Pieter Peters: 'Vroege zaai mais uit zich in betere ontwikkeling'

Het vroeg zaaien van de mais heeft Pieter Peters in het Brabantse Oirschot dit jaar geen windeieren gelegd.

Deel dit topic

Reacties

+5
mlkvhoudr
Zelfpijperij......
+2
weurding
De natuur bepaald, maïs 25 april gezaaid heeft dik 3 week niks gedaan dit voorjaar, die van 11 mei staat er echt niks minder voor, die van 14 juni echter wel🙈
+7
George
Hij kan zeveren wat hij wil maar in april was het gewoon veel te koud. Zelfs in mei nog. Ik heb 7 mei gezaaid , laat voor mijn doen maar nog vroeg zat dit jaar. De omstandigheden bepalen het tijdstip van zaaien , niet de kalender. Maar gemiddeld genomen is mais zaaien de laatste week van april of eerste week mei nooit fout. Zo moeilijk is het allemaal niet dat geboer.
Noorderling
@George
Warme grond is het belangrijkste. Hoe snel je grind opdroogt en opwarmt heb je wel invloed op. Maar als het niet wil, houdt het toch echt op.
+1
labella
De mais van 30 april is al over de 3 meter de overgezaaide 2 meter
+1
Kars
Dat ie zen voorjaarskuil maar is gaat opvoeren. Water loopt er nog uit en partij stinken als je er voorbij rijd.
robotmelker
Theorie boer.... Binnen de kortste keren loopt die rond met werkkleding gesponsord door een ander

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0