RFC melkprijs Augustus

Gaan we door de 40

Deel dit topic

Reacties

Tuurlijk .
komelker 2
Haha.
+2
weurding
Tuurlijk, en fosfaat gaat plussen😉
+3
arnold
Alles maar dan ook echt alles word duurder,dus moet nu echt over de 40 cent.
Als dit niet gebeurd dan direct stoppen met alle bijzondere melkstromen.
Er moet door de supermarkten gewoon meer betaald worden.
+5
labella
@arnold ze hadden gisteren nog een bijzondere melkstroom, of die nu zo lucratief is waag ik te betwijfelen...
jjthefrenchman
@arnold Valt mee toch? Kuilplastic +35%, 20L zeep van 24€ naar 27€ naar 32€. En m'n melkhandschoentjes zijn alleen maar verdubbeld naar 28€.
Oh ja en ietsje pietsje meer voor de soja betaald.
MTSTAMMINGA
@jjthefrenchman Dat in het probleem momenteel de kosten !!
Het is misschien wel dom praat,maar pure grazing is zo gek nog niet Als deze ontwikkeling door zet !! 😁 😂
+1
Twentsch Land
Vrijwel elke branches kunnen hun stijgende kosten doorberekenen .... daar zit bij ons het probleem....de voormannen van onze coöperatie weten dit niet te realiseren !

We kunnen ook kijken of we onkosten kunnen verlagen....pure grazing is kan een idee zijn ..... maar bij pure grazing komen ook nog wel kunstjes om de hoek wil je daar een flink rendement mee behalen.@MTSTAMMINGA
Achso
@Twentsch Land geloof mij maar dat bij sommige toeleveranciers lang niet alles kan worden doorberekend.
+1
ntd79
@Achso toch gebeurt dat uiteindelijk wel. Er zijn weinig branches op te noemen waar de opbrengst van het product en of dienst veertig jaar hetzelfde is gebleven.
ntd79
@ntd79 in het mkb en kleine zelfstandigen kom je het tegen dat degene 100 uur werkt om personeel buiten de deur te houden en overal op de kleintjes let. Op die manier hobbelen ze achter de grote ondernemingen aan en uiteindelijk profiteren ze mee van prijswijzigingen die grotere ondernemingen wel moeten maken. Immers hun kosten zijn veel meer gekaderd.
+1
arnold
@MTSTAMMINGA Dat zal best maar de rek is eruit,We zien vele melkstromen die kwa transport en planning een vermogen kosten maar ons als boer niets opleveren.
Laten we alleen de weidemelk behouden en de rest schrappen.Er is geen enkele supermarkt die wil betalen en dat moet veranderen we moeten de kosten doorberekenen!
Laat dat doorberekenen van kosten de opdracht zijn die de goedbetaalde FC verkopers moeten uitvoeren.
Oog om oog tand om tand.
ntd79
@arnold zo sta ik er ook in. Behoud weidemelk, ben zelf opstaller dus preek niet voor eigen parochie. En zet een grote streep door alle andere bullshit. Wil je als consument een stap verder, dan is er de biologische markt. Uitzonderingen zijn er natuurlijk genoeg, die in de huidige omstandigheden nog bakken geld verdienen, maar het merendeel gaat de huidige omstandigheden geen 5 jaar meer trekken zonder hun bedrijf langszaam op te vreten.
arnold
@ntd79 de consument vraagt absoluut niet om pp melk en al die andere melkstromen,echter het kost een vermogen wat betreft transport en planning.
Laat ze maar een overzicht maken wat de kosten zijn.En dan ook graag een overzicht van het aantal vak in de planning van dit gebeuren.
+1
Frans1
@MTSTAMMINGA niet momenteel, maar structureel. De melkprijs volgt de inflatie al meer dan 30 jaar niet, en het wordt hoog tijd dat dat gaat veranderen.
+1
de jonge
@MTSTAMMINGA ben je bij puur grazing geen zeep en melkhandschoentjes nodig dan? :😁
Twentsch Land
Bijna geen uierpapier 😉

@de jonge
cjw73
@Twentsch Land wat ik binnen gebruik is ook maar een klein beetje. Dus daar zal weinig mee te behalen.
Frans1
@de jonge nee, koeien komen brandschoon uit het land👍
+1
Erco
Hard nodig, tis n schande deze melkprijs
Kempenaar
Erwin gaat leiderschap tonen
Vdejong
puntertje
@Kempenaar Erwin slaapt met de KLW onder z´n kussen, als je daar je hoop op vestigt is zoiets als pleiten dat Willem Engel minister/president moet worden.
Als je al 12 jaar hebt mee geknikt moet je niet verwachten dat er nog onverwachte progressie in de man zit. Hij vult nog 3 jaar z´n zakken, stopt iets voor de eindtermijn, verkoopt meteen z´n koeien en dan kan de huidige vicevoorzitter nog weer wat langer op het pluche blijven.
Kempenaar
@puntertje + 2,5 cent
puddingbroodje
Zuivelwaardes dalen zal we; gelijkblijvend of iets zakkend zijn.
cjw73
Min 1
weurding
@cjw73 nie best
MTSTAMMINGA
FrieslandCampina Garantieprijs augustus 2021: EUR 37,75 per 100 kg melk

De armoede blijft !!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
2.831