Winst FrieslandCampina nog steeds onder druk

De bijna 11.000 leden-melkveehouders van FrieslandCampina kunnen een interim-uitkering dit najaar wel vergeten. De winst van de zuivelonderneming in het eerste half jaar van 2021 stond namelijk opnieuw fors onder druk. Dat laatste komt vooral door de kosten van een rechtszaak in Thailand èn de tegenvallende resultaten van kindervoeding.

Bron

Winst FrieslandCampina nog steeds onder druk
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
dewittemotor
Bedrijf zit in de vrije val
Piet1960
Zijn wel hele dure advocaten daar in Thailand dan.
overstekend wild
@Piet1960 aangestuurd door een hele dure overhead met grote bonussen
+11
de jonge
Word het niet eens tijd de top eruit te gooien en weer vanaf onder af aan opnieuw te beginnen...en zet dan eerst maar eens een dikke streep door alle afspraken met partijen als natuurmonumenten en gekkigheden voor milieuafspraken(zonnepanelen,windmolens natuurprojecten met plas dras toestanden,planet plof etc,etc) en zet er mensen neer die een product kunnen verkopen zonder poespas. allemaal eisen stellen en gouden bergen beloven en het brengt ons helemaal niets positiefs,we houden ieder jaar minder over met die gekkigheden.
George
Ik zei jaren geleden al dat het een VION 2.0 aan het worden was. Er blijven telkens maar lijken uit de kast flikkeren. Ik vind het knap dat sommige nog geloof in de onderneming hebben. Ik zou wegwezen daar .
paul1
Melkprijs is toch belangrijker dan winst bij rfc ? Lijkt me op zich niet ongunstig.
Alleen is melkprijs eigenlijk overal te laag.
torrarica
@paul1 Melkprijs is wel 2% hoger dan vorig jaar.
+2
George
Quote Reactie van @torrarica:
Melkprijs is wel 2% hoger dan vorig jaar.

Dat is van €40 cent per kg niet eens een cent. Dat is ook gehoerzak op niks.
+1
torrarica
@George Maar net hoe je het bekijkt, als de melkprijs hetzelfde was uitbetaald en die 2% later als nabetaling was uitgekeerd was meer winst gemaakt ,terwijl het uiteindelijk op het zelfde neerkomt.
+3
dewittemotor
@paul1 Als jij enig bedrijfseconomisch besef hebt, lees je uit de cijfers af dat RFC een melkprijs aan het uitbetalen is die ze op de lange duur niet vol kunnen houden.
Ze moeten dit doen, omdat ze de melkprijs via het welbekende mandje bepalen.

Dit mandje gaat binnenkort dus afgeschaft worden (zo niet, dan gaat RFC de fles op) dus ook een flink lagere melkprijs
sorry
@dewittemotor en het mandje was al versobert
paul1
@dewittemotor nee bedrijfseconomie was niet mijn sterkste vak. Maar inderdaad, als er meer uitgaat dan er binnenkomt gaat dat op den duur niet goed, dat snapt zelfs ik nog wel.
hans1980
Krijgt Hein nu wel een bonus?

Rest personeel 5% loonsverhoging
+3
puntertje
Alle seinen staan op rood behalve behalve die niet tastbare ´duurzaamheids´ kpi´s, veel lovende woorden daarover. We hebben een soort Paul Polman aan de leiding, wil de geschiedenis in als iemand die een omslag ´in denken´ heeft bewerkstelligd. Maar is vergeten dat wanneer er niets verdient wordt alles in elkaar dondert. Maar hij vindt vast nog wel ergens een bedrijfsonderdeel dat met boekwinst verkocht kan worden zodat hij z´n bonussen kan incasseren. We hebben daar een term voor; het herschikken van bedrijfsactiviteiten.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!