PPP-Agro: 'Houd mineralen kuilgras in de gaten'

Door de extreme weersomstandigheden tijdens de eerste snede, kan de hoeveelheid mineralen en sporenelementen in de graskuil ondermaats zijn. PPP-Agro Advies adviseert daarom om deze elementen mee te nemen tijdens het bemonsteren.

Deel dit topic

Reacties

grös
Bij goed weer toch niet? Ik heb alleen mineralengebrek gezien bij jongvee als ze van een verregende oude kuil vraten, of het aan de houdbaarheidsdatum of de regen lag weet ik niet.
overstekend wild
@grös weer een advies bereautje wat graag aandacht wil. Voorjaarskuilen hebben maar een groot probleem, EIWIT
joske1980
@overstekend wild
Hier wel mineralen niet spore elementen onderzoek gedaan maar zit echt minder in dan normaal. Betreft eerste snede van Hemelvaartsdag 28 % geen regen in
jan w
@grös
Heb hier een mineralen onderzoek laten doen. Alle waarde's waren onvoldoende. En dat is ook niet zo gek met bv. fosfor uitslagen in kuil van 2.9.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0