te handhaven.
Met andere woorden wie snapt er hier nu nog wat van.???
In mijn ogen is er niemand meer die weet hoe het zit en waar de oplossing inzit.??
+1
Zwaagdijk
@Jan-T ziende blind noemen we dat
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!