Waterschap De Dommel trekt deel van sproeiverbod in

Waterschap De Dommel in Midden- en Oost-Brabant heeft het sproeiverbod in een deel van zijn gebied opgeheven. Dat is bijzonder, omdat De Dommel de laatste jaren steeds een van de eerste waterschappen was waar een sproeiverbod ging gelden. Vorig jaar had De Dommel het langdurigste sproeiverbod ooit tot ver in december. Dit jaar gold het verbod op sproeien vanaf half juni.

De zandgronden van Midden-Brabant hebben snel last van droogte. Dat komt door lage grondwaterstanden en doordat de beken in het gebied gevoed worden door regen. Als het niet regent, komen de beken droog te staan.

De recente regen heeft voor voldoende water in sloten en beken gezorgd, aldus het schap. Daarom mag oppervlaktewater uit het gebied ten noorden van het Wilhelminakanaal tussen Tilburg en Beek en Donk weer gebruikt worden om te sproeien. Maar het blijft volgens het schap wel zaak om zoveel mogelijk water vast te houden in het gebied. De grondwaterstand is nog steeds erg laag. En als het even droog en warm is, slaat de droogte weer toe.

LEES OOK: Sproeiverbod voor grootste deel van het Dommelgebied
 Waterschap De Dommel trekt deel van sproeiverbod in (omroepbrabant.nl)

Waterschap De Dommel in Midden- en Oost-Brabant heeft het sproeiverbod in een deel van zijn gebied opgeheven. Dat is bijzonder, omdat De Dommel de laatste jaren steeds een van de eerste waterschappen was waar een sproeiverbod ging gelden. Vorig jaar had De Dommel het langdurigste sproeiverbod ooit tot ver in december. Dit jaar gold het verbod op sproeien vanaf half juni. De zandgronden van Midden-Brabant hebben snel last van droogte. Dat komt door lage grondwaterstanden en doordat de beken in het gebied gevoed worden door regen. Als het niet regent, komen de beken droog te staan. De recente regen heeft voor voldoende water in sloten en beken gezorgd, aldus het schap. Daarom mag oppervlaktewater uit het gebied ten noorden van het Wilhelminakanaal tussen Tilburg en Beek en Donk weer gebruikt worden om te sproeien. Maar het blijft volgens het schap wel zaak om zoveel mogelijk water vast te houden in het gebied. De grondwaterstand is nog steeds erg laag. En als het even droog en warm is, slaat de droogte weer toe. LEES OOK: Sproeiverbod voor grootste deel van het Dommelgebied

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden water , droogte , warm , waterschap , waterschappen , regen , sproeien , tilburg , donk en Sloten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!