Alfa: grote verschillen in omzet en aanwas rundveebedrijven

Tussen rundveebedrijven zitten grote verschillen in omzet en aanwas, meldt Alfa Accountants en Adviseurs op basis van het Bedrijfs Analyse Systeem (BAS). Dit komt niet alleen door het vervangingspercentage, maar ook door hoe dieren worden vervangen. Toch is een laag vervangingspercentage niet altijd heilig.

Deel dit topic

Reacties

Kars
Ik laat ze altijd bietje groeien voordat ik ze weg doe. Zware koeien brengen goed geld op.
Bekkink
@Kars kost ook fosfaat...maar je hebt wel gelijk
grös
@Bekkink
Een guste koe die niet gemolken word hoeft geen fosfaat te kosten.
+2
hookwood
@Bekkink dat is betrekkelijk natuurlijk want de gemiddelde productie daalt natuurlijk wel en dan kun je ook zo een klasse lager zitten.

Dunne koeien die niet willen groeien moet je niet te lang houden maar koeien die om wat voor reden dan ook niet meer drachtig worden (gemaakt) maar verder wel courant zijn blijven hier gewoon lopen totdat de productie te laag wordt. Dan zijn ze meestal ook al mooi op gewicht.

Laatste die hier wegging bracht ruim 1250 euro op. Had nog nooit zo'n dure slachtkoe gehad.
+1
Bekkink
@hookwood kg prijzen zijn ook heel best. Scheelt nogal met vorig jaar
+2
Erco
@hookwood je vader ving mischien wel meer 35 jaar terug, toen golden de koeien net zoveel als nu.. 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0