Alle zuivelnoteringen in de min

De zuivelnoteringen van ZuivelNL moeten deze week opnieuw een veer laten. Alle noteringen, weipoeder uitgezonderd, leveren in.

Deel dit topic Alle zuivelnoteringen in de min (nieuweoogst.nl)

De zuivelnoteringen van ZuivelNL moeten deze week opnieuw een veer laten. Alle noteringen, weipoeder uitgezonderd, leveren in.

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
amor
Iemand ook nog iets positiefs te melden?
+3
Vdejong
@amor mooi weer vandaag?
+2
George
@Vdejong
Prachtig ik heb de derde snede weer in de kuil vanochtend. Geen spoortje gereden maar de opbrengst viel wel wat tegen.
hans1980
@amor fosfaatrechten zakken
groeier
Quote Reactie van @hans1980:
fosfaatrechten zakken

Dat is een logisch gevolg
labella
@hans1980 komende de week regen en stijgen ze weer, dan hebben de melkveehouders weer tijd om aan fosfaatrechten te denken.
laatste strijder
@amor nee
+6
bio boer
@amor gisteren veel lol gehad met hooipersen met onze eerste keer persen met oude pakken pers

(klik om te vergroten)

Nevergiveup
@bio boer Touw vergeten 🙈
+1
bio boer
@Nevergiveup baal lengte wiel was losgelopen dus kregen lange worst 😅 verder prima gedraaid 1 knoop gemist met overgang naar nieuwe klos touw verder alles goed geknoopt 👌
hans-hans
@hans-hans hoi bio boer dit is ook nog een leuke manier om te persen vond ik
bio boer
@hans-hans willen meschien de wagen nog wel achter de pers dan pers baan verlengen zo ze meteen op de wagen komen met zijn allen balen rapen heeft ook zo zijn scharme
+2
hans-hans
hans-hans
@hans-hans deze man maar aan nemen als verkoper
+1
laatste strijder
Doe altijd zelf boodschappen , maar de zuivelprijzen in de supermarkt zijn buitengewoon hoog , snap hier dus geen ene reet van . En let maar op ,dr wordt altijd een reden aan gelult , triest , kijk maar eens naar een blokkie kaas ....????
laatste strijder
@laatste strijder gooi maar eens een tank rauwe melk op de parkeerplaats van de super , zijn ze ff zoet .
+1
hans-hans
@laatste strijder misschien is het een idee om kaas terug van de fabriek te krijgen tegen een scherpe kost prijs en die vervolgens zelf te gaan verkopen op een markt of thuis of??? en zo zelf een goeie prijs te krijgen (gedeeltelijk) geen melkgeld alleen maar ook een klein beetje geld voor het verhandelen van bijv. kaas
+1
Frits1
@laatste strijder eerder zuur als zoet...
Hooibaaltje
@laatste strijder het geld stroomt weer de verkeerde kant op zo als altijd.
Het komt niet bij de producenten. Hoe gaan we dit veranderen? .....
ted9
@Hooibaaltje Schaarste creëren en dat kan maar op een manier doordraaien die hap. Per bedrijf wil toch niet
ted9
@ted9 Of zijn we allemaal die slaafse boertjes die de wereld willen voeden maar zelf niks verdienen
marcsterreborn
@ted9 tja dat geklets over de wereld willen voeden....
Bioepz
@laatste strijder misschien een bijzondere melk produceren en zo uit de bulkmarkt blijven?
marcsterreborn
@Bioepz goed plan
+9
Twentsch Land
In de schappen liggen al zoveel verschillende bijzondere melk dat het inmiddels niet meer bijzonder is.

@Bioepz
Bioepz
@Twentsch Land Het assortiment melk is een schuivend gebeuren. Wat eerst bijzonder was,bijv weidemelk, is nu basis. Maar er blijft m.i. altijd ruimte voor innovatieve producten.
de jonge
@Bioepz dat is in mijn ogen juist waar het helemaal mis is begonnen te gaan. al die extra dingen kosten extra en wat blijft er aan het eind onder de streep van over?? in bepaalde gevallen nog minder dan bulk
+7
ntd79
@de jonge het is net als met een verjaardag, je kunt van alles aparts op tafel zetten, de bak met paprika chips en de worst/kaas is altijd als eerste op.
Bioepz
@de jonge ??? Als een ondernemer op de markt ruimte ziet voor een nieuw product en hij denkt daar geld mee te verdienen,wat zal hem tegenhouden ?
+1
de jonge
@Bioepz de rekensom om het te produceren en de afname van dat product,met daarna wat er overblijft onder aan de streep?? ga eens naar de supermarkt en kijk eens wat een assortiment er is in alleen al melkproducten... de consument ziet alleen een wirwar van dingen en weet het onderscheid amper, en pakken voor het grootste deel het goedkoopste,en waarom ook niet want de kwaliteit daarvan is net zo goed... ken je de uitdrukking groot geworden door gewoon te blijven? dat zouden ze bij bv rfc op alle muren plakken moeten op die kantoren..
de jonge
@de jonge de consument geeft het geld liever uit aan de nieuwste mobiels,vakanties auto,s etc. en dat is hun eigen keus,maar om door melkfabrieken te willen opdringen dat ze meer zouden gaan betalen voor een pak melk als dat bv""planet plof"" is is een illusie die nergens op slaat. ze willen in de mond wel van alles, maar ze betalen daar liever niet de eerlijke prijs voor...
ntd79
@Bioepz daar heb je helemaal gelijk in. Alleen bestaat het, met name bij duurzaamheid, teveel uit wensdenken.
groeier
Quote Reactie van @ntd79:
Alleen bestaat het, met name bij duurzaamheid, teveel uit wensdenken.

Denk dat ook, de consument is daar lang niet zo mee bezig. En de hoge graanprijzen zitten de veehouderij sector nog van twee kanten in de weg, goed plantaardig voedsel blijft voorlopig schaars.
bio boer
@laatste strijder dat zecht niks over wat ze betalen kwa inkoop super mag zijn prijzen zelf bepalen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!