MOB procedeert koe de wei uit - LTO

Beweiden en bemesten is vergunningplichtig, en de provincie moet handhavend optreden ook al legt dat een disproportionele druk op de ondernemer. Dat is de strekking van een...
MOB procedeert koe de wei uit

Deel dit topic MOB procedeert koe de wei uit (lto.nl)

Beweiden en bemesten is vergunningplichtig, en de provincie moet handhavend optreden ook al legt dat een disproportionele druk op de ondernemer. Dat is de strekking van een...

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

jan w
En LTO zegt: "Ja en amen".
+1
kanniewaarzijn
@jan w Ze zijn teleurgesteld...
+7
puntertje
´bestaand gebruik´ , als je in de vergunning van het militaire vliegveld Leeuwarden duikt dan kan dat wel heel gemakkelijk toegepast worden. Wösten en Vollenbroek vinden dat schijnbaar prima. De ware intentie van deze huichelachtige heren is dan ook de veehouderij uitfaseren. En natuur is daarbij een middel en helemaal geen doel.
+1
casev
@puntertje dat hele stikstof intresseert die vollenbroek geen fuck. Hij leeft van het geld wat hij vangt door al die wob verzoeken, en wil maar 1 ding: de veehouderij het land uit
de jonge
@casev De ‘Stikstofwet’ is een feit! Op 1 juli 2021 zijn de Wet stikstofreductie en natuurverbetering en het Besluit stikstofreductie en natuurverbetering in werking getreden. Naar aanleiding van de PAS-uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 29 mei 2019, werd het wel eens tijd voor een geüpdatete aanpak van de stikstofproblematiek in relatie tot bouwen. Volgens het kabinet loont het lange wachten. Deze wet bevat namelijk een robuust en structureel pakket aan maatregelen voor de vermindering van de stikstofdepositie. En daarmee de mogelijkheid om te (blijven) bouwen. Er wordt onder andere een bouwvrijstelling geïntroduceerd en een legaliseringsprogramma.
de jonge
@de jonge ik denk dat je dat wat te kort ziet, ik heb al meermaals de vraag gesteld door wie vollenbroek betaald word..... Als je dan dit ziet dan is het toch wel duidelijk dat de politiek hetzelfde doel heeft,want als ze willen kan er blijkbaar wel van alles met de sectoren die ze willen behouden en uitbreiden,wat te denken van bv de datacenters,die gaan er heus bij blijven komen hoor
jg
MOB redeneert dat bij halveren van de huidige melkproductie er nog ruim aanbod op de nl markt is …..
+3
Frederika
De eerste de beste controleur druk ik met de bek in het gras
+1
hans1980
Wordt tijd dat die Vollenbroek en Wösten eens aangepakt worden
+1
jg
@hans1980 Er wordt toch ook hoger beroep overwogen?
+1
Twentsch Land
Dichtbij stikstof gevoelige natuur ..... binnen welke afstand is dichtbij ?
+1
Detukkeroettwente
@Twentsch Land 45 km !!!
+1
JohnDeere7serie
Lto wel naar de goede wijzen. De overheid heeft blijkbaar wetgeving vastgesteld die dit mogelijk maakt. MOB laat deze bedrijven toetsen aan de hand van wetgeving die er is bij de rechter. Wetgeving moet dus worden aangepast.
+3
HansBa
@JohnDeere7serie als je beweiden/bemesten laat toetsen bij de rechter spoor je ook niet!
Boerbakje
@HansBa daar gaat het niet om.
Feit is dat deze mogelijkheid er is.
Hier moet wat aan gebeuren.
Er is steeds vaker vaag beleid wat vervolgens getoetst wordt door een rechter.
Vervolgens gaan politici zich verschuilen achter een gerechtelijke uitspraak.

Het systeem is verrot!
Eigenlijk is een greate reset nog helemaal niet verkeerd maar dan wel eentje in het voordeel van de burgers en boeren en niet eentje om dit zootje nog langer aan de macht te laten.
+1
casev
@Boerbakje reken maar dat die rechters het de komende tijd nog wel druk houden. Nu is het stikstof, maar de komende decenia is het "klimaat" waar honderden rechtzaken uit gaan volgen, met een goed belegde boterham voor vele stropdassen...
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Boerbakje:
Er is steeds vaker vaag beleid wat vervolgens getoetst wordt door een rechter.Vervolgens gaan politici zich verschuilen achter een gerechtelijke uitspraak.Het systeem is verrot!

Dit is precies hoe het spelletje gespeeld wordt. Wetgeving wordt bewust zodanig in elkaar gezet dat het prijsschieten is voor de milieuclubs en rechters (die daar onderdeel van zijn). Uitspraken die daaruit volgen komen de overheid dan weer goed uit; zij heeft immers hetzelfde doel. Ze werken gewoon met elkaar samen.
+1
Bartlehiemboer
Net in alle rust de courant doorgenomen..... Bosbranden, droogte, wateroverlast, overstromingen, mislukte oogsten, vluchtelingen, politieke onrust/macht, hongersnood, te weinig grondstoffen De wereld staat aan de afgrond. Nederland kan met zijn goede klimaat en vruchtbare grond nog iets bereiken. Maar kunnen in de bovenste opsomming door het Mob. Het is te triest voor woorden. Ook vanuit de politiek alleen maar zwijgen... en altijd pas in actie komen als het kalf verdronken is. Ze zouden hier een punt moeten trekken en achter de boeren, voedselvoorziening moeten gaan staan.
Zwaagdijk
@Bartlehiemboer in Venezuela stonden hulpgoederen aan de grens, de bevolking verhongerde maar de president zei de grens blijft dicht. Meeste nood wordt gecreëerd.. ook hier
RickHensbergen
Wat is de hele achterliggende gedachte nu eigenlijk van de MOB? Je spant een rechtzaak aan op basis van, wat precies..? Of is het ze puur te doen om alle vergunning eens tegen het licht te houden met én zonder weidegang? Want dan krijgt menig milieuvergunning ook een mooie tik.
Vergunning verleend en verkregen op basis van weidegang = 150 melkkoeien. Krijg je geen vergunning voor de weidegang, gaat er ook automatisch een streep door de geldigheid van je eigen milieuvergunning en moet je dus terug in aantal koeien? Dus vergunning = 125 melkkoeien (ik noem maar wat).

Links Den-Haag blij, MOB blij, bouw- en infra ook weer blij want minder koeien is minder stikstof door boeren is meer huizen..
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!