RFC moet boer schadevergoeding betalen om schrappen lidmaatschap

Wat de advocaat van de boer betreft, is dat een bedrag van enkele tonnen.

Deel dit topic

Reacties

sorry
Alweer een lijk uit de kast...
Gaat fransie , uit eigen zak betalen.
cjw73
@Detukkeroettwente fransie gaat met vakantie, dus nergens last van.
Melkboer16
Tja, wat de advocaat van de boer betreft.
Als die ook niet voor de boer vecht is het een verloren zaak bij voorbaat.

Zal binnenkort die zaak van Sieta v Keimpema ook wel voor de rechter komen, we zijn nu toch bezig om onze coöperatie af te branden
sorry
@Melkboer16 er is er ook nog één gewijgerd voor problemen met vriespunt.kleuters van de ledenraad zagen dat maar deden er niks aan tot ze zelf last kregen
+5
Gerrit v Schaick
@Melkboer16 "lijk uit de kast" lijkt me inderdaad wat overtrokken. Een mening baseren op afstand is altijd een beetje lastig. De situatie wekt wel de indruk dat de menselijke maat binnen onze coöperatie af en toe ver te zoeken is. Zo'n veehouder heeft gewoon hulp nodig. Brieven over melkweigering helpen zeker niet. Hiervoor hebben we toch een buitendienst?
+3
Melkboer16
@Gerrit v Schaick de boeren die ik ken die problemen met de kwaliteit hebben daar is toch echt de buitendienst kind aan huis al jarenlang. Die doen hun best echt wel maar als ook dit niet meer helpt dan verwachten ook wij als leden van de coop dat er een keer een daad gesteld wordt.
Er zijn best wel adressen waar ook wij de melk niet van willen drinken en waar de meeste aandacht van de buitendienst aan besteed wordt voor hooguit jaarleverantie kwart van het gemiddelde.
Voorbeeld van Keimpena daar was toch echt wel wat mis en ook die dreigde met rechtszaak maar ik hoor er niks meer van??
sorry
Quote Reactie van @Melkboer16:
buitendienst

geven alleen tips hoe je de ledenrekening leeg kunt houden
+1
puntertje
Voor RFC betreft het ´cases´ i.p.v. leden waar men ook een poging kan doen om zich in de (persoonlijke) situatie in te leven. En dat is de kern van zoveel onvrede bij RFC. Het excuus van dat het een ´schrijffoutje´ is kan best wel waar zijn, als je als RFC je vreselijk standvastig opstelt als iemand niet het juiste vinkje heeft gezet moet je er in ieder geval voor zorgen dat je zelf niet van die domme fouten maakt. Maar beter is een menselijke benadering en dan bedoel ik niet die onderdanige houding die ze richting allerhande milieuclubjes aannemen.
de jonge
@puntertje daar zit denk ik ook het grootste punt van onvrede die er is. ze wanen zichzelf ontastbaar en de rest moet aan hun maatstaven voldoen, dat ze zelf vele missers maken doen ze altijd af met excuusen zonder consequenties voor hen zelf,maar als bij een ander iets niet goed gaat, volgen er direct verwijzende vingers met dreigingen.. een teken van een zeer arrogante houding in mijn ogen. Heeft bijvoorbeeld iemand al gehoord waar het probleem vriespunt nou uiteindelijk lag? Ik niet namelijk
+8
slagakker
Beste man had 40 melkkoeien en vraagt 4 ton schade vergoeding uitgesmeerd over 5 jaar. Dat is 80000/jaar. Mijn inziens maakt hij misbruik van de zaak. RFC heeft kwaliteits regels(EU) en die dienen na gekomen te worden. Heeft niks met menselijke maat te maken. Bij dit soort bedrijven klopt het gewoon niet en of het nu 2 of 3 keer is maakt niet uit. Na de eerste keer moeten de alarm bellen al afgaan.
sorry
Quote Reactie van @slagakker:
4 ton schade

duur grapje vd de director farmer services..
+1
jan w
@slagakker
Dat slogan valt nu onder "Marktwerking".
Als je 40.000 denkt toe te komen , moet je geen 10.000 vragen. Want dan krijg je die 40.000 nooit. Als je 80.000 vraagt en ze gunnen jouw dan 40.000 heb je precies wat je hebben wil of dat je dat toekomt.
+1
Noorderling
@slagakker
20-23cent per kilo melk, dat is geen raar saldo toch?
Tel daarbij op dat je mogelijk allerlei referenties misgelopen bent, afhankelijk van wat die beste man nu nog wel of niet doet.
+7
komelker 2
Zulke melkveehouders moeten ze veel eerder royeren. Wegwezen met deze boeren. De melkveesector heeft al geen sterke imago en daar doen dit type boer een schep bovenop..
+1
Wolswinkel
@komelker 2
Quote:
Zulke melkveehouders moeten ze veel eerder royeren. Wegwezen met deze boeren.

Nou zeg, en bedankt…
Melkboer16
@komelker 2 we hebben een heel sterk imago en het gekke is die die het vaakste in het nieuws zijn voor wat de gewone man “leuk” vind daar hebben wij melkveehouderij vaak geen hoge dunk van en dat is niet voor niks
+1
robbies
Eerste keer celgetaloverschrijding, maar dat bleek al opgelost te zijn voordat de brief binnenkwam. Andere twee keer een ontbrekende CDM-score. Wil niet per definitie zeggen dat het ondermaats was.
+1
dewittemotor
Ben ooit geweest daar. Toen ik weg was , langs de weg over moeten geven. Zo een gigantische troep. Uberhaupt een schandaal dat \RFC daar ooit melk opgehaald heeft.
Maar hoe groter de smeerpijp, hoe zachter de heelmeester RFC wordt. Je ziet het toch overal: de grootste vetlappen mogen gewoon doormelken en op mooie bedrijven zitten ze te zeuren op een hoopje afgewaaide bladeren in de herfst
Melkboer16
@dewittemotor nounou, je kan ook overdrijven. Het is niet nodig om zulke mensen nog verder te schofferen.
Maar het bevestigt wel mijn vermoeden.
+2
dewittemotor
Ben ooit geweest daar. Toen ik weg was , langs de weg over moeten geven. Zo een gigantische troep. Uberhaupt een schandaal dat \RFC daar ooit melk opgehaald heeft.
Maar hoe groter de smeerpijp, hoe zachter de heelmeester RFC wordt. Je ziet het toch overal: de grootste vetlappen mogen gewoon doormelken en op mooie bedrijven zitten ze te zeuren op een hoopje afgewaaide bladeren in de herfst

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0