Verzekeren van asbestdaken vrijwel onmogelijk

Het verzekeren van asbestdaken is moeilijk en soms zelfs helemaal niet mogelijk. Dat constateren LTO Verzekeringen en Bunt Asbestsanering. Eigenaar Teunis Bunt komt de laatste tijd bij veel boeren die hun asbestdak sinds kort niet meer verzekerd hebben.

Deel dit topic

Reacties

+5
diekman
Over een aantal jaar de zonnepaneel daken er achteraan.
groeier
Quote Reactie van @diekman:
Over een aantal jaar de zonnepaneel daken er achteraan.

Ja, ga daar alvast maar vanuit, zo'n asbest dak kan ook nog wel 15 jaar liggen, ook met wat mos erop is geen enkel probleem.
+4
cjw73
Zit hij zonder werk en sponsort hij melkvee nu even voor een mooi verhaaltje
+8
bio boer
Als een afgeschreven dak niet meer verzekerd is is dat erg ? dak is toch al keer aan vervanging toe de opruimkosten zijn nog altijd gedekt
huub
@bio boer volgens mij zit het probleem juist bij de opruimkosten. Milieuschade heet dat in verzekeringstermen.
bio boer
@huub dat is hier nog verzekert als mijn stal afbrand is het opruimen van asbest gedekt wordt de herbouwwaarde uitgekeerd van een stal zonder dakplaten
ted9
@bio boer Het probleem is en dat staat ook in het stukje bij bv hagelschade de stukjes in de mestput belanden. Ben je niet voor hagel verzekerd dan moet je de mest voor chemisch afval afvoeren en dit zelf betalen.
cjw73
@ted9 het heeft al mening hagelbui gehad.nog nooit een plaat stuk gegaan. De lichtplaten meerdere keren.
wotan2
@cjw73 dat dacht ik ook, tot ik onder een gatenkaas moest melken.
cjw73
@wotan2 het ligt er bijna 40jaar op dus ga mij nu niet druk maken om iets wat misschien kan gebeuren.
bio boer
@ted9 als je hem wel voor hagel verzekert worden de opruimkosten wel gedekt
Zwaagdijk
Asbest dak is bij ons niet verzekerd, rest van het gebouw wel. De eventuele opruimingskosten bij brand is wel verzekerd. Mooi laten liggen als het goed ligt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.863