Bent U nog baas op eigen grond.

Bent U wel de baas op uw grond?(video/podcast)

Merijntje uit HALSTEREN las een opmerkelijk artikel over grondbezit in de provincie Noord-Brabant. Hij dacht in zijn onschuld dat boeren het merendeel van de grond in hun bezit zouden hebben maar dat blijkt niet zo te zijn.

Opvallend is ook dat veel Belgen grond bezitten in Noord-Brabant. Ze hebben dat destijds gekocht toen de grondprijs in ons land laag was en de Belgen graag wilden beleggen in grond.

Gek eigenlijk dat niet Nederlanders grond kunnen kopen in ons land.

Er heerst in een land zoals het onze met een zekere bevolkingsgroei een grote vraag naar grond naar land. Merijntje denkt dat dit niet alleen in ons land zal toenemen maar wereldwijd het geval zal zijn.

Hij weet ook wel dat je oppervlakte van de aarde niet groter kunt maken en met steeds meer mensen op die aardkloot kan het behoorlijk dringen worden.

Merijntje denkt dat veel mensen nooit een eigen stukje grond zullen kunnen bezitten en zodoende ook niet weten hoe het voelt om met beide voeten op een stuk(je) grond te staan dat echt helemaal van “jouw” is. Een stukje aarde waar jij de “baas” bent.

Merijntje vertelt geen nieuws dat we in de landbouw ook een forse tweedeling kennen tussen boeren met eigen grond en pachters. Zij die grond hebben en zij die geen grond hebben. Zouden ze jaloers zijn op elkaar?

Ondertussen blijft de grondprijs stijgen en dat is geen wonder want waar schaarste heerste stijgt de prijs zelfs als het alleen maar om wc-papier zou gaan.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+2
George
Ja
weurding
@George is dat zo?😏
George
@weurding
Ik hoop 't.
weurding
@George dat baas zijn neemt wel af, dat het je eigen is geloof ik wel, met Heidi dan wa
George
@weurding
Da's al heel wat tegenwoordig toch?
de hoef
@weurding hier de rabo
T60401
Quote Reactie van @George:
Ja

weet je het heel zeker. 😀 Ik denk maar voor 50% 😀
+1
George
Quote Reactie van @T60401:
weet je het heel zeker. Ik denk maar voor 50%

Je bedoeld dat mijn vrouw ook 50% heeft , ze is eigenlijk met niks gekomen maar zo zal ik er wel niet weer vanaf komen. Hoeft ook niet , wil ze niet kwijt.
Maar verder kan ik wel zeggen dat het wel van ons is , niemand heeft wat tegoed.
Nevergiveup
@George ook Ja hier
+2
weurding
Nederlanders kunnen ook grond in andere landen kopen ,Geen probleem toch?
Vdejong
@weurding tijdje terug een kavel op Curacao gekocht.☀️🏝🏖
weurding
@Vdejong coronaproof?
Vdejong
@weurding ja hoor, vorige week nog geweest. Hier een pcr test, daar nog eens testen 3 dagen na aankomst, niks aan de hand.😀
Jaap40
Tja
Eigenaar van grond zijn is toch altijd belangrijk onderdeel van verdienmodel geweest.... op zo'n grote schaal dat deel van verdienmodel ook al om zeep geholpen?
+4
gerardj
Liever een kleine baas dan een grote knecht en je hebt nog wat te verkopen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0